Šta je novo?

gmail problem - 9 hours ago

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Sat na kompu normalno namesten, FireFox 3.6. Kada mi stigne novi Gmail obicno pise 9 hours ago, a stigao je pre minut ?
Gde je problem ?

Pogrešno podešena vremenska zona na gmail nalogu?

Nastelio sam time zone na gmail nalogu (svaka cast ko pronadje kako se ovo radi :)) i i dalje je isto. Najlepse od svega je sto na drugom kompjuteru sve lepo radi sa istim tim nalogom (isti firefox).
Opet gledam sat i lepo pise 3:59 PM

I meni je i pore dispravne zone sat razlike

Evo jednog drugačijeg Gmail problema.

Od nedavno sam počeo da dobijam mailove of Fejsbuka za nekoga ko se registrovao sa mejlom sličnim mojem.

Njegov mejl je u ovom formatu [email protected], a moj je u formatu [email protected] i postoji već nekoliko godina.

Po onome što sam čitao na netu i što tvrdi Google, ispada da on nije nikako mogao da registruje mejl isti mojem (samo bez tačke) jer se računa da taj mejl već pripada meni. Google navodno ne računa tačke u korisničkom imenu. Ako registrujem ime bez tačaka, dolaziće mi mejlovi i sa tačkom i bez. Isto tako važi i u obrnutom slučaju. Dakle, [email protected] bi preuzeo i ostale varijante: moje.ime, moj.e.im.e, mo.je.im.e itd. Sve to bi se računalo kao moj mejl.
Takođe je rečeno da je neko verovatno slučajno ubacio umesto svog pravog mejla onaj koji liči na moj, pa da zato meni stiže njegova pošta.

Međutim - meni su prvo stigle poruke od Fejsbuka da aktiviram nalog vezan za taj mejl u formatu [email protected] a sada stižu i nove poruke npr. o tome da se mogu dodati novi prijatelji itd.
Nisam bio lenj i potražio sam tog tipa na FB i našao sam njegov nalog! Isto je korisničko ime i ista profil slika kao u mejlu koji je meni stigao. To je on, nema sumnje. Dakle, on je nekako uspeo da aktivira nalog na FB koristivši taj mejl. Da je stvarno uneo pogrešan mejl i da ne može da uđe u inbox, onda bi valjda bio onemogućen da aktivira nalog na FB?!
Valjda je klik na link u verifikacionom mejlu obavezan da se aktivira FB nalog? Ja svakako nisam kliknuo kad mi je stigao verifikacioni mejl za tog tipa. A ipak je nekako njegov FB nalog verifikovan.

Iz navedenog mogu da posumnjam da ipak on koristi svoj mejl gotovo identičan mojem. Iako je rečeno da je to nemoguće, ipak to što ima aktivan FB nalog sa tim mejlom je veoma čudno.

Poslednja izmena:
Moze facebook nalog da se aktivira i preko sms-a kolko mi se cini.

Njegov mejl je u ovom formatu [email protected], a moj je u formatu [email protected] i postoji već nekoliko godina.

Po onome što sam čitao na netu i što tvrdi Google, ispada da on nije nikako mogao da registruje mejl isti mojem (samo bez tačke) jer se računa da taj mejl već pripada meni. Google navodno ne računa tačke u korisničkom imenu. Ako registrujem ime bez tačaka, dolaziće mi mejlovi i sa tačkom i bez. Isto tako važi i u obrnutom slučaju. Dakle, [email protected] bi preuzeo i ostale varijante: moje.ime, moj.e.im.e, mo.je.im.e itd. Sve to bi se računalo kao moj mejl.
Takođe je rečeno da je neko verovatno slučajno ubacio umesto svog pravog mejla onaj koji liči na moj, pa da zato meni stiže njegova pošta.

Mislim da je ovo tacno, pokusaj da se ulogujes na svoj mail sa tackom (ili bez, tj. onako kako ga nisi registrovao) i videces da ces uci na svoj mail. Verovatno je dusko u pravu i da moze da se aktivira i na drugi nacin, a tebi ostaje tudji spem :D Upozori tog korisnika na problem, ako ne reaguje zapreti mu brisanjem facebook naloga :d

bolje mu resetuj sifru i okaci nesto kreativno na njegov wall :-devil-:

Nazad
Vrh Dno