Šta je novo?

Gmail: pametno organizovanje hrpe kontakata?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
[SUB](Ako ne pišem u pravoj temi, molim moderatora da premesti.)[/SUB]

Molim za svet.

Sinhronizujem svoj mobilni imenik sa Gmail kontakima i vremenom i je imenik narastao toliko da se već u njemu teško snalazim. Primetio sam da se izdvajaju dve grupe brojeva:

- kontakti koje često ili relativni često zovem ili mejlujem i koje bi trebalo imati;
- opšti brojevi prodavnica, službi, lekara... koje sam usput zabeležio, koji su mi povremeno bili potrebni i pitanje koliko i da li će biti; ne trebaju mi svakodnevno u telefonu, ni da opterećuju glavni Gmail imenik, bilo bi zgodno da se ulogujem na neku adresu ako mi baš zatrebaju.

Kako to podeliti?

Možda zvuči najjednostavnije da otvorim novi Gmail nalog i da ove kontakte eksportujem u njega. Jedan Google nalog, jedan imenik? Prostoji li možda neko drugo, zgodnije rešenje? Hvala! :)

U Google imeniku kontakti se mogu staviti u Groups, a ne Labels.

Ne vidim način da izaberem da se pri sync-ovanju sa drugim uređajima sync-uju, recimo, samo moje grupe kontakata Friends, Family, Biz, a ne i grupa Info.

bilo bi zgodno da se ulogujem na neku adresu ako mi baš zatrebaju.
Možda zvuči najjednostavnije da otvorim novi Gmail nalog i da ove kontakte eksportujem u njega. Jedan Google nalog, jedan imenik? Prostoji li možda neko drugo, zgodnije rešenje? Hvala! :)

Ja konkretno nemam takve podjele, jer u fav imam upisane brojeve koje najvise koristim. Ostali su svi na gomili (mada sam prosle godine sredjivao imenik pa i nije ostala velika gomila).

Otvori novi nalog za te kontakte koje ne koristis cesto i za koje smatras da ti nece trebati tako cesto. Sve ih prebaci tamo, ostale sredi ako treba i ostavi na svom nalogu. U telefon upisi i taj drugi nalog, ali u imeniku konkretno nemoj cekirati da prikazuje i ta imena. Na taj nacin imas sinhronizovan "mini" imenik sa vaznim brojevima, a ako zatreba imas sinhronizovan i imenik sa "manje vaznim" brojevima. Samo biras sta hoces da ti telefon prikazuje.

Ja konkretno nemam takve podjele, jer u fav imam upisane brojeve koje najvise koristim. Ostali su svi na gomili (mada sam prosle godine sredjivao imenik pa i nije ostala velika gomila).
Smem li da pitam kako ti rešavaš ovaj problem velikog broja kontakata na svom primeru? Rekao si da su ti u Fav grupi brojevi koje najviše koristiš, a ostali na gomili (znači grupa Other Contacts). Da li sync-uješ sve kontakte sa mobom ili samo Fav grupu i da li to uopšte može da se bira u okviru istog imenika? Možeš li na mobu da biraš koja će se grupa kontakata (iz istog Google imenika) prikazivati? Hvala! ;)

Odes na gmail, napravis grupu npr. MyPhone i onda u tu grupu ubacis sve kontakte koje zelis na telefonu. U telefonu izaberes tu grupu i samo ces kontakte iz te grupe videti.
Najbitnije kontakte oznaci sa zvezdicom pa nadji neki widget koji prikazuje kontakte i podesi ga da prikazuje samo "starred in android".

@owim

Evo ovako je kod mene kad biram sta hocu da mi prikazuje. Prvo odem na Contact to display
uploadfromtaptalk1353577674359.jpg

izaberem Custom i onda izaberem iz Google naloga sta hocu da mi prikazuje:

uploadfromtaptalk1353577709782.jpg

Pod All other su kontakti koje ne koristim jako cesto.

Inace, u samom imeniku, barem kod mene na 4.2 Androidu idu prvo favorites kontakti (oni sa zvezdicom) pa ispod njih najcesce pozivani pa tek onda ispod ide klasican imenik (sa brojevima koje sam oznacio da mi se sinhronizuju kao na scr shotovima)....

Sve jesno, hvala najlepše, tako ću uraditi. Onda mi ne treba drugi Google nalog (imenik), ovako je lakše! ;)

Pa jeste, ali bih ti svakako preporucio sredjivanje imenika preko g naloga sa kompa, ne sa telefona.

Ja se sjecam da sam tada kad sam sredjivao imenik potrosio dobrih 3 sata ali sad nemam zbrku niti cu je imati posto svaki novi kontakt upisujem pravilno. I sto se All other tice, ne pamtim kad sam ga upalio.... :)

Ako imaš duplikate imaš ono merge duplicate entries.

Merge mi nije bas najbolje odradio posao sa kontaktima na ocevom telefonu, pola dupliranih je obrisao....

Nazad
Vrh Dno