Šta je novo?

Gome FlyTouch 2, 10" Android 2.1 tablet, 56k WARNING!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Još jedan kinez

Kao što sam i obećao, uskoro će usledeti još jedan test tableta nekog kineskog proizvođača. Ovaj put u pitanju je uređaj dijagonale 10 inča koji je došao pravo iz Pekinga. Kakav je uređaj, imaćete prilike uskoro da vidite i čitate. Umesto da vam pričam o kvalitetu plastike, ekrana i brzini rada, ja ću pričati o samom testu, njegovoj metodologiji i šta ću ovaj put pokušati da uradim.

U prošlom testu sam se više bavio kvalitetom samog uređaja a manje kvalitetom u radu. Testiranjem kvaliteta u radu na ovom uređaju smatram da ćete svi moći steći bolju sliku da li tableti ovog tipa zaista u stanju da ispune zadatke koje bi postavili.

Stoga, šta to možemo raditi na jednom tabletu? Slušati muziku, koristiti GPS (10 inča u kolima je overkill, složićete se), gledati filmove, surfovati po Internetu, kuckati mailove i na kraju čitati knjige i stripove. Kako sigurno postoji nešto što sam promašio, ovaj put ćete vi davati predloge šta da testiram a čak ću biti raspoložen da idem toliko u detalje da testiram i konkretne stvari (poput konkretnog PDF fajla ili konkretnog snimka).

Kako da predložim nešto?

Prvo molim sve da se striktno drže ovih pravila.
Svako može da predloži šta da se testira ali samo pod uslovom da to već neko nije predložio. Na kraju ću sumirati sve predloge i potruditi se da ih sve ispunim. Kako imam dovoljno vremena, budite kreativni i nemojte postavljati gluposti i trošiti moje vreme uzalud.
Probaću ovu ili onu aplikaciju, ovaj ili onaj zvučni zapis, ovaj ili onaj 1080p/720p sample ali ne preterujte.

Iskoristiću svoje puno pravo da odstranim svakoga ko se ne bude kulturno ponašao i ko bude spamovao bez razloga. Predloge prihvatam do sutra uvece, dakle do 25.12.2010. u 23:59 zatvaram temu!

Šta mogu očekivati od ovog testa?

Dobićete vrlo potpun i objektivan test tableta anonimnog proizvođača. Sve ostale varijante me ne zanimaju :)
Baviću se performansama uređaja (CPU i GPU), kvalitetom prikaza na HDMI izlazu, brzinom rada sa SD karticama, kvalitetom prikaza ekrana u raznim uslovima osvetljenja, samim softverom, mogućnostima za modovanje itd :)

Imam neki tablet da li bi ga testirao?

Da, vrlo rado. Pošaljite PM i dogovorićemo se :)

Dosadasnji predlozi koje cu uvaziti
- Rad sa Office aplikacijama i rad sa eksternim USB uredjajima @ Santa
- Kvalitet WIFI-a, domet, brzine rada; rad u cloud okruzenju (Google Docs @ browser) @ bata87

Poslednja izmena:
rezervisano

reserved

rezervisano :)

i jos jedan reserved

i jos jedan :)

Necu vise

-----------------------------------------------------------

jedva cekam :D

First :D ^^ grr skloni mi se :)

-Kako se tableti ponašaju u office aplikacijama? Mislim na neki relativno osnovni rad.

-Mogućnost priključivanja periferija.

Mislim da vec imas na umu testiranje stabilnosti WiFi veze kao i dometa :)
Eh da ono sto mene interesuje je malo Cloud-a, procackaj malo Google Docs ako stignes preko nekog browser-a, klasicno, malo editovanja i sam pregled dokumenata, bas me zanima komfor u radu ;)

Hmmm trajanje baterije pri konstantnom playbacku 720P and less sadrzaja,maksimum osvetljenja ugasen WiFI....Dakle ponasanje uredjaja kao video playback device

Ako je moguce utvrditi da li je vreme playback-a isto i kad se sadrzaj prikazuje na LCD/Plazmi preko HDMI

Ce da bude oko HD-a sve testirano :D

Mene interesuje kvalitet audija za neko neobavezno slušanje muzike, kao i podrška za lossless formate (ako shodno ispitanom kvalitetu uopšte ima smisla koristiti lossless). Za test može da posluži online radio u flac formatu http://icecast.as34763.net/vrflac.ogg ili bar kako se snalazi sa online radio stanicama u mp3 formatu.

Poslednja izmena:
Stigo mi je isti device u ruke, al nemam SD card trenutno kod sebe pa mi gomila programa odbija poslusnost [i nastavice to da rade do posle nove godine...].

Najvise me interesuje da isprobas kako radi video chat [Fring valjda to podrzava, skype je josh uvek audio only ali isprobaj i to]. Takodje ako mozes da instaliras TVERSITY na komp pa da isprobash kako radi shareovanje video snimaka sa PC-a na tablet [posto tablet nativno podrzava skoro sve formate nemoras paliti transcoding, obican share will do fine].

Poslednja izmena:
Neko je vec predlozio u vezi trajanja baterije i video sadrzaja al ne bi bilo lose to uraditi u vise varijanti 1. 720p full osvetljenje 2. 720p sto manje osvetljenje ali gledljivo 3. Manje od 720p(npr 480) full osvetljenje i 4. Manje od 720 sto manje osvetljenje. Sve podrazumeva iskljucen Wifi.
Po meni bitna stvar a koja se uglavnom peskace a takodje je vezana za bateriju: koliko se dugo baterija puni od 10-15% do full.

Sto se zuvuka tice post iznad je covek predlozio kvalitet zvuka a ja bi dodao opet trajanje baterije prilikom slusanja 1. Flac-a i 2. MP3-a (128bita)

Toliko. Da ne preterujem ako vec nisam :)

Jos jedan predlog za OP-a, kada zavrshis sa testovima da li bi mogao da ga rootujes i da stavis Advanced Launcher EX i javis kako se ponasa kada se ukine onaj vrljavi 3D efekat pri skrolovanju ekrana sa ikonicama?

Thanks.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno