Šta je novo?

GMail i Facebook

wexy

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2006
Poena
304
Da krenem od pocetka.

Negde krajem 2009. poceli da mi stizu mailovi na Gmail nalog od Facebook-a, neko pravi nalog koristeci taj mail, ja prijavim, deny, abuse, posalje mail njima u vezi toga i sve se kao resi.

Opet negde u januaru slicno tome ista prica.

Zadnji 5 dana, svaki dan neko pokusava isto, kad god odem na abuse/report deny confirmation eto sutradan opet isto. Saljem im mail u vezi toga da kompletno onemoguce koriscenje mog maila medjutim odgovori njihove podrske su ili automatizovani ili nemaju veze sa onim sto meni treba.

Treba da napomenem da ja nemam niti sam ikad imao Facebook nalog.

Ovaj put je stanje malo gore jer ide i dalje od obicnog pokusaja registrovanja naloga. Ovaj put to uspeva, tako da dobijam i mejlove o tome kako neko koristi nalog i salje friend requests i kako ti ljudi prihvataju te zahteve itd.. uglavnom jedno 12 mailova sam dobio. Sto je najgore neke od tih ljudi ja POZNAJEM! Koliko znam da bi neko koristio nalog mora da klikne na link u confirmation mejlu.

Logicno, posumnjao sam da mi je neko provalio u GMail, iskoristio kontakte da popuni friend listu itd.. medjutim, recent activity na GMailu (link na dnu stranice pokazuje samo moje IP adrese, tj. jednu jedinu). Promenio sam password medjutim evo danas opet isto, neko napravio nalog. Otisao sam na recovery za password, upao na nalog vecina informacija je netacna tj. sve je netacno sem mog imena i e-maila + neke od ljudi na friend listi znam.

Lista mogucih stvari nije prevelika (od verovatih do neverovatnih):
- neko mi upao na Gmail
- Gmail ima rupu koju neko koristi
- Facebook registruje nasumice naloge i popunjava na neki cudan nacin...

Komp drzim pod konac, sve se azurira redovno, skenira sto bi rekli za primer, nikad problema sa virusima/trojancima ukradenim lozinkama bilo sta.

Jedina aplikacija koja koristi google account detalje van browser-a (gmail/youtube../google owned sajtovi) je Miranda IM i Jabber pluggin u njoj da se kacim na GTalk.

Da li se nekome desavalo nesto slicno i kako resiti problem?

Dakle ti mora da mozes da se ulogujes na fejs? Posle resetovanja pass-a na fejsu novi ti stigne na mail pa se sa njim ulogujes i izbrises fejs nalog. Onda odes na gmail promenis pass i naravno uvek koristis https protokol. Zatim u donjem linku kazes "izloguj sve IP-ove osim mene".
I naravno pazis da ti neko fizicki ne pristupa kompu ili mobilnom (ako ga koristis za mail) i tako vrsi zloupoterbu. Mora da moze.

I jos jedna stvar mogu ljudi da se kace na tvoj gmail tako sto koriste tvoj IP ako si recimo na wireless-u.

Meni se desilo to da je neko, ko se btw zove i preziva isto kao i ja, otvorio facebook nalog sa gmail adresom koja se od moje razlikuje samo u tome sto nema tacku. I ja sam dobijao sve njegove mejlove sa facebooka, kao i jos jednog sajta na kom se registrovao sa istom mejl adresom.

Sad, kako je to moguce kad gmail tvrdi da su to ISTE mejl adrese, tj. da tacku ne smatra delom username-a, ne znam. Npr. [email protected] = [email protected] = [email protected].
Isprva sam se istripovao da mi je neko ot'o gmail nalog, al ispade da je ipak ova fora sa tackom u pitanju.

Zasto se i kako lik registrovao sa mojom gmail adresom, ne znam, ali sam mu deaktivirao oba naloga, jer su me dobrano smarali raznoraznim obavestenjima.

Ovaj problem imam i ja. Adresa mi je sa tačkom, a od fejsbuka, na koji u životu nisam otišao, mi stižu mejlovi na adresu bez tačke! Bem lio ga, šta da uradim!

Ovaj problem imam i ja. Adresa mi je sa tačkom, a od fejsbuka, na koji u životu nisam otišao, mi stižu mejlovi na adresu bez tačke! Bem lio ga, šta da uradim!

Lepo odes na facebook, odes na 'zaboravio sam lozinku', uneses taj mejl bez tacke i resetujes lozinku. Posle toga si ti vlasnik tog naloga i mozes da ga deaktiviras i sl. To sto se neko registrovao koristeci tvoj mejl, ko mu je kriv.

