Poenta je kad igras FPS na PC-iju da ti Min fps ne bude manji od refresh rate-a tvog monitora (koi je pretpostavljam 60 Hz) sto znaci min uvek treba da bude 60 fps.
Nemoj da koristis VSync zbog input laga.
za multi igre moras imati preko 60 fps-a konstanto da bi uzivao ko covek, za single je dovoljno sve preko 30 za ok igranje![]()
Bolja grafika, manje FPS-a. Koriguješ grafička podešavanja u odnosu na ono sto tebi godi oku. Manje FPS-ova, i slika nije fluidna, "trza".
Sad' zavisno i od igre ali meni ispod 50 FPS stvara problem kod brzih igara dok ima ljudi pa igraju i na 20. Ja bi se objesio na 30 ali eto. Zato kazem da zavisi od osobe do osobe. Opet na war thunder tenkovima mogu igrati sa 30 FPS jer je igra uber spora za neki akcionu igru.
60Hz monitor ne moze prikazati vise od 60 FPS. Tako da je preko 60 "bacanje resursa". Najbolje je staviti 60 FPS cap kroz config ako ti ne smeta tering. Ne samo to, npr 80 FPS je manje slika po sekundi sto mozes da vidis nego 60 FPS na 60Hz monitoru jer nije sihronizovano. 60 i 120 FPS je idealno za 60Hz monitor. Prikaze svih 60 slika u sekundi. Sve ostalo se mimoilazi sa refreš rejtom. Ali kako rekoh, max koliko mozes da vidis je 60 FPS tako da ne treba ici na tih 120 FPS. Samo je fazon sto se svaka druga slika poklopi sa 120 FPS sa refrešom pa vidiš 60 FPS.
Mislio sam da mi je kombinacija crossfire radeon 2 x 7950 svemocna pa udario sve na maksimum u creedu black flag itekako je bilo kocenja sto me je iznenadilo bas
U AC4 verovatno CF drajveri ne rade kako valja ili nemas odgovarajuci drajver. Takodje mozda imas slab procesor jer su AC igre procesorski zahtevne
Za AC igre 50 fps je neki minimum za igranje zbog velikog broja NPC-ova, na 30 FPS to je slide-show...
Ne pokusavam da te uvrijedim , ali cim budes imao reper da istu igras na slaboj i na ultra jakoj masini , sve ce da ti se kaze samo , FPS igre nisu isto sto i skrolujuce platforme , ali to je vec druga prica ...
Tering je kada se dva frejma vide odjednom pa recimo gornji dio slike kasni za donji kada mišem brzo pomjeraš, izgleda ovako: http://static.gamesradar.com/images...s were real/screen_tearing--article_image.jpg
Input lag koji stvara vsync je da reakcija u igri kasni za komandom miša ili tastature, pa i gamepada. Osjeti se lag. Ali vsync daje najbolji prikaz, zakljucava FPS na onoliko koliko je herca i nema teringa. vsync daje najfluidniju sliku.
Kolega se malo zeza sa 30 FPS jer 30 FPS u multi je isti kao i u svemu drugom pa i u single player samo SP nije toliko agresivan da zahtjeva brze reakcije kao u multiplayer modu ali opet.. zavisi od igre.
NE moraš ti raditi zakljucavanje FPS-a. Mozes ti igrati i preko 60 frejmova. U biti najbitnije je da najniži FPS ne bude užasan pa da smeta gameplayu. Ako pada recimo na 20, smanjis grafička podesavanja da ne spada ispod 40 i to je to. Kako sam rekao, u akcionim igrama meni smeta pad ispod 50 a u nekim mogu i na 30.
procesor je AMD FX-8320 BLACK EDITION Vishera 8x3.5-4.0GHz i 8GB RAMA...ne mislim da je losmada sad je ok sve radi kao podmazan i bez kocenja a skoro sve je na high
verovatno su u tom trenutku klokovi bili razdeseni jer povremeno kopam sa grafikama na nesto visim klokovima a kada igram klokovi su na default.
hm daleko od toga da cu se uvrediti dakle AMD FX-8320 BLACK EDITION Vishera 8x3.5-4.0GHz, 8GB RAMA, 2 puta po 7950 je slaba ili jaka masina?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari