Šta je novo?

Google Drive (vs MediaFire vs Dropbox vs ostali)

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Probaću da budem kratak:

Koja je poenta Google Drive-a?
Ima li neki servis koji radi kao MediaFire a da može da služi na Windows-u kao externi disk? Ili ako nisam shvaćen: da se pošalju fajlovi na "virtuelni" disk, da može uvek da im se lako pristupi (onaj koji ima ovlašćenje / nalog) a da ne moraju više da se nalaze na "pravom" hardu.
Dropbox sam davno koristio i to za grupe, sećam se da nam je izuzetno koristila opcija da dokument može da "upload"-uje bilo ko i da se on "odma" pojavi kod svih na uređajima.

Evo 2 dana isprobavam GF i ASUS Web Storage i uopšte nisam zadovoljan, naročito traljavim ASUS servisom.

Google drive je u principu isti servis kao i Dropbox. Koristim oba ali mi je Dropbox ipak pouzdaniji pre svega što mu sinhronizacija između uređaja radi super.

Probaću da budem kratak:

Ima li neki servis koji radi kao MediaFire a da može da služi na Windows-u kao externi disk? Ili ako nisam shvaćen: da se pošalju fajlovi na "virtuelni" disk, da može uvek da im se lako pristupi (onaj koji ima ovlašćenje / nalog) a da ne moraju više da se nalaze na "pravom" hardu.
Dropbox sam davno koristio i to za grupe, sećam se da nam je izuzetno koristila opcija da dokument može da "upload"-uje bilo ko i da se on "odma" pojavi kod svih na uređajima.

Evo 2 dana isprobavam GF i ASUS Web Storage i uopšte nisam zadovoljan, naročito traljavim ASUS servisom.

Svi "cloud" servisi rade po istom principu, neki daju više prostora neki manje, a svaki dozvoljava uplodovanje i pristup tj. kako si rekao da služi kao eksterni virtuelni disk. Nisam razumeo poentu ali na svakom servisu nije potrebno da imaš fizički dostupan fajl na svom hard disku.

Rapidshare, FileFactory, MediaFire, Mega.co.nz, OneDrive (M$ rešenje), Cloud Mail.ru, GDrive, FireDrive, Copy Cloud, i mnogo drugih...

Svi ovi servisi kada uploduješ fajl je odmah dostupan za preuzimanje, da li ćeš podeliti preko link-a i poslati osobi koja treba to da preuzme, ili direktno preko naloga da pristupis savim je svejedno. Sad neki servisi su podržani preko Win aplikacija, neki nisu, neki imaju Android aplikaciju neki nemaju, ali kod svih je je identičan pristup.

Ako nisi zadovoljan ovim rešenjima, možeš sam kreirati svoje rešenje korišćenjem OwnCloud platforme i neki računar koji imaš kod sebe sa dobrim upload-om pretvoriti u Cloud rešenje, sam davati ovlašćenja, kreirati naloge i sve ostalo... https://owncloud.org/

Poslednja izmena:
Pa konkretno, ja u teoriji sve to znam ali evo sad se igram par dana sa GD i ASUS WS i oba zahtevaju da ako nešto sa kompa bacim na cloud to mora da ostane na cloud-u, zar ne? Ako obrišem sa cloud foldera u Win-u biće obrisano i na cloud-u? Za to služi sinhronizacija?

E sad, MediaFire je više upload nego cloud, tamo baciš nešto i možeš odma to da brišeš sa harda ali nema interfejs kao GD npr.

Šta može da koristi a da bude više "upload" a ne cloud servis a da ima lep (funkcionalan) interfejs za Win i Android?

Mislim da mail.ru ispunjava sve tvoje uslove, ima i tema o njemu a trenutno je prostor koji dobijas na raspolaganje 100GB po nalogu a broj naloga nije ogranicen.

Pa konkretno, ja u teoriji sve to znam ali evo sad se igram par dana sa GD i ASUS WS i oba zahtevaju da ako nešto sa kompa bacim na cloud to mora da ostane na cloud-u, zar ne? Ako obrišem sa cloud foldera u Win-u biće obrisano i na cloud-u? Za to služi sinhronizacija?

E sad, MediaFire je više upload nego cloud, tamo baciš nešto i možeš odma to da brišeš sa harda ali nema interfejs kao GD npr.

Šta može da koristi a da bude više "upload" a ne cloud servis a da ima lep (funkcionalan) interfejs za Win i Android?

GDrive android aplikacija radi odvojeno, npr. prebacuješ neki fajl on ostaje na cloud-u bez obzira da li ti izbrisao fajl ili ne, dok kod win aplikacija to ide malo drugačije, u opcijama skoro pa kod svake aplikacije imaš da podesiš koje želiš foldere da sinhronizuješ, a koje nećeš i time onemogućavaš brisanje fajla sa cloud-a ako nije u GDrive folderu.

Primer: Napraviš folder npr. "Upload" u njega ubacuješ fajlove, posle preko web-a prebacis gde treba, minut posla i samo taj folder u aplikaciji označiš da vrši sinhronizaciju, ostale ne diraš, to je najjednostavnije rešenje...

Poslednja izmena:
Probaću da budem kratak:

Ja koristim 4share. Nude WEB-DAV pristup pa možeš da ga mount-uješ kao mrežni disk na bilo kom operativnom sistemu.

Off topic:

Google Drive.

1. Kako kada odem na "Deli" i različitim osobama omogućim različite dokumente da pogledaju/komentarišu/izmene, da vidim kasnije kome sam šta dozvolio i nekima da onemogućim pristup?

Edit: 2. Pošaljem da može da se vidi datoteka od 30 mega (pdf dokument) i kažu mi da ne mogu da pogledaju "Pregled nije dostupan" već da moraju da preuzmu, u čemu je tajna?

I još se ljudi us..u kada im piše "Google диск не може да скенира ову датотеку у потрази за "вирусима".

Plaćena struja.pdf (29M) премашује максималну величину коју Google може да скенира. Желите ли ипак да преузмете ову датотеку?

Ипак преузми"

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno