Šta je novo?

Google Maps, kako snimiti slike?

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Servis nije los, satelitski snimci su medjutim za vecinu mesta u srbiji male rezolucije! Ali recimo Crna Gora je dosta bolje uradjena, obala moze da se zumira do 50m. Zanima me kako snimiti sliku koju otvorim i u kojoj velicini je to moguce?

Ja to radim screen capture programom pa onda spajam sličice kasnije.

Ja sam koristio Paint, sto je veoma primitivno!
Da li postoji neki nacin da se cela slika snimi?

Zanima me kako snimiti sliku koju otvorim i u kojoj velicini je to moguce?

Probaj sa FSCapture. Interesantan programcic koji moze da capture-uje sliku na mnogo nacina, a kad capture-uje sliku, otvori ti solidan editor (za dodatno secenje, dopisivanje i sl.).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja sam koristio Paint, sto je veoma primitivno!
Da li postoji neki nacin da se cela slika snimi?
Ne verujem da postoji jednostavan način, tj. da je moguće bez programiranja. Jer GoogleMaps su aktivne strane gde je slika sastavljena od niza malih sličica i one se učitavaju prema koordinatama, zavisno kako se krećemo po mapi. Znači, nema "iza" neke velike slike koja bi mogla da se snimi, jedino tako da neki program proračunava potrebne koordinate, šalje request Google serveru, pa spaja. Prekomplikovano.

Ja "skidam" u rezoluciji 4800x4215. Da li ti je to dovoljno?

ja bih probao da poskidam 10-tak slika sa nekim capture programom, pa ga posle uglavio u autostitcher |)

@ExR
Nemoj da se hvalis nego objasni kako snimas slike :)

Da li koristis Google Maps Downloader ???

Moze ali to nije to

Google Maps Downloader je odlican program! Samo sto nece preko 13-tog nivoa! A posle se sa njim sve one male slicice ukombinuju u jednom potezu.

Ima i neki sajt koji skida, kao, te mape u visokoj rezoluciji, ali ja ne mogu da ga otvorim. našao na Google, ne znam sad URL.

pa covek skinuo lepo "nardosku" pro verziju google earth-a i ima premium rezoluciju :D

a sto se tice skidanja slicica...prekomplikovano...probao sam na telefon da skidam (zbog gps-a; duga prica..)...ima nivo uvelicavanja, neke x,y kordinate koje su za svaki nivo uvelicavanja pomerene tako da je to vrlo vrlo tesko uskladiti i skinuti celu sliku...

Poslednja izmena:
ExR se prosrao i vise ga nema da se oglasi.
Kao satro skida u 34234 x 3423526 hahah seronja....

Evo upravo iz WC-a :D

Kao sto rece Northwood, narodska pro verzija ima u sebi opciju "save as" u velikim rezolucijama. Meni nekako malo i to ali sta da se radi kada nema boljeg nacina.

I ti Miki, gde izbunari temu staru god. dana. Ja je nisam video ni u search-u. :D

Prilozi

• google earth.jpg
    google earth.jpg
    17.7 KB · Pregleda: 73
Nazad
Vrh Dno