Šta je novo?

Google ads u Srbiji, registracija individual naloga?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Hajde da pokušamo zajedno da rešimo primarnu temu i dilemu, odnosno utvrdimo istinu:
1) Da li ima ljudi koji koriste aktivno google ads za reklamiranje, između ostalog i youtube video klipova?
2) Da li živite u Srbiji i to ste napisali prilikom kreiranja naloga? Da li ste mogli da kreirate individual nalog (kao fizičko lice) i da li ste verifikovali/potvrdili svoj identitet, odnosno da li ste uopšte uspeli/pokušavali?
3) Ako imate firmu ili kompaniju (pravno lice) koju reklamirate, verovatno niste imali nikakvih problema. Da li ste pokušali i uspeli da verifikujete svoj identitet preko firme kao pravnog lica?

Ovo sve ima smisla u svetlu sumnje da google ads ne dozvoljava rezidentima Srbije da se registruju kao individual/ličnosti (fizička lica). Moguća je samo registracija firmi/pravnih lica (organisation) i potvrda identiteta preko firme. Zemlje EU iz okruženja nemaju ovo ograničenje a problem nastaje jer vam sistem dozvoljava da se registrujete kao organizacija/pravno lice ali posle par meseci zahteva proveru identiteta koja nije moguća ako zaista nemate firmu. Jednostavno vam suspenduju nalog i nađete se u začaranom krugu bez izlaza. Tehnička podrška ne odgovara i ne rešava ovakve slučajeve, jednostavno vas ignorišu.

Meni se upravo to desilo (suspendovali su mi nalog i na tu odluku ne mogu da se žalim jer nemam verifikovan identitet) i sada razmišljam koje su mi alternative. Pošto imam dvojno državljanstvo, razmišljam da se prijavim kao individual/fizičko lice ali kao rezident te eu zemlje čiji pasoš imam jer mogu pokušati/dokazati identitet koristeći pasoš.
Ili to ili da uz nečiju pomoć, nekog ko već ima potvrđeni identitet i aktivni google ads, nastavim da plaćam reklamiranje svojih youtube video klipova.

Poslednja izmena:
A zasto bi uopste placao reklamiranje tih video klipova?
Pa da bih pogurao gledanost i popularnost a samim tim i pratioce/subscribere. MIslim da imam dobar i relativno originalan materijal, video editingom spojen u solidnu celinu za uživanje, eksperimentisanje, ai demonstraciju i slušanje muzike. Želim da zarađujem neki novac u budućnosti od youtube monetizacije i kao i svuda, teško se postaje prepoznatljiv spontano. Obično je potrebno pogurati stvar malo "da se zakotrlja". Za to i služi marketing... Meni nije problem da potrošim od 20-50 evra mesečno na to ako ću sutra zarađivati minimum 100 evra a možda i više. Ali nije to bitno sad toliko, samo ti odgovaram na pitanje. Suština je google ads politika u vezi tretiranja korisnika i (ne)mogućnost otvaranja naloga i verifikacije identita u zemljama poput naše.
Koliko sam video, gomila naših se oglašava preko youtube i generalno, reklamiraju sve i svašta a više od 50% tih naloga nije verifikovano. Znači li to da jednostavno iskoriste tih par meseci mogućnosti da se reklamiraju pre nego što google ads zatraži verifikaciju i suspenduje im nalog ako to ne urade ili??
Mislim, ono za nemogućnost otvaranja naloga kao fizičko lice (individual) je dno dna :(

Nazad
Vrh Dno