Šta je novo?

Gmail user manual

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Ima li neko ikakav GMail "user manual" iliti uputstvo (na srpskom) i to mi bas treba u knjiskom formatu (dakle ne onaj njihov help) nego uputstva za totalne pocetnike da koriste gmail (ovo mi je za sada najpotrebnije a dobrodoslo je i za google groups docs i spreadsheets ...)

thx

P.S. ne mora bas na srpskom, moze i engleski, ce se snadjem da napravim prevod

:wave:

video sam sajt ... ali mi nije to to ...

dakle treba mi nesto za one dibidus pocetnike koji bas ni komp ne koriste nesto preterano mnogo (oni kojima je outlook express vrhunac znanja) dakle neko uputstvo step-by-step o tome kako se vide poruke u inboxu, kako se pise nova poruka, kako se dodaje nov kontakt, chat itd... dakle screenshot pa ono oznaceno brojevima 1,2,3 sta to treba da se uradi da bi se dodao nov kontakt (npr...)

znaci taj "knjiski" format za totalne pocetnike ?

Pa ja videh u nekoj knjižari "Tajne Googla", "Google za početnike" ili tako nešto. Na srpskom. Nemam pojma ima li tu nešto o Gmailu, samo sam video u izlogu.

hm da .. mislim da sam to video i da se tice "Webmastera" odnosno kako radi njihov sistem pretrage i kako da se poboljsas na rezultatima i u tom fazonu ... al' vidis stvarno nisam obratio paznju da li se pominje gmail ... moracu da proverim

Jel ti to treba da obucavas poslanike narodne skupstine? 🙂
GMail moze da radi na srpskom bez problema (mislim da moze i cirilica). Logujes se jednom, prebacis ga na srpski i objasnis gde je sta. Valjda umeju da citaju.

Poslednja izmena:
hm da .. mislim da sam to video i da se tice "Webmastera" odnosno kako radi njihov sistem pretrage i kako da se poboljsas na rezultatima
A, ne, nisam ja stekao utisak da je to za webmastere, nego baš za duduke. Neko od onih malih izdanja (potpis domaćeg autora), nije izdanje neke od onih poznatih kuća (tipa Mikro Knjiga i sl). Video u izlogu neke od Nolitovih knjižara.

Jel ti to treba da obucavas poslanike narodne skupstine? 🙂
:laugh::laugh::laugh:

Na zalost ne - sigurno bih dobio debele pare da malko namestim "tender" 🙂

radi se o jednom malom udruzenje gde rade prvenstveno zene (malko starije) kojima je vrhunac znanja outlook express (a i onaj shit IncrediMail) ... pokrenuo sam im jedan sajt i dobili smo domen i sada je fensi fora da imaju mailove [email protected] (umesto svojih dosadasnjih sezam, eunet i slicno)

imam webmail na serveru koji je namesten da forwarduje, ali to mi nekako nije to, video sam google apps i to mi je bila extra ideja (koja btw vec funkcionise, samo treba da je povezem sa mail serverom) i mnogo mi se svidja pogotovu oko svih onih dzidzabidza sa kalendarima, uskladjivanje sastanaka itd ....

tako da cilj je gmail, ali koliko vidim ako ne prodjem pored "nolita" uskoro onda cu sam nesto da napravim (pa cu vam okacim ovde za buduce narastaje da se prisecaju kako smo imali divan webmail :d )

thx :wave:

a sad mali off.

sto sebi ne olaksas zivot i ne setujes im POP pristup gmail account-u. onda lagano mogu da nastave koriste outlook express, incredi mail ili sta god im je najzgodnije za tu namenu.

znam to .. trenutno je tako postavljeno da sa ovog mail servera ide njima na outlook i verovatno cu tako i ovo staviti ... nemam ni malo vremena da napravim taj manual ...

poenta je bila da iskoriste GMail i sve te apps do kraja .. dokumenta, kalendari, sinhronizacija itd ... (***a ne treba mnogo truda, samo malo volje ..)

Gmail kontakti

Vidim da se ovde govori o Gmail-u,pa rekoh da pitam ovde.
Da li može nekako da se namesti da kad šaljem nekom mejl,a nije u imeniku da ga gmail ne dodaje automatski?
To me baš nervira,jer moram svaki put da ulazim u imenik i brišem kontakt koji mi ne treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno