Šta je novo?

Godaddy i Office 365 i/ili prebacivanje domena na drugi

DON

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
620
Pozdrav,
kolega ima plaćen domen kod Godaddy koji najviše koristi za email tog domena "[email protected]" Godaddy je vezao korišćenje tog domena za korišćenje i Office 365, da li svesno ili nesvesno kolega je to prihvatio i sad mu svake godine dolazi na naplatu pored plaćanja domena i plaćanje Office 365 licence. Ne bi da gasi domen ali bi da se reši plaćanja Office-a. Znači:
opcija 1: da li je moguće prebaciti domen na neki drugi provajder, po mogućtsvu besplatni ili povoljniji?
opcija 2: ako ne može, kako skinuti vezu sa plaćenog Office 365, pošto vidim da ima i opcija besplatni nalog Office 365?

Domen bi trebalo da bude u vlasništvu onog ko ga plaća i samim tim vlasnik može svoj domen da prebaci kod drugog provajdera.
Drugo, mislim da će pre biti da su imali promociju office365 paketa, što je čovek i prihvatio. Ali svakako office 365 se može otkazati kad god.

Mislam da on prihvatio neka promocia za office i sad mora da plati (ne bi mogao da otkaze office packet)
Prebaci domain na IONOS, jeftini su, ako je samo za mail itd ovo ti najdobra opcija

Domen bi trebalo da bude u vlasništvu onog ko ga plaća i samim tim vlasnik može svoj domen da prebaci kod drugog provajdera.
Drugo, mislim da će pre biti da su imali promociju office365 paketa, što je čovek i prihvatio. Ali svakako office 365 se može otkazati kad god.
Imali su neki prethodni "paket" gde nisu naplaćivali email, prešaltovali su se na Office 365 pakete i samoinicijativno uveli naplatu za email, kontaktirao sam ih, otkazivanjem Offcie 365 se gubi i email...
Ne postoji free verzija za email

Mislam da on prihvatio neka promocia za office i sad mora da plati (ne bi mogao da otkaze office packet)
Prebaci domain na IONOS, jeftini su, ako je samo za mail itd ovo ti najdobra opcija
Čovek plaća domen koji koristi za email samo (nema sajt) i treba videti neki hosting gde je ili cena emaila uključena u hosting ili je hosting + email cifra manja od oko 2+2 evra/mesečno koliko sad plaća

Ionos packet je 1$ godisno hosting i 1$mesecno mail

Dobija i gratis domain

• Like
Reagovanja: DON
Vrh Dno