Šta je novo?

Gigabyte Windforce 3x

Neban26

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
169
Interesuje me kako bi trebao da radi ovaj sistem hladjenja? Naime, problem je taj (ili nije) sto prilikom paljenja racunara ventilatori na grafickoj pocnu da vrte na oko 60% po mojoj slobodnoj proceni, i ne smiruju se do momenta kada se podigne windows, onda postaje potpuna tisina... Posle je sve perfektno. Mislio sam da je problem do moje grafe gigabyte wf gtx 760 pa sam uzeo bratovu 7950 wf 3x i potpuno se isto desava?! Pre ove moje sam imao msi twin frozr 3 koji se kod paljenja zaleti i nakon par sekundi umiri... Sad ako neko ko ima gigabyte windforce 3x moze da mi kaze kakvo je kod njega stanje, jel to tako treba da radi ili nesto ne stima kod mene...

Tako je isto i kod mene na Gigabyte GTX 670 WF3.

To vam zavisi od biosa graficke karte, kako je namesteno da radi po defaultu. I razlikuje se i na istim kartama ako je drugi bios.

Tako je namesteno i to je normalno. Jedino sto mogu da kazem, kod mene se karta cuje, ali jedva, pre i dok ulazi u win, nije sigurno 60%, vec manje. Onog trenutka kad se ucita Afterburner, pokazuje 35%, a onda polako pada na 20% zimi, a leti na 24%. Isto Gigabyte OC WF3.

Poslednja izmena:
Izgleda da tako treba da bude. Pomislio sam i ja da je do biosa kartice, mozda biosa ploce ali ako je i vama tako onda je ovo normalno stanje... 60% sam rekao onako po proceni, mozda je manje. I bez afterburnera ventovi se smiruju cim se podigne windows, cim se aktiviraju driveri graficke. No bitno da je sve perfektno.:)

Nazad
Vrh Dno