Šta je novo?

Google Me - Gunning for Facebook

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Google (ocekivano) napada Facebook svojim "soušl" servisom koji ce verovatno startovati pre kraja godine. 🙂
Google-Me.jpg

Mountain View, California-based Google will officially launch its highly anticipated Google Me social service sometime in the Fall. The information comes directly from Google CEO Eric Schmidt, who spoke yesterday at the Google Zeitgeist 2010 conference in Scottsdale, Arizona. Alas, it appears that Google Me will not be a completely new social network of its own. Instead, Google will integrate social-networking elements into its existing core products, revealed Schmidt. YouTube is rumored to be one of the products to incorporate those social elements.

Google Me will apparently allow users to access their information from other social services such as Twitter and Flickr. The company is also looking to convince Facebook to open up its data to Google Me users in the same way that Google allows Facebook users to access services such as Gmail to see whether or not their contacts are also on the popular Palo Alto, California-based social networking site.

Schmidt is quoted as saying:

“We’re trying to take Google’s core products and add a social component

If you think about it, it’s obvious. With your permission, knowing more about who your friends are, we can provide more tailored recommendations. Search quality can get better.”

It’s also reported that the upcoming Google Games hub will play an important role on the new Google Me service.

It’s currently unknown when exactly in the Fall Google Me will be launched. Additionally, it’s not clear how successful the product will be. Over the years, Google has attempted to launch several social networking service that have failed to take flight. The most recent example is Google Buzz, which was plagued with privacy concerns as soon as it was introduced to the public.
Picture_18_610x251.png

http://erictric.com/2010/09/15/google-to-launch-google-me-this-fall/
http://news.cnet.com/8301-30684_3-20009159-265.html
http://gizmodo.com/5638683/google-m...feed&utm_campaign=Feed:+gizmodo/full+(Gizmodo)

Imajući u vidu fijasko sa Wave i Buzz-om ne bi me čudilo da i ovde uprskaju.

Propalo u najavi...

Mislim da je mnogo lakse da kupe Facebook.

Zao mi je sto je Wave prosao tako neslavno. Koncept je, po mom misljenju, bio sjajan, nudio dosta mogucnosti i bio totalno razlicit od Facebook-a, ali je ipak propao. Jednostavno se pojavio u pogresnom trenutku, bio je ispred svog vremena.
Ovo mi deluje kao korak nize u odnosu na Wave, tako da sumnjam da ce doziveti neki zapazeniji uspeh.
Mada, ne zna se sta donosi dan a sta donosi noc.

то што они покушавају ми делује као што јаху и бинг покушавају да преузму примат од гугла за претрагу интернета. лепо је то, ал гугл је гугл. тако је фејсбук ипак нај, сви га имају, а гугл је број 2.

Realno, ne pobedjuje najbolji nego najpopularniji, kao i u svakom reality programu. FB je sinonim za soc. mrezu. Kad su uspeli da ugaze MySpace, sa ovim nemaju nista tek.

Ako bude malo, kako da kazem, ozbiljniji od Facebooka ne sumnjam da ce otkinuti dovoljan broj ljudi. Mozda nece biti prvi, ali ce biti zapazen. Verovatno ne bih imao nista protiv da je koristim ako bi bila malo artikulisanija od FB-a.

...postoji vec onaj ruski pandan FB sa 85 mil clanova... sto se tice soc mreza konacna stvar ce biti tek onda kada bude bila mnogo veca integracija raznih mreza, tipa dodavanje prijatelja i objava dogadjaja za vase prijatelje na vise mreza... kao sto sada zovete bilo koju mrezu sa vaseg operatera... a to za jedno 5 godina recimo...

Ako bude malo, kako da kazem, ozbiljniji od Facebooka ne sumnjam da ce otkinuti dovoljan broj ljudi. Mozda nece biti prvi, ali ce biti zapazen. Verovatno ne bih imao nista protiv da je koristim ako bi bila malo artikulisanija od FB-a.
+1

Facebook sam prvi put video u vreme dok je izgledao daaaaleko ozbiljnije tj. nije izgledao kao Grand Show :d

To bi bio "fresh start", a ono što bi' najviše voleo je soc. servis koji je brži i manje bagovit (btw ne koristim "fejs" 😛 )

A google vec poseduje MySpace i Orkut, sta ce mu vise 🙂

Koliko uopste vredi Facebook ? Cudi me da M$ ne kupi 100% firme. To im je idealan nacin da nas spijuniraju. 🙂

Nazad
Vrh Dno