Šta je novo?

Google Photo - POMOC

_david_

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.08.2016
Poena
19
Ljudi , ne znam sta se desava, jel moze neko da mi pomogne, google photo mi sejvuje random slike, koje u zivotu nisam video, slike dece starosti 4,5 godina, razne ljude koje nikada nisam video, jel moze neka pomoc kako da iskljucim to ?

Promeni šifru za Google nalog, vidi koji su uređaji ulogovani?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Da ti nije ukljucen backup za neki levi folder koji puni neka druga app?

nemam pojma ljudi ne razumem se, imam ajfon i nemam nikakve foldere... kako da vidim koji su uredjaji ulogovani i kako da vidim taj backup folder

Vrv je još nečiji telefon logovan na tvoj nalog. Idi na svoj Google nalog. I kao prvo, promeni šifru za pristup. Uključi i koristi 2-step verification. Proveri koja je backUP mail adresa za oporavak naloga, koji broj telefona je prijavljen Google-tu, koja u i kako rade ona bezbedonosna pitanja, (ako to još postoji)...

Zatim, na računaru, sa Googleta izbriši fotografije koje nisu tvoje. Nemoj ih brisati pre nego što "otkačiš" taj nečiji nalog, jer će tada fotografija da se brišu i sa tog nekog drugog uređaja. A taj neko je možda totalni nood, i ne radi to namerno.

Dalje, u samom Google photos, treba da mu kažeš da bekapuje samo fotografije sa tvoje kamere. To se radi negde u Google galeriji, nemam pojma kako je to na Apple-jima.

Moj Google (na Androidu) jedno je vreme bekapovao fotografije omota muzičkih albuma, koje je muzički plejer skidao sa neta za svaku MP3 numeru što sam imao na telefonu. Al' ajde sada, to se lako provalilo. U G photos su se među porodičnim fotkama, pojavile slike Amy, Claptona, Jimm Morisona.... :D

.
.
.

edit: Setih se mogućeg uzroka, da nisi kupio polovan phone, ili prodao svoj nekome, a niste otkačili naloge sa uređaja?!?

Poslednja izmena:
Vrv je još nečiji telefon logovan na tvoj nalog. Idi na svoj Google nalog. I kao prvo, promeni šifru za pristup. Uključi i koristi 2-step verification. Proveri koja je backUP mail adresa za oporavak naloga, koji broj telefona je prijavljen Google-tu, koja u i kako rade ona bezbedonosna pitanja, (ako to još postoji)...

Zatim, na računaru, sa Googleta izbriši fotografije koje nisu tvoje. Nemoj ih brisati pre nego što "otkačiš" taj nečiji nalog, jer će tada fotografija da se brišu i sa tog nekog drugog uređaja. A taj neko je možda totalni nood, i ne radi to namerno.

Dalje, u samom Google photos, treba da mu kažeš da bekapuje samo fotografije sa tvoje kamere. To se radi negde u Google galeriji, nemam pojma kako je to na Apple-jima.

Moj Google (na Androidu) jedno je vreme bekapovao fotografije omota muzičkih albuma, koje je muzički plejer skidao sa neta za svaku MP3 numeru što sam imao na telefonu. Al' ajde sada, to se lako provalilo. U G photos su se među porodičnim fotkama, pojavile slike Amy, Claptona, Jimm Morisona.... :D

.
.
.

edit: Setih se mogućeg uzroka, da nisi kupio polovan phone, ili prodao svoj nekome, a niste otkačili naloge sa uređaja?!?

233.jpg

LOL ovaj huawei y5ii ulogovan , evo 2 i 15 ujutru , upravo sam procitao tvoju poruku i kliknuo na find my phone i vidim ovaj huawei pre 17 min online, inace 2-step verification mi je ukljucen od kad sam napravio nalog , tako da niko nije mogao da mi se loguje na mail cak iako je znao password, ja sam ovaj telefon imao davno, pa sam ga prodao, cudno, uradio sam fabricki restart o_O , samo sam isao na remove ... valjda sam sad uklonio, nadam se... mada sam imao ponudjeno, da nazovem, da zakljucam telefon, da lociram itd... hvala ti puno, a inace ovaj problem vucem vec dobrih godinu dana, i uvek sam mislio da moj telefon syncuje nesto, pa mi nije bilo jasno kako, kada ja te slike nisam ni video...

