@Space Beer
inace koristim hetzner VPS za neke druge stvari, bas su jeftini, a rade jako dobro.
Nextcloud sam probao onako usput, nisam gledao detaljno. Ono sto je meni tu problem je pitanje da li cu ja to namestiti kako treba. Prilicno sam siguran da ove velike kompanije bolje pokrivaju security nego sto cu ja to sam uraditi,
Storage Share je klasičan Nextcloud managed servis, kao i Office 365, Google, Dropbox... nema šta posebno da se podešava. Ko neće admin nalog, ima drugih provajdera koji nude manje za veći novac :d Meni je njihova administracija 5x jednostavnija i preglednija od Microsoftove.
Ja sam uzeo i domen (10€ godišnje), pa tako mogu veoma lako da migriram servis kod bilo kod (Nextcloud) provajdera, nisam vezan ni za koga. Mogu čak i da hostujem svoj server, kada bih to znao i hteo

Jedina mana Hetznera je što nemaju bekap, pa možeš da ostaneš bez svega. Zbog toga su i najjeftiniji. Ja sam taj rizik prihvatio, pošto mi je cloud samo jedna od 3,4 kopije, pa i ako se to desi, lako ću vratiti sve.
Microsoft ima odličnu ponudu, prosečan korisnik realno nema razloga da plaća Google, Dropbox ili nešto slično. Problem je samo što je to Microsoft, tj. svi moji podaci su njihovi podaci. Već 2,3 godine bežim od takvih servisa, čak i kad su "besplatni".