Šta je novo?

Google Admits Handing over European User Data to US Intelligence Agencies

sa njihove tachke gledishta to je skroz ok :)
pokakim im se na tachku gledishta...

Kao da je Google, ili bilo koja kompanija sa teritorije US of A, imao izbora.

^ Drugim recima evropski zakoni nisu bitni i US ima kontrolu nad Evropom.

A i zaboravljas koliko je mocna i utacajna Google korporacija. Mogli su da ih odbiju i da se bore za prava svojih korisnika. Da podignu svest US gradjana (pa i ostatka sveta), koliko je lako da njihova vlada dobije podatke o njima bez ikakvog povoda, sumnje, naloga... i na sve to imaju puna prava da zahtevaju totalnu tisinu od strane korporacija kako javnost, ciji se podaci tako lako otkrivaju, nebi imala pojima sta se desava.

Poslednja izmena:
Ironicno je sad to sto je pola foruma otrcalo na G+ jos u beta periodu :p Ali ok , nisu svi clanovi al kaide... barem dok amerima to ne bude odgovaralo da postanu :d

Nema to veze samo sa google+ -om...dobili su verovatno i sve mailove sa google, yahoo-a i hotmail-a. Sto su tri najpopularnija mail provider-a na svetu..nema tu odavno neke privatnosti, ukoliko ne koristis neku enkripciju.. U tu svrhu mi je izuzetno krivo sto je Symantec kupio PGP korporaciju, pa ne moze vise da se nadje njihov PGP softver za enkripciju podataka koji je bio i ograniceni freeware...sad je to sve enterprise segment symantecovog poslovanja :(

iako mi se ne svidja ideja .... nekako nemam sta da krijem i dao bim im podatke da su pitali bez problema :)

Bem ga, da li bi im dao i još ponešto?
Ja iskreno ken*am protiv tih silnih zapadnih tekovina, po fejsu, po yahoo-u, volim da im kažem šta mislim. Što reče moj kolega, jednog dana, možeš biti u problemu zbog toga, zavisno ko vlada i gde:)
Očigledno da na slobodnom zapadu, odavno ništa nije slobodno.
Iskreno, nekad se nadam da i čitaju to što pišem:D

Ali zamisli, sad ja dođem i ispreturam sve po tvojim dokumentima po kući, samo zato što mi je neko rekao da mogu...kontam da bi se poklali sa pola snage:D

At the center of this problem is the USA PATRIOT ACT, which states that companies incorporated in the United States must hand over data administered by their foreign subsidiaries if requested.
Poštovali su zakon zemlje na čijoj teritoriji se nalazi headquarters same kompanije. Dakle, nije sporan potez Google-a, već zakon države u kojoj se nalazi.

ATTENTION!

The Bureau of Morality has identified you as A CONSUMER OF DISSIDENT MATERIAL.

This is a one time warning. Any further attempts to view, consume, or distribute un-american content will result in the loss of citizenship increments
and/or the imposition of fines, penalties, or imprisonment.

You have choices. Make the RIGHT ones.

For further information on making good choices, visit http://www.thepriceoftreason.net

--------------------

Bureau of Morality
One Nation Under God

Ovo iznad je sve više realnost, tj. što više gledam ceo sistem.

Poslednja izmena:
iako mi se ne svidja ideja .... nekako nemam sta da krijem i dao bim im podatke da su pitali bez problema :)

Ja im vala ne bih dao nista...mogu da me po********(cenzurisano). Ma zato i kukam na neku kvalitetniju enkripciju, pa nek se cesu posle kao kod nekih likova kojima su plenili laptopove, pa ih molili i sudski pretili da im daju sifru, jer nisu mogli sa svojim uber racunarima da je provale :D E pod kvalitetniju mislim na neki lepsi UI, a ne ove open varijanete gde maltene moram da radim iz command prompta :p

"Servers are that way!", SBBKBB koji je postao stvarnost :guitar:

Jel se neko seca ove izjave sa foruma, mislim da je iz threada o GDriveu :)

Mislim da bi bio red da sad oni nama posalju podatke o sebi ali mislim da bi odgovor glasio, u prevodu, kad na vrbi rodi grozdje :)

G+ je imun na ovakav nacin narusavanje privatnosti ?
Iphone je provaljen.
Sta je sa Androidom ?

Poštovali su zakon zemlje na čijoj teritoriji se nalazi headquarters same kompanije. Dakle, nije sporan potez Google-a, već zakon države u kojoj se nalazi.

jadni mali gugl nikad nije imao nacina i sredstava da kaze "e od sada nam je hq na uscu reke zambezi" ?

Google Admits Handing over European User Data to US Intelligence Agencies....

U fazonu: what else is new?

Uf! Sva sreća pa nas nisu primili u Evropu. :)

Ako nemas sta da krijes neces imati nista protiv da ostavis ovde telefon, adresu..? Verovatno nebi imao nista protiv da ti stave i kamere za nadzor po kuci, sta imas da krijes? Nisi valjda terorista i kriminalac?

Mnogi ustvari neznaju sta znaci ovakvo diktatorsko ponasanje od strane vlasti i vaznost privatnosti dok je neizgube.
A verovatno mnogi i neznaju sta znaci kada se kaze da Google predaje podatke svojih korisnika kada god im se to naredi, i pritom to precutkuju. Google search, Google mail, Google+, YouTube, Google maps...

Ako nemas sta da krijes neces imati nista protiv da ostavis ovde telefon, adresu..? Verovatno nebi imao nista protiv da ti stave i kamere za nadzor po kuci, sta imas da krijes? Nisi valjda terorista i kriminalac?

Mnogi ustvari neznaju sta znaci ovakvo diktatorsko ponasanje od strane vlasti i vaznost privatnosti dok je neizgube.
A verovatno mnogi i neznaju sta znaci kada se kaze da Google predaje podatke svojih korisnika kada god im se to naredi, i pritom to precutkuju. Google search, Google mail, Google+, YouTube, Google maps...

To je poenta.

ovom svetu treba reset dugme...mozda se polako i pojavljuje...pogledajte uk

Ne moraš ti da staviš ništa. google i bing imaju toliko dobre crawlere, da će pronaći nešto o tebi ako si makar jednom otišao iz svog sela. :D

Nazad
Vrh Dno