Poslednja izmena:
U vecem problemu taj lik sto misli da bekapuje slike i brise ih posle sa telefona :S:

Možda si kupio polovan telefon, ostala šifra od predhodno vlasnika. Ili ti je neko nešto podešavao, ti nisi imao mail, on se ulogovao sa svojim da podesi.

Pogledajte prilog 242221

LOL ovaj huawei y5ii ulogovan... ...ja sam ovaj telefon imao davno, pa sam ga prodao, cudno, uradio sam fabricki restart o_O , samo sam isao na remove ... valjda sam sad uklonio, nadam se... mada sam imao ponudjeno, da nazovem, da zakljucam telefon, da lociram itd...

Ahm, tvoj stari telefon je nekako povezan sa tvojim nalogom.
Ako znaš kod koga je završio, javi mu se i zajedno rešite problem.
Ako ne možeš da ga kontaktiraš, (Pa i ako možeš), svakako promeni pass za Google, iako si konkretan telefon otkačio sa svog naloga.

Može biti da je npr. neki Huawei nalog ili back-up vratio podešenja na telefon, između ostalog i tvoj nalog. Ili je full back-up ostao na kartici, ili internoj memoriji, a novi vlasnik ga samo pokrenuo. Pojedini proizvođači imaju tako nešto, da se npr. ceo bekap radi na nekoim njihovim serverima.

A što se tiče tog novog vlasnika, neverovatan je broj korisnika smart telefona koji pojma nemaju šta je to Google nalog, čemu služi i kako se koristi, i koliko je bitan za smartphone. Ima ih koji otvore "neki nalog" samo zato što telefon to traži, i više nikada ga ne otvore. A onda ručno "prekucavaju brojeve iz imenika" u neki novi telefon. :D

Uzgred, koliko to telefona imaš povezano na svoj nalog?!? Cele porodice?

Poslednja izmena:
Neverovatan je i broj ljudi koji ne znaju šta je factory reset i da treba da ga urade, pre nego što daju nekome telefon.
Mrtvi ladni daju telefon sa nalogom, pristupom svemu živom....

@dark, nisam ja nikom dao telefon, uradio sam fabricki,
@NShappy imao sam vise, pa sam poskidao sve, uglavnom od sinoc pa do sad mi ni jedna slika nije stigla na google photos :)

Kod novijih telefona nije dovoljan factory reset, mora ručno da se obriše nalog čini mi se.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Misliš za Factory reset protection? Pa to ovde nije u pitanju, jer ne bi mogao da pristupi, i mislim da se aktivira samo ako nisi iz Settings pokrenuo.

@dark, nisam ja nikom dao telefon, uradio sam fabricki,
@NShappy imao sam vise, pa sam poskidao sve, uglavnom od sinoc pa do sad mi ni jedna slika nije stigla na google photos :)

Nisam mislio na tebe, nego sam se nadovezao, s druge strane mi nije jasno kako se logovao na tvoj nalog ako jesi.
Da li te ta osoba zna, šifra ti je nešto s datumom rođenja i slično?
Ako ti je upaljen 2FA kako si napisao, onda stvarno nije moglo ako si uradio kako kažeš.

@nightshadow jbm li ga
@Dark Magician pa da, na svaki tel sam radio fabricki, ni meni nije jasno, ali sam isao na remove i promeno pw....

Da li te ta osoba zna, šifra ti je nešto s datumom rođenja i slično?

Ne verujem da je neko pogađao njegov pass. Pogotovo što kaže i da ima 2-step verification.
Ako jeste urađen pravi fact.reset, nešto je vratilo podešenja telefona, a s' njima i naloge.

Moji Sony telefon, nakon f.reseta, ako pokrenem onaj neki restore što mi Sony nudi a što sam pre odabrao da se pravi, povuče nazad sva podešenja, naloge i passworde.
E sada, koliko se sećam, i pored tog restore, Google ipak traži da se ponovo logujem, što znači da on prepoznaje da je tu nešto novo.
Kako se Davidu desilo da stari Huawei nekako opet bude na njegovom nalogu, b'm li ga... Ili onaj fact.reset nije bio pravi, ili je neki back-up vratio podešenja. Nešto tipa, Huawei našao u internoj memoriji backUP file, restore point il' tako nešto, te to ponovo instalisao.

Nazad
Vrh Dno