Nishta cudno, jer kakvih ljudi ima, masa njih ni nema mail ali jelte culi su za facebook, pa hajde da se registrujemo, i onda ukucaju neki mail, valjda misle svoje ime ili shta vec, i registracija prodje, i sve to radi ali im stoji na vrhu sad dal' par nedelja ili mesec dana da moraju da aktiviraju nalog, i oni ni ne znaju shta to znaci i tako dodaju prijatelje i sve to radi kad jednom pukne kaze niste aktivirali i onda shta ce, zovu "majstore za kompjuter" da reshe problem, jer jelte facebook ih blokirao m**u im je*em itd :)
Reshenje je da promenite pass na nalogu, i promenite adresu u neku drugu i odjavite se sa naloga i bash vas briga, ili ako ste dobra osoba ostavite mu status da promeni email adrsu jer koristi vashu :)
A shto se tice poznatih prijatelja, to nije slucajnost, jer na face ljudi mogu da pretrazuju po email adresi i sad neko ko ima vashu adresu prepoznao vas po njoj pa vas dodao, jer misli da ste to vi, kapirate :)

Sve to stoji, wireless ne koristim.

Upao sam ja na taj nalog, izmenio lozinku pobrisao sve podatke, sve prijatelje, i cekam sad onih 14 dana da ugase nalog, ako se opet desi isto za 2 nedelje samo cu da izmenim lozinku i da drzim tako.

Danas mi stigao mail neko hteo da resetuje password, sto cu naravno da ignorisem. Mail je bio neotvoren, znaci niko ga nije citao.. Takodje posto bi mi stiglo obavestenje da je nalog ponovo aktivan, znam da nije menjan password.

To za . u mejlu mi je poznato od ranije ali sam mislio da su to sredili. Imam i ja tacku, ime.prezime naravno, tu ima doduse par problema:
- koliko vidim na FB je moj mail sa . ne bez
- kako je facebook povukao moju kontakt listu posto na njoh definitivno ima ljudi koje ja poznajem i koje imam na Gtalk na primer

Napravio sam na OneStat nalog za web tracker, poslao sebi preko druge adrese kao html mail "Private passwords" jos niko nije otvorio sem sa mog IP-a kad sam testirao tako da kapiram da mi nije niko na GMail-u.. bot ili sta vec, pitanje je koliko je metod uspesan, nasao sam negde na netu.

Kopao sam nesto po netu, Mirandin Jabber plugin je imao/ima neki security issue sa TLS jedino ako neko ne sniffuje user/pass preko toga inace ja ne vidim kako bi neko mogao da izvuce kontakte i da uradi confirmation za mail da bi uopste otvorio nalog :S

Uzas.

a možeš i da uđeš na face i da promeniš email na nečiji tuđi tj muko moja pređi na drugoga :)

^ Znaci lol
Sto je to tolika muka, ja verujem da mozes da kliknes na "spam" dugmence i da ce gmail u buduce da ti filtrira te fejs mailove i nece vise stizati u inbox. Stvar resena brzo i efikasno. :)

I ja sam ovih dana imao problem sa gmailom neko je uspeo da provali na moj gmail nalog i promeni pass. Svima iz kontakt liste je poslao sledeci mail :

Hello,

I'm writing this with tears in my eyes,my fam and I came down here to
Wales United Kingdom for a short vacation unfortunately we were mugged
at the park of the hotel where we stayed,all cash,credit card and cell
were all stolen from us but luckily for us we still have our passports
with us.

We've been to the embassy and the Police here but they're not helping
issues at all and our flight leaves in few hrs from now but we're
having problems settling the hotel bills and the hotel manager won't
let us leave until we settle the bills..I am so confused right now and
thank God i wasn't injured because I complied immediately.

Waiting to hear from you.

Nigerian SCAM :)

Takodje posto mi je FB nalog vezan na ovaj gmail i tamo su mi provalili password posle citavog dana cimanja oko recovery passworda uspeo sam da povratim nalog.
Posle par dana opet ista situacija.

Posle ponovnog vracanja nalog procesljam podesavanja gmail i tamo u
Settings -- Forwarding and POP/IMAP -- podesili su da sav mail koji stigne meni u inbox prosledi se na slicnu mojoj adresi samo na yahoo :) i tako kad god ja promeni pass dobiju i oni :)

Posle sam video da i gmail support u mailu savetuje isto:

Additionally, please check your forwarding and
POP/IMAP settings on your Gmail account to ensure that these settings are
up-to-date. For instructions, visit this help article:
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=10957

Nazad
Vrh Dno