Šta je novo?

GIMP smart remover

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
Kod mene radi, nalazi se gde i kaže da se nalazi : Filter -> Map -> Resynthesize

Prilozi

• Screenshot at 2016-09-10 14-31-04.jpg
    Screenshot at 2016-09-10 14-31-04.jpg
    356 KB · Pregleda: 70
btw pogledaj da li imaš Filters-> Enhance -> Heal selection
Ne znam šta tačno pokušavaš da uradiš, mislim koji efekat da postigneš, ali taj plugin je za retuširanje fenomenalan, radi maestralno, u sklopu je tog paketa.

Imaš ovde više informacija btw, možda ti pomogne :
https://github.com/bootchk/resynthesizer

U gentoo ima paket media-plugins/gimp-resynthesizer-0.16 , tako sam ga instalirao, ne znam za druge distroe kakva je situacija.

Ja sam u MIntu ili Ubuntu. Imam Filters-> Heal selection to sam provalio i to je smart remove i radi.
Imam Filter -> Map -> Resynthesize ali to ne radi, probao sam kako je dato na ovo linku
http://www.scriptol.com/design/gimp/removing-objects.php
probam celo poslepodne ama nista promeni u selektovan delu samo malecni deo, selektovani veci deo ostaje isti.

Uf ode mi u p.m. Sve sam probao i taj git i intalaciju, citam ponovo i krenem da podesim putanju za ubuntu i ode sve u p.m. Sve sto sam imao sad nemam, ima na home sve te dodatke ali je gimp prso i nista to ne ucitava.
E sad sam bas poludeo, dva dana namestam i na kraju sve prsne i sad mogu da ga mrzim, ne znam sta da mu radim, tamo gde sam setovco on je stavio nesto drugo.

Ah, ja sam te razumeo da ne možeš da ga nadješ.
Nisam se igrao sa Resynthesize, uglavnom koristim samo Heal selection.
Kada probam i ja da uradim to iz tog tutorijala koji si dao, neće ni meni to da radi (tačno onako kako je u tom tutorijalu) , kao prvo ne mogu ni da promenim u Input texture source da to bude isečeni layer, već mi samo nudi org image.
Medjutim kada uradim isto to samo sa default opcijama (ili malo modifikovanim), odradi posao, naravno nije idealno, ali plugin odradi barem nešto.
Verovatno je tutorijal mator i ne odgovara novijim verzijama.

Mislim, evo ti primer u slikama koji sam odradio na brzaka, moglo je to i bolje da sam pažljivije radio sa laso i igrao se sa opcijama.
ostao mi laso na ovoj trećoj slici ali nema veze :)

Prilozi

• Screenshot at 2016-09-10 21-01-38.jpg
    Screenshot at 2016-09-10 21-01-38.jpg
    316.3 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot at 2016-09-10 21-05-52.jpg
    Screenshot at 2016-09-10 21-05-52.jpg
    323.3 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot at 2016-09-10 21-06-56.jpg
    Screenshot at 2016-09-10 21-06-56.jpg
    298.4 KB · Pregleda: 46
Video si ona dva primera sa linka Heal selection (smart remove) to radi. Resynthesize ne radi, uzmem mustru sa slike i selektujem da zapamti kao lajer, onda oznacim deo koji hocu da prekrijem tom mustrom, startujem Resynthesize.
Tu selektujem lajer, na dva mesta kao u primeru i izvornu sliku i kazem odradi, oon bi trebao to sto sam selktovao kao lajer i copirao da sa tim prekrije ovo sto sam selektovao da zameni ali cvrc, zameni samo 2% a ostalo ostaje isto.
Uspeo sam da vratim podesavanje ali ovo nervira da nema posteno i azurno upusvo, namerno hocu sve sa GIMP necu Photoshoop i njegove dodatke, necu da se zezam sa crackovima i windowsom i mogucnoscu da zaradim neki virus.s_1473536049_5142714_e8167e0235.jpeg

edit.
Resynthesize uspeo sam da pokrenem na *****ski nacin, kopiram deo mustru sa originalne slike, ubacim to u novi fajl, onda iz tog novog uradim kopi i paste kao lajer. Vratim se na original sliku selektujem deo koji hocu da zamenim sa mustrom, izaberem lajer iz tog drugog fajla i onda to odradi, blesavo. Mnogo posla za istu stvar koju odradim sa Heal selection, jedino ne mogu da izaberem mustru za popunjavanje ali koliko vidim na ovom primeru sasvin lepo popuni oznaceni prostor sa susednim pixelima.

Poslednja izmena od urednika:
Taj drugi tutorijal sam našao na youtube, lik radi primere sa tog tutorijala, koristi heal doduše, ali rade posao.
https://www.youtube.com/watch?v=0AoobQQBeVc
Da to i meni uspeva sa Heal, sto ti je ironija...Prvo sam se mucio po uputsvima da nadjem Smart remover koji je prekrsten u Heal selection.
Kad sam to nasoa imao sam dva jedan koji je skript i ne radi i izgleda tako kao na klipu ali kod mene je GIMP 2.8.18, drugi Heal ima vise opcija
i on savrseno radi. Onda ja ko majmun pocnem da trazim u meniju Resynthesize a njega nema, nadjem to na git-u i instaliram ali radi samo
na taj *****ski nacin koji sam provalio. Fora je sto Hela kod mene ne zavisi od Resynthesize jer nije skript a razlika je samo to sto sa Resynthesize
kao moze da se bira deo sa slike kojim ce da se popuni selektovani deo za brisanje.

Ukopao sam se nacisto stalno nesto trazim. Sad sam hteo filter blur pixelize a ono nema. Izgleda da je najbolja varijanta da sve obrisem jer se ovaj GIMP nacisto zeznuo kako sam dodavao razne dodatke.

Da, provalio sam kako da odradim sa dodatnim lajerom i mustrama, kao u tutorijalu, fora je bila da kopiram odmah celu sliku i pastujem kao new image, pa sa njom onda da radim u Resynthesize.
Ali šta znam ... nema potrebe osim u nekim specijalnim situacijama možda, ja recimo nisam imao potrebu za time što ne znači da ona ne postoji.
Uglavnom, u mom postu #7 gde sam okačio 3 slike, dakle prva slika je original netaknuta, druga je sa selektovanim drvetom i prikazanim Resynthesize opcijama (koje su default) i na kraju treća slika sa odradjenim poslom, u kojoj sam zaboravio da sklonim laso koji je tu bio i dalje selektovan, elem.. mislim da je dobro odradjen posao za par minuta brzinski, mislim ... ne vidim da bih mogao bolji rezultat da postignem da sam recimo prvo sekao mustru sa kojom će da radi sliku i da sa njom zameni drvo. Ovako je sam selektovao najbolje rešenje u odnosu na okolinu drveta.

Nemam druge dodatke, jedino sam ovaj Resynthesize instalirao, on postoji kao paket u gentoo, ima još nekoliko takvih ali ih nisam stavljao.
Ako već nisi probaj da potražiš 'gimp' u okviru distribucije i vidi šta će sve da izbaci, ako nema to što ti treba onda ne znam, nisam ih tražio.

Nazad
Vrh Dno