Šta je novo?

Gmail for mobile 2.0

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Da li ste probali J2ME Gmail aplikaciju 2.0?

Sada je moguće koristiti više naloga na jednoj aplikaciji i aplikacija povremeno proverava mailove na svim nalozima, naravno, ukoliko je online.

Da li ja nešto radim pogrešno, postoji neka opcija koju ne vidim ili je jednostavno greška (ili feature?!) nove verzije? I u staroj i u novoj verziji početni ekran za slanje poruke je ista, ali u novoj dobijam polje za kucanje, bez mogućnosti pretrage, a u staroj mogu da pretražujem adrese na osnovu prva 3 karaktera.

Kako u 2.0 da pretražujem adrese u gmail imeniku?

Prilozi

• Screenshot0026.png
    Screenshot0026.png
    3.1 KB · Pregleda: 124
  • Screenshot0027.png
    Screenshot0027.png
    30 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot0025.png
    Screenshot0025.png
    5.2 KB · Pregleda: 125
gmail 2.0

Da li ste probali J2ME Gmail aplikaciju 2.0?

Sada je moguće koristiti više naloga na jednoj aplikaciji i aplikacija povremeno proverava mailove na svim nalozima, naravno, ukoliko je online.

Da li ja nešto radim pogrešno, postoji neka opcija koju ne vidim ili je jednostavno greška (ili feature?!) nove verzije? I u staroj i u novoj verziji početni ekran za slanje poruke je ista, ali u novoj dobijam polje za kucanje, bez mogućnosti pretrage, a u staroj mogu da pretražujem adrese na osnovu prva 3 karaktera.

Kako u 2.0 da pretražujem adrese u gmail imeniku?

probali,probali i toliko troshi vishe kredit nego 1.5 ili 1.6 da to nije normalno,i sad kad sam vratio 1.5 nece na full screen imam nokiju 6300 a verziju 1.6 nemoguce je naci na netu iliti na gmail adresi a ona je full screen,zato jer je sad stavljena umesto nje 2.0 i ne moze da se ni jedan mail otvori, kad se stavi verzija 1.5 na nokiji umesto open je dugme namenjeno za open maila sad pishe (menu). da li neko ima reshenje?ponavljam duplo vishe troshi kredit 2.0 licno testirao po protoku!

Meni je mnogo bolja starija verzija, a i navikao sam nekako na nju...

Ima i ova nova svoje prednosti, ali eto, ima i mane. Verovatno je beta :roll:

Proveri u opcijama da ti nije podešeno da uradi pre-load ili kako se zove već opcija da bi ti brže prikazivao poruke.

Meni protok nije problem, ali me nervira što ostavim telefon online da proverava neke naloge i ponekad gmobile tvrdi da telefon nije online i neće da proveri mail. Pomaže restart ili čekanje neodređeno dugog perioda. Npr. ujutru me regularno obaveštava i onda jednog trenutka prestane, pa kasnije ponovo počne. A ja znam da mi neke poruke stižu.

Čuo sam da kod nove verzije telefon može da vibrira kad stigne poruka :)
(samo što je meni vibracija isključena u svim profilima, cvrc)

Uglavnom, probao sam i ja novu verziju i maximalno se iznervirao, šta god uradio kako god je instalirao (mislim na editovanje *.jad fajla) gmail je ispao na ћирилици, svi programi na latinici (većina srpski, ostalo engleski) samo glupi novi gmail na ćirilici... nema šanse da ga nateram da se instalira na engleskom. Probao sam i da prebacim jezik telefona na en. i onda se naravno pokrene na engleskom ali onda je i sve ostalo na telefonu na eng. i čim vratim jezik na srpski ode gmail u qu**c.
Ja se vratio na dobru proverenu v1.05 koju prilažem u atačmentu s tim što me nervirala mala ikonica pa sam je zamenio sa lepom i velikom, evo skrinšota dole. Fullskrin je, samo prebacite oba fajla na phone i instalirate odatle...
attachment.php

Nego, ja imam drugi problem, ne mogu nikako da pošaljem mms? Na mt:s-u sam, zvao sam korisnički i tamo su me provozali kroz podešavanja (btv sve je bilo već podešeno kao što treba) i savetovali da testiram tako što ću sam sebi poslati poruku i ja probao i sebi i drugaru i... ali neće da ode i zdravo ? Evo šta mi izbaci:
attachment.php
attachment.php

Ako može neka pomoć oko podešavanja bio bi zahvalan. Od nekog sam dobio info da bi ovo moglo da bude do same kartice (sim) te da ću morati da je zamenim, da li mi u tom slučaju ostaje isti broj i kredit, eventualno koliko je mtsu potrebno da zameni karticu-ako treba da "prave" drugu sa istim brojem?

