Šta je novo?

GoClever???

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
GoClever, vidjao sam teme o GPS uredjajima, ali o tabletu nista na forumu.

Ne znam kakva misljenja vladaju o ovom brendu, ali same specifikacije nisu lose.

Primer
Processor: Allwinner A10 1GHz
(Cortex A8, GPU Mali400)
11.000,00 dinara

TeleChips 8923 1,2GHz
(Cortex A5, GPU Mali400)
13.000,00 dinara

U oba slucaja su 7" LCD TFT 800x480, LED. 16:9 16bit Kapacitivni multi-touch u 5 tacaka

Iznenadjen sam vise nego dobrim GPU resenjem za ovu klasu uredjaja.
Imaju i skuplje varijante, ali je manje vise ista konfiguracija samo bolji/veci ekran.

Neka iskustva?

na tom uredjaju je slaba baterija. Imao sam ga par dana u ruci i sve je Ok sem baterije. Trenutno imam 5080pro, nesto veci ekran, ali baterija mnogo bolja. Ipak takav uredjaj treba da ima jacu bateriju, a ne da ti bude stalno na punjacu. za te pare imas nov 5080pro 3 dana star na oglasima, sto mislim da je ok cena.

Hvala na infou. :)
Nisam gledao za sebe, vec pitao uopsteno jer sam video da imaju dobru cenu a na papiru deluju bolji od konkurencije ;)

Go clever je Poljski Trgovacki brand. Jednostavno najobicniji Kinezi na kilo , samo im pise ime Go clever. Sve sto vazi za obicne Kineze vazi i za njih. Kod nas su cene toliko, bezobrazno naduvane da iz Principa ne savetujem kupovinu. A73 je u Poljskoj oko 70 Eura valjda si na taj model mislio, nisi napisao detalje.

Inace u Poljskoj je najeftiniji brand Manta, isto to samo pise drugo ime njihov A-8 je Manta MID08 PowerTab cija je cena oko 55 eura , sto je irealna cena za tu klasu uredjaja. To sto neko u Srbiji takve ceni Duplo skuplje je vec pitanje Psihijatrije.

Mada ovde na forumu sam procitao Branioce da to u stvari, cak i kada kupis po toj ceni, nije ta cena ?? Jer imas postarinu, skuplju ako hoces pouzecem i slicno. E da u Srbiji je u necijoj glavi Besplatno sve pa i Postarina. A ima firmi svi znamo koje su koje cak naplacuju postarinu i za podizanje robe u sopstvenoj radnji koja je narucena preko Neta

Poslednja izmena:
Prvo 99% tableta se prave u Kini tako da su skoro svi "kinezi".

Drugo u Poljskoj za A73 cena je oko 70 evra za promotivnu prodaju dok je redovna cena oko 90 evra. Kod nas je cena oko 95 Evra.

Trece A73 je isti kao i Prestigio 3370B (bukvalno je ista elektronika unutra) i cena je slicna. Prestigio je mozda bolji zbog redovnijeg update firmwera. Nisam (jos) probao ali verovatno i firmweri mogu da se kombinuje.

Prestigio 5080CPRO je tridesetak evra skuplji ali ima malo veci i bolji displej, vise memorije i jacu bateriju.

Pa jesu Kinezi , samo jedne prave Foxconn ili Asus, a drugi se prave u nekoj Supi, dal je to isto neka svako sam proceni. I Trabant je bio automobil, a i Mercedes je Automobil, samo nisu isti, a pravili se u Nemackoj, Trabi i jedno vreme posle Ujedinjenja, znaci u istoj Drzavi.

To da je cena u Poljskoj za A73 90 Eura pricaj nekome ko nema Internet, mozda ti poveruje.

Poslednja izmena:
Eto, slozili smo se da su svi "kinezi" i da svi "kinezi" nisu isti.

Nisam nikada bio u Poljskoj ali me nije mrzelo da malo bacim pogled (http://goo.gl/blPdE) gde je promotivna cena 70 i redovna cena 90 evra. Moguce je da to nisu najnovije cene ili da negde ima i za 50 evra ali cene tableta naglo padaju tako da su moguce vece razlike u cenama.

To je sve manje bitno. Voleo bih da se neko javi ko je stvarni koristio Goclever Tablete da nam napise svoja iskustva. Generalizacija u smislu "to su samo najobicniji kinezi" nikome ne pomaze.

Prvo treba razjasniti termin kinezi. Znaci los kvalitet. Wolksvagen se proizvodi u Kini i njemu se ne moze dati epitet kineski jer radi po licenci i kontroli WV. Znaci ima epitet Nemacki a ne "Kineski". Ima stvari koje su Kineski brend i vrlo kvalitetne kao na primer sportska oprema Anta koja vrlo kvalitetna i ne moze se dodeliti prezorativ "kineska"...
Ja imam GoClover tab A73. Dobar procesor i graficki cip ostalo je "kinesko"... Od 5 ulaza tri ne rade posle 4 dana koriscenja. Ovo je dovoljno za opis marke. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Eto, slozili smo se da su svi "kinezi" i da svi "kinezi" nisu isti.

Nisam nikada bio u Poljskoj ali me nije mrzelo da malo bacim pogled (http://goo.gl/blPdE) gde je promotivna cena 70 i redovna cena 90 evra. Moguce je da to nisu najnovije cene ili da negde ima i za 50 evra ali cene tableta naglo padaju tako da su moguce vece razlike u cenama.

To je sve manje bitno. Voleo bih da se neko javi ko je stvarni koristio Goclever Tablete da nam napise svoja iskustva. Generalizacija u smislu "to su samo najobicniji kinezi" nikome ne pomaze.

