Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Otkako sam kupio komp nevjerovatno glasno radi cujem kako se okrece ventilator i jos nesto mozda je procesor ili hard disk neznam. Takodjer kada ubacim disketu cujem onaj neprijatan zvuk sto sam rijesio tako sto sam instalirao win xp
Sto treba uraditi da smanjim buku iz kucista
...o Boze...uf...
Pazi ovako, procesor ne cujes sigurno, to mogu da ti garantujem 1001%...
Onda, kakav je to crni zvuk diskete koji nestaje kad se instalira XP ???
Disk verovatno cujes, ali minimalno.
Najvise sto se cuje su ventilatori. Onaj na cooler-u i eventulano onaj u napajanju ako je neki krs.
Ajd' nas iznenadi pa nam reci da je procesor neki Athlon i da su ti uvalili neki cooler na 7200 obrtaja !
Opisi malo konfiguraciju da vidimo da li ima nade da se malo utisa ili ces morati da se navikavas...
Otvori kuciste i ustanovi odakle dolazi zujanje. Izvadi graficku i bez nje startuj kompjuter da bi eliminisao izvor. Evo ja sam danas morao da podmazujem ventilator na grafickoj jer je zujao strahovito. Ostaje ti ventilator na napajanju i na hladnjaku, ali njih ces mozda teze razlikovati, tako da odsrafi pa podmazi oba.
Kako podmazati? Obicno sa jedne strane ventilatora ima nalepnica koju treba skinuti i ispod nje se nalazi mali otvor u koji treba kanuti mali ulja - nikako jestivog vec masinskog - motornog, snadji se vec. Okrenuti ventilator rucno par krugova i sve zasrafiti.
Nisam bas najbolje razumeo kako si smanjio buku diketne jedinice instaliranjem XPa??? :very confused:
Drljanje po HDDu je normalna stvar a sad koliko je bucan zavisi od modela do modela... Buka na koju se zalis najverovatjine proizvodi cooler na procesoru (a u zgred procesor neces nikada cuti to je garantovano). Pored ovoga, oslusni napajanje - moguce je da je potrebno podmazati ventilator na napajanju
Pazi mozda si i u pravu ali mislim da i nije bash tako...Prvo josh uvek se nezna da li chovek ima AMD ili Intel based konfiguraciju pa je prerano prichati o svemu ali kod mene se npr HDD chuje najvishe iako je u pitanji AMD...HDD je IBM 60 gb "nove generacije: (mislim da je oznaka gxp 120)..A mashina mi je duron [email protected] sad jeste da sam ja budzio kuler koji je sada ultra tih ali hocu da kazem da postoji velika verovatnoca da je HDD uzrok svega...Takodje je vrlo verovatno da je AMD cooler kriv za sve ali nemojte nishta zapostavljati...cheers
Pazi sad ovako.Skini poklopac kucista,nalepi na njega prvo jedan sloj kondora ili tegole pa preko toga idi sa tvrdo presovanim stiroporom,minimalno cetvorkom,a ako ti ostane love nabaci i staklene vune.Mislim da ce ovo pomoci
Pa ovde nema sta da pravi buku ! Celeron Box, znaci originalni Intel cooler koji je tih da tisi ne moze biti, WD disk - jedino je Barracuda tisa, TNT kartica koliko se secam ima pasivno hladjenje...sta ostaje...jedino mozda ventilator u napajanju...
Ne znam sta da ti kazem.
Rekao si u prvom postu: "Otkako sam kupio komp...", jel to znaci da ti je ovo prvi komp ??? Hocu da kazem, mozda je zvuk sasvim normalan ali tvoje usi, da tako kazem, nemaju "referencu" kako komp treba da zvuci...
Jedino drugo resenje je da neki od dva ventilatora grebe. Pokusaj onda ono sto je napisao Laza sa uljem ili mozda pre i jednostavnije, pokusaj da pozajmis neko drugo napajanje i cooler, da probas privremeno da zamenis i vidis da li nestaje to sto ti smeta...
Mozda je bas taj tvoj HDD uzrok buke ...
u firmi smo dobili komp sa WD diskom 40 gb novije generacije na 5400 a pistao je kao kuler na 5000 , pa su ga zamenuli , znaci otvori kuciste i iskljuci napajanje na HD u pa tako ukljuci masinu i saznaces dali je to problem .. Pozdrav
E **bem ti hard disk koji trese celo kuciste !!! Gde si ti (ili bolje: pre koliko godina) video takav tenk ???
Mada moze recimo los cooler+ lose kuciste da napravi tako nesto. Evo pre neki dan mi se to desilo: lose centrirani Spire cooler, onaj veliki od 70mm + DTK kuciste, ovo novo tkz. "plavo" sa onim vratancima dole za USB. Kad sam ukljucio, pomislio sam da je zemljotres .
Taj DTK ima dobro napajanje ali je limarija nevidjeni shit, a uredjaji unutra ne mogu ni posteno da se prisrafe jer se desna strana uopste ne otvara pa se svi uredjaji montiraju sa samo dva leva srafa...
Najbolje je da ga umotas sa jastucima, cebadima...
Jes da ce malo da se gresje, al' neces ni da ga vidis, ni da ga cujes
Jedino ces morati malo da trazis Power dugme
Pa nije bilo bas nesto davno, pre godinu dana drug je imao Maxtor 20GB onaj novi tanak model i to na 5400rpm-a i sve to u rack-u, i tresao mu se poklopac! Ne pricam tu u nekom zemljotresu, nego o desetinama milimetra kod labavog poklopca, taman da se lepo cuje kod jedne masine koja ima samo jedan tih cooler na celeronu! A desavalo se i kod mene sa quantumom, onim bucnijim AS modelom 7200rpm. Ti poklopci od tankog lima mogu jako lako da se zatresu i naprave rezonanciju, ako ne nalezu na kuciste kako treba.