Imam Nokiju 6120 Classic

Prilozi

• Gmail v1.05 - velika ikonica.zip
    163.9 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot0003.jpg
    Screenshot0003.jpg
    55 KB · Pregleda: 498
  • Screenshot0004.jpg
    Screenshot0004.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 455
  • Screenshot0005.jpg
    Screenshot0005.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 508
Kakve veze taj MMS ima sa Gmail for mobile? :)

Problem može da bude sa karticom ako je iz 064 numeracije 110yxxx (mislim da važi za y max 2 ili 3), jer rade na različitom naponu od svih ostalih (u pitanju je 3 i 5V nisam siguran koje su koje). Imam jednu takvu i imao sam problem sa telefonskim imenikom, a u MTS nisu hteli da je zamene. Bez obzria što je prepaid kupljena na moje ime, imam i ugovor od '98. godine...

Kakve veze taj MMS ima sa Gmail for mobile? :)

Problem može da bude sa karticom ako je iz 064 numeracije 110yxxx (mislim da važi za y max 2 ili 3), jer rade na različitom naponu od svih ostalih (u pitanju je 3 i 5V nisam siguran koje su koje). Imam jednu takvu i imao sam problem sa telefonskim imenikom, a u MTS nisu hteli da je zamene. Bez obzria što je prepaid kupljena na moje ime, imam i ugovor od '98. godine...

Pa nema veze sa Gmailom (sem što je Gmail aplikacija instalirana na telefonu koji neće da šalje mms :d ), nisam hteo da otvaram novu temu samo da bi pitao za mms pa sam ovde pitao. Kartica jeste 064 ali 90xxxxx i sve drugo radi ok samo ne mogu da pošaljem mms!
Nisam ni na drugim forumima pronašao rešenje pa možeš obrisati slobodno taj deo poruke vezan za mms a i postove posle toga jer ipak ću morati da odem do mts-a (gad-dem) pa nek oni probaju da pošalju prokletinju...

poz.

A odakle može da se skine ta stara verzija, 1.5 ili 1.6? Ja imam neku verziju od ranije (nije instalirana), ali nemam pojma koja je. Zna li neko kako to pročitati iz class fajlova?

Misterija rešena :)

Pokrene se new message (broj 2), stane se na polje To:, levi hotkey (menu), add i dobije se search meni :d

Ali to ne rešava spomenuti problem, da Gmail 2.0 troši znatno veći protok od starijih verzija.

Osim toga, ne znam ni zašto bi mi to uopšte trebalo ako bi POP/SMTP pristup Gmailu radio. Ali u praksi meni na MTS-u treba 50x (ili više) da pokušam konekciju da bih poslao ili primio mail preko POP/SMTP. Vidim da ljudima to preko Telenora ide iz cuga i mislim da nije paranoja ako pomislim da je MTS tu nešto zbudžio da bi pospešio prodaju svoje email pretplate (inače ne vidim zašto bi ikome trebala posebna email pretplata ako već ima normalan pristup internetu).

Meni bez problema radi Gmail pop na mt:s-u i uopste mi nije sporo a dnevno imam nekih 20-30 mailova i telefon sam skida na svakih 15 minuta.

wiz011, sa istim podešavanjima ti više troši? (keširanje mailova, automatska provera)

Nisam obraćao pažnju na to, jer mi je telefon stalno povezan preko 3G i na kraju dana nemam pojma šta je povuklo koliko protoka.

wiz011, sa istim podešavanjima ti više troši? (keširanje mailova, automatska provera)
Ma ne znam ja koliko troši, nije mi ni instaliran trenutno. Nego je ovde nekoliko ljudi tvrdilo da 2.0 znatno više troši, a niko nije demantovao, pa pretpostavljam da je tačno.

Ovo mi je bio 5000 post na Bench forumu, da se zabeleži za istoriju! :d

Poslednja izmena:
OK, probaj, pa nam javi ;)
Nisam primetio da troši više prilikom jedne provere maila. Ali kao što rekoh, to mi je zanemarljiv deo protoka tokom emseca, pa nisam previše obraćao pažnju.

meni je gmail 2 potrosio malo vise protoka samo prvi put jer je kesirao nekih 20tak poruka, ali svaki iduci put nije trosio nista vise od 1.5(6).

A to keširanje može da se isključi u opcijama :)

ima cak i opcija "show my total data usage (kb) per session" sto je vrlo korisno.

p.s. premda kod mene nista ne pokazuje :) ali bi bila korisna da pokazuje...

Poslednja izmena:
Vrh Dno