KO je rekao i odakle ti znas da nisam koristio Go clever tablet kompjuter. Samo tu je problem, jer je pitanje valjda bilo o modelu A73, autor teme nije bio precizan, jer Go clever ima i druge modele slicnih kakrakteristika. Ja sam koristio I73 , najvece djubre u Univerzumu, uredjaj koji se Lazno reklamira da ima 4 GB flesh memorije, a u stvari ima unutrasnju karticu S klase od 4 GB. Necuveno.

Iskustvo sa I73 ne mora nista da znaci, jer je Go clever Trgovacki a ne proizvodjacki brend. Znaci idu od radionice, do radionice, izraz Fabrika bi bilo uvreda za prave fabrike, i kupuju sta nalete. Tako je I73 iz jedne radionice, A73 iz druge itd. Ni svaki A73 nije isti, jer Kinezi ne prave velike Serije, niti se Go cleveru i slicnim isplati da kupuju velike serije, jer dobro si rekao cene padaju i tvoj link iz sredine avgusta nazalost nema veze sa stanjem sa kraja Oktobra. Ni sami Kinezi iz tih radionica ne prave svaku seriju istu, vec je prave od toga cega stignu, sta mogu da nabave u datom trenutku. Tako da ako kupis OEM tablet u avgustu, u septebru ces iz iste radionice dobiti skoro isti, jer ni oni nemaju ni lager niti zaliha.

Tako posle mesec dana mozes dobiti tac od drugog proizvodjaca, ako tablet ima web kameru, modul moze biti drugaciji itd.itd. Iako svi izgledaju spolja isti unutra i unutar serije od par stotina komada , mozes naci razlicite delove. To je prvi pokazatelj Neozbiljne radionice. Nemogucnost konstatne uniformne proizvodnje. Software. Da bi radio Tablet ima upisan fabricki softver. Kod neozbiljnih radionica mozes naici na desetak firmvera za jedan isti proizvod, jer imaju razlicite hardverske delove. Duga je to prica da bi isli dalje u detalje.

Sustina je da taj tablet Ne vredi 100 Eura, pa ni 70 evo dva linka da ne bude da je u jednoj radnji to neka specijalna cena
http://www.mobilecomputer.pl/goclever-tablet-tab-a73-7quotlcd4gbpojm2mphdmi-po-testach-p-52107.html
http://www.faxtel.com.pl/tablet-goclever-tab-a73.html
1 Euro je oko 4,1 zlota plus ovo su cene sa Poljskim PDV-om koji za komjutere iznosi 23 %, kod nas je bio 8 i valjda se nije menjao, nisam kupovao tablet u zadnjih 20 dana.

Opste relevantno misljenje o Go cleveru, je isto kao za mnoge druge firme koje to rade isto, na primer od domacih Bluberi, ili ovi sto uvoze televizore i ostale kucne aparate FOX, VOX i slicni. Kupuju najjeftinije OEM proizvode pa kako im Bog da. Neka serija moze slucajno da ispadne solidna, ali velika je to lutrija.

Prvo treba razjasniti termin kinezi. Znaci los kvalitet. Wolksvagen se proizvodi u Kini i njemu se ne moze dati epitet kineski jer radi po licenci i kontroli WV. Znaci ima epitet Nemacki a ne "Kineski". Ima stvari koje su Kineski brend i vrlo kvalitetne kao na primer sportska oprema Anta koja vrlo kvalitetna i ne moze se dodeliti prezorativ "kineska"...
Ja imam GoClover tab A73. Dobar procesor i graficki cip ostalo je "kinesko"... Od 5 ulaza tri ne rade posle 4 dana koriscenja. Ovo je dovoljno za opis marke. Pozdrav.

Od ova dva što su ostala da rade, da li je jedan barem power connector? :)

Da ne bude zabune, za ova dva modela sam se raspitivao... ponavljam vise informativno nego sto bi ih kupio (imam Galaxy Tab 8.9)

GoClever TAB A73
http://www.laptopcentar.rs/product/GoClever-TAB-A73--11201206

GoClever TAB T75
http://www.laptopcentar.rs/product/GoClever-TAB-T75--11201206

Jedan od odgovora admina na pitanje sa prvog linka:

"Pozdrav Danice, nazalost model po specifikaciji radi najbolje sa androidom, tako da sto se windowsa tice ne preporucuje se na ovom modelu." :wall::wall::wall:

Jedan od odgovora admina na pitanje sa prvog linka:

"Pozdrav Danice, nazalost model po specifikaciji radi najbolje sa androidom, tako da sto se windowsa tice ne preporucuje se na ovom modelu." :wall::wall::wall:

A ko je i kako mislio da stavi win na ``ovo`` ? :trust:

hahahaha... nisam ni citao sta dole pise :)
Ccc... IT/mobilni Svet je za ove, ozbiljan dokumentarni program :D

Pao mi je u sake jedan ovaj GoClever 7"... sta reci, dobar je kao podmetac za debelu solju kafe, mozda za dzezvu itd... :)
Salim se ali ono sto u startu nikako ne moze da opravda njegovu kupovinu jeste displej - bukvalno mora da vas zaboli prst od jacine stiska da bi prihvatio komandu.... mozda je samo taj felerican ali ne bih rekao?
Imam HTC telefon gde skoro dlakom mogu da aktiviram ekran, a sada i tablet - Nexus 7 gde prosto klizi sve... ali dva puta sam koristio (citaj: instalirao kolegi neke stvari) ovaj GoCleaver i prosto me zaboli palac koliko jako moram da stisnem a imam koje kilo preko 100 i 193cm... kako li ga zenske stiskaju? :p :trust:

Nazad
Vrh Dno