Šta je novo?

Gnome 3.8 je izasao, sada sa starim izgledom (2.x)

Trebalo im je skoro dve godine da skontaju da su se gadno zeznuli sa gnome 3 :D

Iaa li informacija koji bi distroi mogli da se vrate na gnome ili ga je definitivno vreme pregazilo

Bio je failback mod u Fedori ali je definitivno prava stvar.

Šta vam je alternativa za Gnome? Ja sam gurao neko vreme KDE na Archu, i bez obzira što sve izgleda jako lepo i radi dobro - problemi sa SSL sertifikatima, nedostatak native browsera (rekonq, iako nije loš, nije blizu teškašima tipa Firefoxa i Chromea), sitni problemi sa Amarokom (mada je to verovatno problem u pakovanju)...

Ja sam do sada koristio Mate (fork Gnome-a 2.x). Ali cu definitivno probati novi clasic mode, deluje mi bas kako treba.

Vidim da je puno ljudi ispljuvalo Gnome zbog stalne izmene biblioteka, nekompatibilnosti kod minorne promene verzija, izbacivanja stvari... Nedavno sam stavio 3.6 i radio mi je ok, čak je i instalacija ekstenzija jednostavna i uglavnom ide bez problema. Probaću novi release čim dođe u [extra] repo...

Mate se pokazao kao odlična alternativa. ali ovaj nadam se poboljšanoj verziji treba dati šansu

Cinnamon nije finalizovan. I svako iole ozbiljnije korišćenje istog neminvno vodi ka nekom bug ili stručno rečeno kak oto kaže tehnička podrška SBB zaglupljivanju.
Uostalom to je i javno navedeno npr na sajtu Minta

Svako okruzenje ima bubice i gotovo sva se i dalje razvijaju (nema tu finalnog proizvoda), ali meni se Cinnamon pokazao kao najstabilnije okruzenje s najmanje problema (prevashodno u odnosu na KDE, Unity i klasican Gnome3), a ozbiljno ga koristim.

Cinnamon se može koristiti - sigurno nije tako bagovit. Većina pakuje neku development verziju - i to može da bude problem.

Vrh Dno