Šta je novo?

Google announces Open Patent Non-assertion Pledge

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
a pored toga je uspeo da promenio youtube.com HTML5 funkcionalnost!

do pre neki dan sam mogao lepo da kliknem desnim dugmetom na youtube.com video i da odaberem "download video" iz popup menija a danas vise ne mogu!

(pogledaj sliku u attachementu)

od danas ovako izgleda desni klik na youtube video!... prethodno su napravili da se FLV ucitava iz delova pa je bilo nemoguce skinuti ga pomocu npr. Activity Window-a a sad su izgleda to isto uspeli da naprave i sa HTML5 verzijom! :mad::smash::trust::wall:

dakle, da li postoji nacin da se skine video direktno iz browsera?

---

pokusavam da nadjem resenje preko Google.com ali niko cak i ne pricao o ovome!! (ili mozda jednostavno google filtrira sve te stranice iz pretrage...:trust:?)

Prilozi

• Screen Shot 2013-04-02 at 18.31.29.png
    Screen Shot 2013-04-02 at 18.31.29.png
    67.7 KB · Pregleda: 265
Poslednja izmena:
Pošto koristiš Safari instaliraj ClikcToFlash plug in i imaćeš na desni klik opciju za download. Inače player je HTML5 pa tako u gornjem levom uglu kada prevučeš strelicu dobijaš opcije za podešavanje kvaliteta tj rezolucije strimovanog videa. Eto... Nadam se da ti ovo igra... Premda za download imaš i FastestTube ekstenziju, koja ti ispod playera nabaci lepo dugmence za download koje izgleda potpuno isto ko i ona na sajtu, a odakle takođe možeš birati kvalitet videa koji želiš odande da svučeš.

Za Chrome, koji sam namestio danas jer je Safari počeo opako da me nervira u zadnje vreme, posle malo duže pretrage našao sam You Tube Options (Full Version) ekstenziju koja izvrsno odrađuje posao, a pri tom još sadrži i gomilu filtera kojima je moguće pogasiti na youtube sajtu raznorazne stvari, počevši od iritantnih reklamica pa nadalje. Inače koliko mogu da primetim, Chrome mnogo, ali mnogo bolje radi od Safarija. Daleko su fluidnije animacije sve komplet u njemu kao i smooth scroll...

Poslednja izmena:
Za Chrome, koji sam namestio danas jer je Safari počeo opako da me nervira u zadnje vreme, posle malo duže pretrage našao sam You Tube Options (Full Version) ekstenziju koja izvrsno odrađuje posao, a pri tom još sadrži i gomilu filtera kojima je moguće pogasiti na youtube sajtu raznorazne stvari, počevši od iritantnih reklamica pa nadalje. Inače koliko mogu da primetim, Chrome mnogo, ali mnogo bolje radi od Safarija. Daleko su fluidnije animacije sve komplet u njemu kao i smooth scroll...

Hvala za ovo !!!

hvala Vlado - zaboravio sam da sam iskljucio PlugInove u Safariju!!!

Heh, pa dešava se... :D

iskljucio ali i dalje Safari luduje sa samozvrsavanjem kucanja u URL liniju... :mad:

Ne da ti Google da skines video iz browsera, kazes? Sta ja da kazem onda. Meni Apple ne da skinem video sa apple trailers, probao razne ekstenzije i browsere. Mora da platim Quicktime Pro...

^ sta ces ti u ovom delu foruma? dosadno ti je...?

osim toga, o cemu pricas? svi traileri sa Apple sajta imaju opciju za download (pogledaj attachement)!

Prilozi

• Screen Shot 2013-04-04 at 23.38.36.png
    Screen Shot 2013-04-04 at 23.38.36.png
    52 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Da imaju to je tačno, ali problem je što se video onda otvora iz QT playera koji da bi snimio na disk moraš da otključaš, tj platiš tu tzv. pro varijantu...

Na to je mislio...

meni otvara u QuickTime Playeru X i imam opciju export (aka save .MOV)...

Pa ista je procedura i u windowsu ali nije QT player X jer mislim ni da nema tako nešto za windows, nego je neki 7 ili 8, a za njega važi ova priča...

Nazad
Vrh Dno