Šta je novo?

Girder i BS player problem?

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Da li je nekome poslo za rukom da napravi definicije komandi za Girder tako da daljincem komanduje programom BS player.
Pokusavam da pomocu keyboard i command posaljem komande BS playeru ali sta god stavim u TARGET, BS player ne reaguje.

Koristi lepo mpc, poslacu ti gml... napravio sam savrsen... ja sve resavam preko message-a... stavis capture, izvrsis komandu u playeru i onda vidis koji je message poslat i to lepo snimis u komandu, a on sam odabere i target... probaj eventualno i match invisible tasks i substring matching da ukljucis...

danijel00 je napisao(la):
Koristi lepo mpc, poslacu ti gml... napravio sam savrsen... ja sve resavam preko message-a... stavis capture, izvrsis komandu u playeru i onda vidis koji je message poslat i to lepo snimis u komandu, a on sam odabere i target... probaj eventualno i match invisible tasks i substring matching da ukljucis...

Aj posalji meni podesavanja za MPC, na [email protected]

Pozdrav

Ja sam pokusavao Girderovim "Capture"-om da uhvatim komandu u BS playeru ali BS player svaki put menja sestocifren broj kojim identifikuje klik dugmeta (L i W parametri girdera). Uvek mi daje odgovor Window not found ili slicno.

Attachuj taj gml ovde na forumu, da ne saljes svima ponaosob na mail...Treba i meni posto od skoro koristim MPC kao default Media Player, Girder mi je podesen za MP9, WA5 i DScaler... 🙂

Poslacu vam moj trenutno aktivni gml... sto je work in progress uglavnom
imam jos par programa negde van ovog fajla, npr iuvcr i tako neke... trebace vam neki pluginovi npr itaaako... ali nemoj da me neko puno cima sa pitanjima, posto sam u frci ovih dana (idem na more za 2 dana)
a ako neko smisli kako ffdshowu direktno slati poruke (sto bi trebalo da moze, tj pise u features, ali NIGDE nije dat api |[ )
E da... ja koristim 2 ir prijemnika (hauppauge mi je u kuhinji)
imam jednu grupu (neaktivnu) gde cuvam kodove za sve dugmice koje imam na daljenskom (6in1 jedno 40-50 aktivnih po funkciji... puno u prevodu |> )
e sad da li ce se nekom dopasti bas se ne znam, ali moze po delovima super da se iskoristi...
bs player koristim samo za pustanje divxa sa subtitlovima (crta ih direktno na overlay), a dvd nece |[ tako da me mrzi da se igram sa bsom uglavnom...

Prilozi

Evo provalio sam... tj lepo ima api u jednom od poddirektorijuma, koristi se plugin send message (koji vam i inace treba za moj gml, posto ga obilato koristim |>> )
saljem gml sa play, pause, stop, za ostale komande pogledajte api... a da ovo se odnosi na 1.x ili koju vec verziju, dakle NE 0.86, a i koji ce vam taj krs |>

Ako neko odradi sve komande, neka slobodno posalje gml, necu se ljutim... ne treba mi previse, ali me i mrzi da pravim jos komandi, a cisto da imam... ne moze da skodi |]

Prilozi

Komplikujete prostu stvar, u MPC-u svakoj komandi dodelite taster i nalozite Gideru da salje taj taster, ne moze biti prostije.
Evo u attachmentu moj GLM koji sam napravio da radi sa:

MPC
MicroDVD
WinDVD 4
ProgDVB
TotalCommander
TvTool 6.8
ACDsee
Wizmo (bezuslovni shutdown i monitor off)

Tastere (keys) u MPC sam promenio da odgovaraju MicroDVD komadama jer sam prvo radio GLM za MicroDVD pa mi je bilo jednostavnije da promenim keys u MPC nego da menjam GLM.

Tu je i controls.ini za ProgDVB koji treba da se kopira u root istog.

U GLM podesite lokacije koje odgovaraju programima na vasem kompjuteru.

Girder koristim vec dve godine svaki dan i svi gore pomenuti programi sigurno rade.

PS
Fajl je totalno nesredjen jer sam ga radio samo za sebe, ali ko se potrudi trebalo bi da moze da se snadje.

Prilozi

Gluposti, otkud je jednostavno menjati svaki put komande u mpc i targete itd?!
api i postoji da bi omogucio kontrolisanje odredjene aplikacije iz druge aplikacije, pomocu poruka... i moj gml ce raditi na svakom mpc-u (osim ako neko promeni brojeve poruka, sto zaista ne znam zasto bi radio?!) bez rekonfigurisanja mpca...
koliko sam ja puta reinstalirao win od kako sam poceo girder da koristim... pa naopako da svaki put to radim na mpc-u ili da moram i njegovu konfiguraciju da cuvam...
uglavnom UVEK kad postoji mogucnost kontrole neke aplikacije preko poruka, pogotovo kad postoji zvanican api, treba je koristiti (ne bi ljudi dzaba api pisali da nije potreban), pa tek onda razmotriti slanje key-eva... naravno pocetnicima je verovatno pristup sa keyevima laksi... ali smo zato mi tu iskusniji i programerskiji orijentisani korisnici (mada ja nikad nisam c programer, tako da sam se namucio malo sa provaljivanjem apija...), da napravimo univerzalnije gml-ove...
poslao sam par svojih exportovanih grupa autoru girdera, ali mi nikad nije odgovorio i nije ni jednu objavio |[

Nazad
Vrh Dno