Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ako nekome bude trebalo rešenje:

Globaltel hotspot roming roaming podešavanja:

Tip APN-a: default, dun

Bilo je nešto drugo i čim sam promenio, proradilo je. Rešenje nigde nije postojalo na netu a ni podrška nije bila korisna jer su mi nešto za iPhone slali gde se ovo ne pominje. chatGPT mi je pomogao.

ako se dobro secam (ne koristim androide vec 7 godina) dovoljno je staviti default... a na iPhone-ima toga i nema, pa ne moze da se pogresi :)

evo kompletna podesavanja za mobilni internet na ajfonima za Globaltel:
1725183896978.png

^ na androidu nema dodatnih podesavanja za hotspot. Ako ti radi net na telefonu, radice i hotspot. Na iPhone ako ih ima, za apn upises globaltel

^ na androidu nema dodatnih podesavanja za hotspot. Ako ti radi net na telefonu, radice i hotspot. Na iPhone ako ih ima, za apn upises globaltel
Pod uslovom da ti je dozvoljen hot spot na mreži, ako nije dozvoljen, efikasno je samo uz root. Ali na globaltelu je svakako dozvoljen.

kod svih nasih provajdera, na svim tarifama je dozvoljen.. ako se dobro secam da na A1 neoneo koliko potrosis na telefonu, toliko ti je dozvoljeno za hotspot ili tako nesto..

Pitanje za one koji su Globaltel broj registrovali u mts poslovnici.

Da li se prilikom registracije broja dobija neki papir da je podnet zahtev ili da je broj registrovan? Ili možda neka Izjava koja se potpisuje?

Ja sam zvao Globaltelov korisnički i tamo su mi rekli da ću u poslovnici dobiti neki papir, a danas mi je u mts poslovnici rečeno da se za Globaltel ne dobija nikakav papir.

@Bonafides dobićeš bonus za registraciju ako bude uspešna i to će ti na neki način biti pismena potvrda.

Ne dobije se papir, ali odmah stigne poruka o dodatom bonusu, a kasnije na profilu piše "Registrovan".

Ne dobije se papir, ali odmah stigne poruka o dodatom bonusu, a kasnije na profilu piše "Registrovan".
Ja sam podneo zahtev za registraciju online i postom mi stigao papir koji sam potpisao. Nakon par dana dobio sam bonus u GB i na profilu mi je pisalo registrovan

Danas, sada vec juce, registrovao sam broj u mts poslovnici. U pravu si, ne dobija se papir, samo poruka. Iako su me iz Globaltelovog korisnickog ubedjivali da se dobija i papir.
Na aplikaciji stoji moje ime i prezime, provericu sta pise i na sajtu kad se logujem.

Je li ko skoro koristio u BiH i CG roming, sad mi najvise treba za CG da dzaba ne uplatim roming paket a on ne radi jer vec sad mi ne radi u BiH nikako? Meni u BiH nikad ne radi, radio jedno kratko vreme roming fino, pa onda vise nije nikako ima par meseci kad god odem dublje u BiH i nestane mreze, povezem se na mtel ali dzaba ne radi nikako. Podesio sam na globaltel APN. A koristim onaj paket od 340din 5GB sto bi trebao imati oko 600-700MB interneta za ZP. I cim uplatim taj paket i odem tamo, opet ne radi. A radilo je recimo pre pola godine, malo jace jedno kratko vreme.

I nisam prebacivao broj nigde, originalno mi je globatel broj kako sam ga i kupio na trafici

Pozdrav, jedno pitanje vezano za smanjenu brzinu kada se potrosi 40GB u toku jednog meseca, kolika je brzina posle tih 40GB?

To je bilo dok su bili "gosti" na A1 mrezi, sad su "domaći" na mts-u, pa nema tog ograničenja.

Potrošio sam 50GB za dve nedelje odmora, nije mi se smanjivala brzina.

Ono što je bilo 100 dinara, danas je 200. Sutra?? Samo da ne upropaste postojeće tarife.

Prilozi

• forfor.JPG
    forfor.JPG
    50.5 KB · Pregleda: 137
Nije radio roaming paket u Hrvatskoj. Sve sam probao, i menjao na globaltel. Nakaci se na HRT ali nece internet. Uhvatio sam na momete BiH MTEL i on je hteo

Pa nije baš tačno, pročitaj iznad sta sam napisao, nije hteo hotspot ni na jednom uređaju sa S22 Ultra, samo piše connected, no internet. Morao sam ono da izmenim sto sam napisao da bi proradio.

Moze li se nekako postojeci prepaid broj zameniti za eSIM, ili daju eSim samo za postpaid.

Moze li se nekako postojeci prepaid broj zameniti za eSIM, ili daju eSim samo za postpaid.
Postpaid više ne postoji na Globaltelu. Korisnicima je ponuđen prevremeni raskid ugovora, prelazak na prepaid ili prenos u mts.

Koliko je realno da u Globaltelu ukinu prenošenje neta i minuta? Da li to mogu da urade budući da mnogi kupuju net i minute upravo zbog te mogućnosti.

Jedan kolega se javio ovde da su mu obrisali a imao je uplaceno do proleca 2026. Nije se ni zalio mozda je izolovan slucaj. Nece oni jos dirati , mozda sa vremena na vreme malo podignu cene, i kao ona fora da nam ponude neki povoljan postpejd, sto ja tesko da cu vise prihvatiti. 😄

… kako moj operater postaje previše gramziv, interesuje me jedno: da li ste u ovom trenutku generalno zadovoljni uslugom Globatela…?! Da li je pokrivenost ista kao MTSa…?! Hvala!

… kako moj operater postaje previše gramziv, interesuje me jedno: da li ste u ovom trenutku generalno zadovoljni uslugom Globatela…?! Da li je pokrivenost ista kao MTSa…?! Hvala!
Koriste mts mrežu, tako da jeste. Internet je malo lošiji u odnosu dok su bili na a1, ali sad nemaš ograničenje na 40gb mesečno. Ostalo je u redu.

Moj glavni broj nije na Globaltelu, nego 2 pomoćna. Kao glavnu manu vidim to što (još uvek) nemaju VoLTE. Ali verovatno će i to rešiti.

Nazad
Vrh Dno