Šta je novo?

Google Checkout da li ima nesko iskustva sa ovim servisom?Hitno

bogdan850

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
151
Treba mi pomoc oko ovog google-ovog srvisa placanja koji je slican nadam se pay palu.Naime kupio bih neki racunar u Americi,koji bi stigao burazeru koji je tamo pa bi on organizovao slanje ovamo.Evo u cemu je problem,kako funkcionise,jer osoba koja mi prodaje racunar,trazi da se transakcija obavi preko Google Checkout-a i da ce ona to poslati fedexom burazeru na njegocu adresu,da ce ga kontaktirati google operateri i da tek onda kad se uveri u pakovanje i stanje kompa daje svetlo za transakciju.e sad to meni smrdi na neku prevaru...mozda i gresim...ali evo malia sa doticnom osobom iz USA pa ako neko moze da mi pomogne bio bi mu vrlo zahvalan...

Delivery of the MacBook to your address is not a problem because I can do it at no cost for you in case we have a deal, I will use fedex overnight. You will receive the MacBook in it's original case along with all the accessories. Apple care expires June 2014.
We will complete the deal only using an authorized trusted third party like Google Checkout, using their protection program. The payment will be handled by Google Checkout and you will benefit of 5 inspection time period and the option to accept or reject the laptop on my expense. It is a moneyback guarantee transaction because I will receive the money only upon your permission that you have received and inspected the laptop. If you are still interested just send me your full name and shipping address and I will make everything happen. I will forward your info and the official transaction will be started and you will be contacted by Google Checkout agents. All informations about the process will be provided as soon as the transaction will be opened. DA li je ovo vama sumnjivo?

Da ne otvaram novu temu, i mene zanima slična stvar, Google Checkout servis.
Naime, moja firma ima nalog na gmail-u i trenutno je potrosen sav prostor za mail (svih 7GB) pa bismo hteli da dokupimo dodatni prostor. Probali smo sa Visom, ali nešto nije htelo da šljaka. Na kartici je bilo dovoljno para da se obavi uplata, ali iz nekog razloga nije htelo. Ne znam u čemu je fora. Nemam iskustva sa plaćanjem putem interneta, niti sa različitim karticama.
Ako neko zna nešto oko ovih plaćanja, bio bih mu vrlo zahvalan da postuje bilo kakvo objašnjenje.
Pozdrav! :wave:

Hm... u martu sam dokupio prostor na gmailu preko VISA kartice. Bez problema. Takodje je kupljena i aplikacija za android. I to bez problema.
Kao i za sve ostalo, upisu se neophodni podaci, uradi se verifikacija da li ima sredstava i to je to.
Jedini problem je sto su mi dali GB tek posle 7-10dana... Posalju posle mail da ih ocenis, pa, eto, ima se i prilika pozaliti.

Mozda da probas kasnije ili preko nekog drugog browsera?
Jel' ta vasa VISA za online placanja? Ako nije, trazite takvu u banci...

Sad sam proverio, kartica jeste za online plaćanje. Što se tiče browsera, probao sam jedino preko Firefoxa, probaću i neki drugi.
Hvala ti na brzom odgovoru. Sad znam da šljaka, da je nekom prošlo, i nema odustajanja :)

A imam i još jedno pitanje (ne znam da li je glupo). Google naplaćuje svoje usluge u dolarima. Da li ja mogu da imam na VISA kartici recimo evre pa da tako platim (u protivvrednosti), ili moram da imam baš dolare?

Da li ja mogu da imam na VISA kartici recimo evre pa da tako platim (u protivvrednosti), ili moram da imam baš dolare?

Evri. Neke banke (Intesa) ako poseduješ dolare prvo ih po svom kursu konvertuju u evre pa posle ih dalje konvertuju u valutu u kojoj plaćaš. Tako da platiš malo više no što si se nadao :) .

i ja sam dokupio prostor na google-u koji koristim za blog
imam intesa karticu
i bez ikakvih problema su mi aktivirali vec posle nekoliko sati tih dodatnih 20 GB
konvezija evra u dolare jeste malo skuplja nego u regularnim menjacnicama ali intesa je 'kriva' za to odnosno njen zvanican kurs ! tako da ne moras da imas dolare na racunu da bi njima placao . dovoljno je da imas evre .

Poslednja izmena:
Vrh Dno