Šta je novo?

Glide i voodoo nostalgija

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nisam imao prilike da vidim taj chuveni Glide(jes da je bajat) ali u vreme tok je 3dfx-a vladao ja nisam imao nijednu od voodoo kartica...
Sluchajno sam uspeo na nabavim voodoo2(3 chipa...8mb(u 24 chipa koliko sma ja izbrojao) PCI(naravno i duza od mediona..ma ogromna) i hteo sam da je isprobam...Skinuo sam drajvere za WinXP i zabo karticu..naravno izlaz premostio....medion(AGP)->voodoo2(i dan danas ne shvatam kako je neko mogao to da smisli al ajd)..Instalirao drajvere nije bilo nikakvih problema....sve radi normalo u WinXp-u(SP2)....drajveri za voodoo2 nisu pravili problema...Naravno zbog AGP karte kartica dozvoljen je samo Glide dok direct3d nije (a i ne treba pored mediona)...
Jedino za rezoluciju nije moglo vishe od 800x600 u drajverima za voodoo2(3d rezima valjda) inache u WinXp-u sve normalno radi i u vishim rezolucijama, kao i ostale igre...kao da je i nema u mashini.
Da li mozda sa nekim drajverom moze vishe ili je to maximum za voodoo2?

Probao sam quake 3 u voodoo modu(valjda je glide)..Radi lepo u 800x600(kad setujem 1024x768 naravno ispada iz igre) ali oce da zasecka malko dok timedemo1 za ovu rezolucija daje 39-40 fps-a shto i nije tako loshe(ako je to voodoo2 uopshte renderovao u glidu...mashina nije bila oc.)

I josh jedno pitanje ima li josh neshto shto ima podrshku za Glide(neka stara igra..ili test a da radi na Win Xp-u.) hteo bi da probam?

Ne znam kako ali bash bi to voleo da vidim...kako radi bez obzira shto je staro i prevazidjeno. :banana:

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
I josh jedno pitanje ima li josh neshto shto ima podrshku za Glide(neka stara igra..ili test a da radi na Win Xp-u.) hteo bi da probam?

Ne znam kako ali bash bi to voleo da vidim...kako radi bez obzira shto je staro i prevazidjeno. :banana:

Unreal, Unreal:Return to Na-Pali, ... zaribao mozak za jos nesto :d

I daleko od prevazidjeno ;)

Poslednja izmena:
800x600 je i najveca rezolucija koju podrzava Voodoo2, na kecu je bilo samo 640x480.

Moze v2 i 1024x768, ali u verziji karte sa 12MB povezanom sa jos jednom od 12MB tzv. SLI varijanta.

Hvala drushto,hvala...Nemam josh jednu voodoo2 za chuveni SLI ali postoji na njoj konektor za to a u drajverima postoji i opcija..da se kao iskljuchi ali ja nisam nishta dirao...

Darajver prikazuje 8mb da ima kartica. Da li postoji neki 3dfx tools kao shto sam nashao na netu ali on mi se nije hteo instalirati(valjda nije hteo da radi na xp-u)....pa pitam da li postji josh neki tools za tweak voodoo2-ke.

ako ti je komp AMD, koje drajvere za v2 koristiš?

bilo je već ovakvih topika na benchu, tamo je neko ostavljao link do nekih drajvera koji otključavaju 1024 i bez sli-ja..

btw probaj i quake2, možda ti se svidi..

vudu_dva je napisao(la):
ako ti je komp AMD, koje drajvere za v2 koristiš?

bilo je već ovakvih topika na benchu, tamo je neko ostavljao link do nekih drajvera koji otključavaju 1024 i bez sli-ja..

btw probaj i quake2, možda ti se svidi..

Ma probao sam wulfenstein-a i on se odmah napenalio na voodoo drajvere ,chak je odbio ati-ja....ali mi nekako oni zitovi izgledaju zamuceno ali igra ide..nekako radi..malo usporeno ali ide...
Probacu i q2, dok q3 isto radi ok.

Mozesh li da mi stavish link do tog drajvera poshto vidim da si voodoo fan. :D a takodje i glide fan. :D

Tomb Raider 1, i naravno Pandemonium. Ovu drugu tesko ima da pokrene bilo sta sem vudu-a

Možeš da probaš i neke starije EA igre, npr. NFS III ili fantastični Need For Speed II Special Edition. Trenutno mi pada na pamet i Pandemonium 2, Screamer Rally, Descent 3, Forsaken...

Ima vise igara za glide nego za d3d+ogl zajedno u tom periodu...
Probaj Unreal(originalni), kao i UT originalni...
Sa TnT2 Pro, overclockovanom naravno :), i OpenGL-om mi nije radilo dobro kao sa V3 na default-u, ne dao bog da ga overim na 210MHz core/mem na koliko je mogao da ide kada sam dodao jos heatsink-ova i aktivno hladjenje...

Screamer Rally je jedna od najjacih igrica u glide-u. Bila je jos i neka igrica iz Star Wars serijala, ali Unreal 1 je najlepshe izgledao u glide varijanti.

Star Wars: Shadow of the Empire

Unreal, Unreal Tournament, Undying, Heretic II, Deus EX !!! Sve nabrojane su na Unreal enginu osim Heretica koji koristi modifikovani Quake 2 engine. Sve su odlicne i naravno vecina radi i u Direct 3D-u i Open GL-u. Ima ih naravno milion u Glideu ali ove su mi nekako najbolje :)

Hm... Diablo 2? :)
I dalje mi najlepse izgleda u Glide-u.

