Šta je novo?

Gigatron TopGear

muchacito

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2007
Poena
304
Sta mislite o ovoj konfiguraciji (photoshop, illustrator i slicne stvari prvenstveno, i neke standarne igre)

Asrock - 1156 H55M-LE (maticna ploca)
Intel Core i3-530 2.93GHz (procesor)
VTX ATI RADEON HD5550 1GB DDR3 (graficka)
4GB DDR3-1333 (RAM memorija)
WD 640GB HDD SATAII (hard disk)
DVD-RW
ATX Midi Tower 500W
500W ATX (napajanje)

Sta mislite o procesoru i grafickoj karti (to mi je najbitnije)?!

roc mogu sam oda pohvalim..:)
iam ga vec mesec i p odana, i radi sve bez greske..od multimedije do igrica..
za grafu cekaj nekog drugog :)

< Hvala na brzom odgovoru, nisam ni sumnjao da radi super (tek si ga kupio :)) i jel kuciste isto kao sto je na njihovom sajtu (mnogo je ruzno :D)?!

Gigatron ima ponudu za Titan konfiguraciju uz Samsung TFT HD monitor za 39.000din, zanima me koliko je on slabiji (losiji) od TopGear-a (gore naveden):

MB ASRock 775 G41C-VS
Intel® Pentium® DualCore E6600 (2M Cache, 3.06 GHz, 1066 FSB)
ATI Radeon HD 5670 512MB DDR5 128bit
3 GB DDR3 1333MHz KINGSTON
Western Digital 500 GB SATA II 7200 rpm
ATX MIDI Tower 400W

pa na isto ti dodje :) koj monitor je u pitanju ?
inace kuciste sam ja dobio drugacije neg na slici, i moja riba je za gejmera, i meni je sasvim ok na oko...nije nis preterano, cisto i lepo..
i dobija se napajanje od "500 W " al kinez najobiccniji sa glasnim nekim kulerom..

ja bi isao na 1156 platformu, ja sam uzeo bas ovu konfu jer imas mnoogo mesta za upgrade..za 2 god ubacis i5 , jos rama, bolje napajanje i grafu..i ne moras da menjas platformu bar 3-4 god..:p

uz Titan ide monitor: Samsung B2230N 21.5 HD
Samsung-B2230N-LCD.jpg

pa ok je, samo analogni ulaz..ja sam hteo da ga uzmem na onaj njhov kredit, medjutim kad videh analogni ulaz plus me ispadne 160 e..
u principu u redu je, al ako imas para, kupi prvu konfu i dodaj malo za posten dvi monitor i bices srecan dugo godina..:)

Prva konfiguracija je po mom misljenju preskupa za ono sto nudi.

HD5550 je u rangu sa HD3850, tu su negde...

Druga konfiguracija ima slabiji procesor, ali opet dosta jacu graficku karticu, HD5670 je u rangu sa 9800GT...

Preporucio bih ti drugu, jer je solidno uskladjena, i za te pare, moci ce da vozi vecinu igrica na pristojne detalje.

Medjutim, prva ima vise "mesta" za upgrade od druge, ako ti je to bitno. Mada, za 3-4 godine ko zna sta ce sve da se desi, na kraju, uvek promenis ne samo procesor, nego i plocu. :)

Mozda ce u 2011. izaci ddr4, a ti imas plocu sa DDR3... I sta sad? Da menjas sve? Prosto, po mom misljenju nije neophodno da se covek opterecuje sa time koliko masina ima prostora za "upgrade".

Niti jedna od ovih ponuda nije best-buy, ako ti nije bitan monitor. Jer za 35,000 dinara, kada bi sastavio racunar, sastavio bi dosta bolji od ovih.

< Sastavio bih ja mozda konf, ali ne mogu jer komp uzimam na rate (cekovima), a kupovina na rate je moguca samo za gotove konfiguracije... i da komp je prvenstveno za graficke programe, i nesto malo za animaciju, za igrice manje bitno...

Nazad
Vrh Dno