Šta je novo?

Gigatron Intel Energy

DarthGyle

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2008
Poena
301
Posto mi je crkao stari komp posle 5 godina rada prinudjen sam da kupim drugi.
Posle duzeg gledanja raznih ponuda po raznim firmama zapazio sam kompjuter iz Gigatrona cije ime vidite u naslovu.
Konfa je sledeca:

MB ASUS - SOCKET 775 - P5K
PALIT VGA - nVidia 8800GT 512MB
INTEL Q6600 QUAD CORE 2.4GHZ
MEM DDRII 4 GB PC800
Hard Disk WD 640GB Sata II
DVD-RW PIONEER 20X SATA DL 215D
MODEM Ambient/Agere 56K PCI
KUCISTE COOLER MASTER 420W
MONITOR LG - 22'' TFT - 222WS-SN
5.1 Ch. Sound Blaster OnBoard
---------------------------
+ POKLON LOGITECH WAVE DESKTOP

To mu dodje nekih 57k dinara.

E sad ja bih izbacio 8800gt i menjao bih monitor posto ovaj LG nema DVI i napajanje posto mi se cini preslabo.
Sad me zanima vase misljenje o ovome.
Uzeo bih radeon 4850, Samsung T220 (ovo ako bude para ako ne neki malo jeftiniji mada sam uveren da je bolje dati vise para za ovaj) i razmisljam se da li da uzmem Antec Sonatu 3 500w.

Da li bi ovo sve bilo dovoljno za sve zahteve u recimo narednih godinu do godinu i po (prvenstveno mislim na igre posto za web dizajn i programiranje ne treba toliko jak komp)?

Molim za vase predloge.

P.S.
Da li se isplati uzimati racunar kod njih na kredit preko Reifeisen banke ili podici gotovinski u nekoj drugoj banci. (licno dobro iskustvo sa Erste bankom)

Jedna stvar me samo zanima. Posto sa svim komponentama koje sam naveo da cu da izmenim komp izadje oko 860eu da li ce biti neke razlike ,u igrama prvenstveno, ako umesto q6600 uzmem c2d 8400?

Najvise problema sa novcem pravi monitor jer je razlika u ceni preko 90eu ali zaista ne znam koji drugi da uzmem a da ima dvi i da iole valja slika. Imate li neki predlog (naravno da monitor bude 22" wide zbog filmova :) )?

Samsung 2232BW?

Jedna stvar me samo zanima. Posto sa svim komponentama koje sam naveo da cu da izmenim komp izadje oko 860eu da li ce biti neke razlike ,u igrama prvenstveno, ako umesto q6600 uzmem c2d 8400?

Najvise problema sa novcem pravi monitor jer je razlika u ceni preko 90eu ali zaista ne znam koji drugi da uzmem a da ima dvi i da iole valja slika. Imate li neki predlog (naravno da monitor bude 22" wide zbog filmova :) )?

Igre bolje rade na c2d, slaba je vajda od dodatnih jezgara u njima.

Neki modeli imaju problem sa starijim firmware-om, ( problem se uocava u igrama - ghosting) Zamenom firmware problem se resava. Drugih problema sa monitorom nije bilo...

223BW se jako tesko nadje posto ga vise ne uvoze a bio je jako jeftin a dobar pa rasprodat. Problem je resen uzecu T220. Jedino me nervira sto nema podesavanja polozaja tj ko tv je al nema veze.

Vrh Dno