Šta je novo?

GOLEM PROBLEM

• Začetnik teme Začetnik teme Xantor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Xantor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.10.2008
Poena
154
Potreban mi je savet stručnjaka. Evo o čemu je reč:

Imam IBM Lenovo T60 kod koga se slika na display-u na samom početku tj. u BIOS-u podeli na dva dela i nekako kao da je pomerena od donjeg desnog ugla a od prilike 2cm. Kada instaliram Windows "gornja" slika je spljoštena i izdužena kao da je loša rezolucija a "donju" vidim samo 1/3 (takođe izduženo).

Na spoljnom monitoru je sve OK. Testirao sam ga, prihvata sve drajvere i radim sasvim normalno.

U čemu je problem i ima li rešenja?

Rezultat koji si dobio prilikom testiranja na spoljašnjem monitoru isključuje problem sa grafičkom. Ostaje dakle problem ili do dipleja ili do kabla za displej

Ovako bez slika sta se desava na monitoru, nema mnogo pomoci. U ovom slucaju jedna slika je bolja nego 1000 reci 😉

Na monitoru sve ok, grafičke drivere prima bez problema. Nema tačkica, kockica linijica i sl. LCD zeza.

Ma ni on nema ništa od toga ali je slika "spljoštena", izdužena i podeljena kao da je adaptirana za neki drugi ekran

Ne razumem sto je tesko slikati kako izgleda to na ekranu laptopa? Po opisu moze biti vise stvari. Slika bi definitvno pomogla. Nabavi aparat od nekoga, i slikaj ekran laptopa, okaci ovde i da idemo dalje... Bavim se popravkom laptopova, a ovo sto trazim, trazim iz najboljih namera 🙂

Poslednja izmena:
Aaaaa, tooo..... sad razumem. Postaviću sutra.

Evo slika. Neznam koliko će one imati reči ali nadam se da ćete sa ovim doći do nekog rešenja

IMG_1884.webp

IMG_1883.webp

P.S.
HDD sam izvukao ali isto se vidi kao i u BIOS-u

Nazad
Vrh Dno