Šta je novo?

Gmail i attachmenti

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
I na kraju, sta od attachmenta podrzava, a sta ne?!?

Njihov FAQ kaze:

Gmail won't accept these types of files even if they are sent in a zipped (.zip, .tar, .tgz, .taz, .z, .gz) format. If this type of message is sent to your Gmail account, it is bounced back to the sender automatically.

"These types" se odnosi na izvrsne arhive. Na ovaj spisak bi trebalo dodati i .rar, a These types bi trbalo zameniti sa ALL TYPES IN ZIPPED FORMAT.

Gmail allows you to send and receive zipped attachments, as long as they don't contain executable (.exe) files. Gmail rejects all executable files as a security measure to block potential viruses.

I don't think so 🙁

da sam sebe kvotujem 🙂

"...
- ako sa nekog ne-gmail naloga NA gmail nalog posaljem EXE ili RAR, mail ce biti odbijen!
- ako sa nekog gmail naloga NA gmail nalog posaljem EXE, mail ce biti odbijen!
- ako sa nekog gmail naloga NA gmail nalog posaljem RAR, mail ce biti prihvacen!
- SA gmail-a mogu da saljem RAR, ali ne i EXE...
..."

naravno, s druge strane, moze SVE, ako promenis extenziju 🙂 pa stavis npr .EEX 😉

OK, do slicnih zakljucaka sam i ja dosao, ali i dalje nemamo spisak ekstenzija.

I cemu ta fora da rar/zip nece da primi sa drugih naloga?!?

Rar/zip sa drugih naloga prima gmail u globalu, nisam sad probao sa exe, ali svaki dan saljem zipovane slike u rar i zip formatu sa yahoo na gmail i sve se normalno salje i prima.

Noup 🙁
Nece. Mozda sa Yahoo prima zipove, a sa drugih mailova nece. Sinoc je druagr pokusao da mi posalje jpg@zip i jpg@rar, a ja sam danas u svrhe testiranja pokusao sa doc@rar i nece...

Pedja aj da te demantujem, ACA je u pravu gmail normalno prima zip fajlove, ja sam ih primao i primam sa vise adresa, takodje ih i ja saljem normalno, ne znam sta je problem

Pozdrav

Lepo je Zoni rekao, reimenuj extenziju i bice poslato!
I nije neki preterano veliki posao.

:wave:

samo stavite sifru na rar. u raru bilo sta .exe itd ...
prolazi provereno

Sve je to ql 🙂
Situacija: na svom mail serveru sam ukljucio antispam koji vuce bazu pitaj_Boga_odakle i kada SPAM stigne, on pobrise. Za sada nisam imao neprijatnih situacija, ali ne bih da prepustam slucaju (da mi pobrise poruke koje su greskom deklarisane kao SPAM, jer mi se desilo da moja adresa sa Beotela bude jedno vreme na blacklisti odredjenih servera). Iz tog razloga sam namestio da poruke cim stignu na server, prvo budu forwardovane na gmail nalog, a zatim propustene kroz pomenuti antispam.

Gde nastaje problem? Ljudi meni posalju poruku na pedja at zemun.net sa attachmentom, ona meni regularno stigne, ali se isto tako i vrati posiljaocu sa tamo_nesto at gmail.com. Dakle, problem je sto se ljudima vrati poruka, pa misle da nije stigla na odrediste (dok ne potvrdim), a jos veci problem je sto im se mail vrati sa tamo neke adrese na koju nikada nisu nista ni slali :smash:

Jos jedan problem je sto je meni pre neki dan, kada sam, radi testiranja, poslao zipovan doc fajl vratio poruku sa tvrdnjom da je "552 5.7.0 Illegal Attachment 73si2420923rna". Jedino ako mu se nije svideo fajl recepti.doc/recepti.rar, a ne vidim razlog za tako nesto...nisa citao kakvi su recepi, mozda gmail ne voli kuhinju koja je obradjena unutra :d

Jedno moguce resenje (ukoliko ostajem na gmail-u) je da obustavim forwardovanje poruka sa attachmentima, ali onda bolje da iskljucim forwarding u potpunosti.
Mnogo mi se svidela koncepcija gmail-a, ali ovo sada smara 🙁

Pazi Pedja ja sam ti slao poruke sa gmaila na pomenuti mail i to sa attachmentom i nikada mi se nije vratila poruka da nisi primio ? Nerazumem jel ovo radi selektivno 🙂

Pozdrav

I to sto kazes 🙂

Evo, jucem sam kolgi poslao pitanja za jedan izpit na mail (doc@rar) i danas mi se mail vratio sa istom greskom. Mozda je problem u mail serveru preko koga saljem...

...a postoji li neko ograničenje za veličinu atačmenta!? Znam da je ovo glupo pitanje i da nema logike da postoji neko ograničenje - bar ne neko malo ograničenje, ali ja ne uspevam da pošaljem milove koji su teži od 150 kilobajta!? U čemu je fora!?

ZeeGerman je napisao(la):
...a postoji li neko ograničenje za veličinu atačmenta!? Znam da je ovo glupo pitanje i da nema logike da postoji neko ograničenje - bar ne neko malo ograničenje, ali ja ne uspevam da pošaljem milove koji su teži od 150 kilobajta!? U čemu je fora!?
Ogranicenje je 10MB.

Nazad
Vrh Dno