Šta je novo?

Gmail i Spamcop

• Začetnik teme Začetnik teme Kiwy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Poslednja dva dana imam problem sa slanjem emailova sa mog Gmail-a na neke adrese (prvo u nemacku a sada i na EUnet) i dobijam poruke nazad nesto tipa:

Delivery to the following recipient failed permanently:

[email protected]

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 553 5.3.0 SPAM! Mail from 64.233.162.202 rejected: http://spamcop.net/w3m?action=checkblock&ip=64.233.162.202 (spamcop)

Koristim preko SBB-a u NS. Any ideas? A recimo da sada sam mozda jedan ili dva maila slao na te adrese sa mog gmail-a...znaci nisam spemovao te adrese. NIje valjda da je gmail na black listi svih tih servera/provajdera?

Kiwy je napisao(la):
Poslednja dva dana imam problem sa slanjem emailova sa mog Gmail-a na neke adrese (prvo u nemacku a sada i na EUnet) i dobijam poruke nazad nesto tipa:

Delivery to the following recipient failed permanently:

[email protected]

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 553 5.3.0 SPAM! Mail from 64.233.162.202 rejected: http://spamcop.net/w3m?action=checkblock&ip=64.233.162.202 (spamcop)

Koristim preko SBB-a u NS. Any ideas? A recimo da sada sam mozda jedan ili dva maila slao na te adrese sa mog gmail-a...znaci nisam spemovao te adrese. NIje valjda da je gmail na black listi svih tih servera/provajdera?

U odgovoru si dobio url na kome možeš da proveriš na kom je serveru ta IP adresa došla na SpamCop

64.233.162.202 listed in bl.spamcop.net (127.0.0.2)

i kome pripada

Looking for potential administrative email addresses for 64.233.162.202:
cannot find an mx for zproxy.gmail.com
64.233.185.114 is an mx ( 10 ) for gmail.com

I da će se ako ne bude ponovo prijava stanje srediti za 16 sati.

If there are no reports of ongoing objectionable email from this system it will be delisted automatically in approximately 16 hours

Jedino mislim da je ovo veliki blam za Google, jer znači da nisu uspeli da se izbore da sa njihovih adresa ne ide spam, što ih dovodi do nivao da jednog Hotmaila čije adrese automatski stavljam na spam.

Nazad
Vrh Dno