Ja imam 3ku sa 16MB AGP i evo 5 godina me super sluzi, a na mojoj ubogoj K6-2ci skoro sve igre za Glide lete, ako ne i sve :D :D

Btw preporucite neke voznje.

Need for Speed 3 i 4 lepse izgledaju na Voodoo, nego da ih danas poteras sa 6800Ultra.

p.s. Mozda sam odlepio, ali i dan-danas kad se u gradu spusti gusta magla ja se najezim i setim poslednje staze u NFS 3-jci i fenomenalnog osecaja koji me je tada prozimao! Smrc! :)

Delija je napisao(la):
Need for Speed 3 i 4 lepse izgledaju na Voodoo, nego da ih danas poteras sa 6800Ultra.

p.s. Mozda sam odlepio, ali i dan-danas kad se u gradu spusti gusta magla ja se najezim i setim poslednje staze u NFS 3-jci i fenomenalnog osecaja koji me je tada prozimao! Smrc! :)

Ok probacu valjda neshto od toga sad za vikend kad mi ortak donese...

Nego ima li shanse ikad vishe da 3dfx napravi novi voodoo..?
Mozda malo glupo pitanje al' ajd....?

Znam da je kupljen od strane nVidia-e...ali da li je od te grupe inzinjeraca ostalo neshto ili ne...? Da li bi nVidija bila to shto jeste da ih nije kupila...?

Kazu da su FX 5xxx seriju pravili sami nVidijini inzenjerci pa su je onako zasrali....ili je to netachno...?

Pa "zaostavstinu" Voodoo-a imas i kod najnovije 6800 serije koja podrzava SLI (Scan-Line-Interleave) koji je prvi put upotrebljen na Voodoo 2-jci.

Covece, trebas probati Mortal Kombat 4. Prvi put sam ga video na glide-u pre dosta godina i od tada na mojoj masini pikam pred spavanje bar po jedan turnir. Uh, kad bi bio neki svetski sampionat, al bih zgrnuo para. :d

Eh... Voodoo2... kad se samo setim kako je leteo Expendable u glide-u... probaj da nabavis to cudo, sjajno izgleda, a i sjajna je igra.

Delija je napisao(la):
Pa "zaostavstinu" Voodoo-a imas i kod najnovije 6800 serije koja podrzava SLI (Scan-Line-Interleave) koji je prvi put upotrebljen na Voodoo 2-jci.

Znam i za SLI...to je nvidia nasledila sve...A od Nvidia karti sam imao samo Rivu 128 sa 4Mb PCI...Mogao je i q3 na njoj...a posle eaglovki mx400 i mx460 preshao na ATi-ja i na tome ostao...

Pre Rivice imao sam S3 Trio 1mb i S3 Virge 4mb obe PCI a jedno vreme je bio tu i S3 Savage AGP 2x....
Voodoo kartice sam vidjao retko a sad evo imam priliku da se zezam sa njom...

Imao sam prilike da teram i Voodoo Banshee sa 16mb PCI ali on je radio i kao 2d/3d karta ali vrlo kratko....tj nije bilo potrebe da se ishta premoshcava....

Sutra bi trebao da nabavim neku od igara...pa cu videti kako rade..ako rade pod win xp sp2...ako ne onda je..bi..ga...nemam drugi OS...

Naravno, ne propustiti Unreal:Tournament, poslednja igra koju sam poterao na Voodoo2, a naravno i ona je letela sa Celeronom500 u kombinaciji.
NFS3 i NFS4 (nikada tako nisam bio odusevljen grafikom)...
Deus Ex, optimizovan za Glide, a i ubedljivo najbolja igra optimizovana za isti.

SLI na nVidia 6x00 i vodoo kartama je isto samo po nazivu, tehnike nemaju dodira chini mi se, chak i skracenica ne znachi isto ali je ostavljena zbog marketinshke strane, ima vise na beyond3D o tome ;)

I-war u Glide-u...hmmm

Vocko je napisao(la):
Moze v2 i 1024x768, ali u verziji karte sa 12MB povezanom sa jos jednom od 12MB tzv. SLI varijanta.

Za 1024x768 je dovoljan v2 sa 12 Mb. Za 1280x1024 je potreban SLI mod, ali nije potrebna jos jedna v2 sa 12MB (mozda i to ide), nego je dovoljna specijalna add-on karta. Npr. Diamond je imao Monster II 3D (voodoo2), i MonsterNesto kao jos add-on.
Ako volis svemirske simulacije, probaj I-war (tj. Independence War). Za svoje vreme je neverovatno izgledao u Glide-u (samo zbog toga nikad necu prodati moj Monster II 3D!)

Jok, 800x600 je plafon za jednu Voodoo2 karticu, ali moze da se poveca na 1024x768 iskljucivanjem nekih opcija, jedna od njih je Z-Buffer, ako se dobro secam, puno je proslo... :)

Zavisi od igre. NFS4 se na jednoj V2 mogao igrati u 1024, ali bez Z-Buffer-a.
Bilo je jos nekoliko igara koje su mogle u 1024. Dungeon Keeper 2 recimo...

Vrh Dno