Šta je novo?

Gigabyte Vrxp & overclock

Darkmatter

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
619
Ima li neko iskustva sa ovom plocom ?
Interesu je me moze li Fsb na ovoj ploci dalje od 145mhz stabilno ?
procesor je xp 1800+ palomino zakljucan ,
memorija je na ultra setovanjima cas2 333mhz
memory v max
agp v Max
cpu v Max

ili je ipak problem u procesoru ?
boom

ja sam na vrx-u isao do 170mhz-a.

sta ce ti memorija na 333? spustaj to na "by speed", kad si u glavnom meniju biosa pritisni strl+1 ili shift+1, nesto jeste, udju u setovanja za memoriju i stavi najagresivnije sto moze

Probao sam i to ali opet stbilno samo do 145 mhz
setovanja memorije su vec na max...
nego je li kod tebe otkljucan procesor ?
a da memorija je Apacer 333 deklerisana na cas 2.5 medjutim radi bez problema na cas 2.0

Darkmatter je napisao(la):
Probao sam i to ali opet stbilno samo do 145 mhz
setovanja memorije su vec na max...
nego je li kod tebe otkljucan procesor ?
a da memorija je Apacer 333 deklerisana na cas 2.5 medjutim radi bez problema na cas 2.0

do memorije je,ja imam trenutno kingston u masini,memorija je zivi krs isla samo do 155 i to poprilicno nestabilno( sam se resetuje,komp mislim),pozajmio od drugara Crucial i iso glat na 163(procesor ne da vise).sada dok i ja ne skupim pare za Crucial patim se magistrali od 143,i cekam da mi zet donese tecno srebro da otkljucam procesor i vidim sta ova ploca moze.

Gigabyte 7VRX (nevezano za reviziju) nema zvanično implementiran 1/5 PCI didivder iako je ploča bazirana na poslednjoj reviziji KT333 čip-seta (tzv. KT333CE). Da bi se divider aktivirao potrebno je upaliti mašinu, ući u BIOS i podestiti FSB 153 MHz, snimiti to u BIOS-u, pa posle reseta ući u BIOS i podestiti 167 FSB. Memoriju treba setovati na sinhroni rad. To treba uraditi posle svakog reseta :)
Imate veliki topic na AMDMB-u baš o tome - www.amdforums.com pa idite na Gigabyte motherboards, tamo imate sticky pod nazivom "Gigabyte 7VRX Divider 1/5 answered".

Meni je npr. dok sam imao VRX-a pucala particija kada bih setovao FSB166 što znači da je PCI bio previsok...

Znači ploča jeste dobra, ali nije baš za O/C.

delimir je napisao(la):
Gigabyte 7VRX (nevezano za reviziju) nema zvanično implementiran 1/5 PCI didivder iako je ploča bazirana na poslednjoj reviziji KT333 čip-seta (tzv. KT333CE). Da bi se divider aktivirao potrebno je upaliti mašinu, ući u BIOS i podestiti FSB 153 MHz, snimiti to u BIOS-u, pa posle reseta ući u BIOS i podestiti 167 FSB. Memoriju treba setovati na sinhroni rad. To treba uraditi posle svakog reseta :)
Imate veliki topic na AMDMB-u baš o tome - www.amdforums.com pa idite na Gigabyte motherboards, tamo imate sticky pod nazivom "Gigabyte 7VRX Divider 1/5 answered".

Meni je npr. dok sam imao VRX-a pucala particija kada bih setovao FSB166 što znači da je PCI bio previsok...

Znači ploča jeste dobra, ali nije baš za O/C.

posle setovanja magistrale na 153,treba resetovati masinu,pa dici mag. na 167,zar ne treba pre reseta pomeriti jumper na ploci da bi se setovala magistrala na tih 167,zar nije krajnja granica 133-165,pa tek cackanjem glupavog jumpera ide od 166-23x?

Mali HoBiT je napisao(la):
posle setovanja magistrale na 153,treba resetovati masinu,pa dici mag. na 167,zar ne treba pre reseta pomeriti jumper na ploci da bi se setovala magistrala na tih 167,zar nije krajnja granica 133-165,pa tek cackanjem glupavog jumpera ide od 166-23x?

GA 7VRX nema dip-svič za 166 MHz FSB-a, to ima GA 7VAX. Znači kod VAX je dupli DIP-Svič
(100-133; 133-166), dok kod GA 7VRX postoji samo jedan DIP-svič (100-133). Naravno nevezano za to iz BIOS-a je moguće setovati magistralu do (čini mi se...) 200 MHz, ali ploča nije obaveštena za PCI divider 5, iz prostog razloga što GA 7VRX ne podržava (zvanično) FSB333...

Znači u slučaju GA 7VRX i bilo kojeg Athlon-a XP podrazumeva se da je DIP-svič u položaju 133 jer se tako aktivira divider 4 tj. PCI će biti 33 MHz, a AGP 66 MHz u slučaju FSB-a 266

Ja sam sa svojom GA 7VRX isao do 175? Jedino mogu da te savetujem da olabavis skroz memorijska setovanja, osim 1T command, cas 2

FNM je napisao(la):
Ja sam sa svojom GA 7VRX isao do 175? Jedino mogu da te savetujem da olabavis skroz memorijska setovanja, osim 1T command, cas 2

Revizija 1.1 sa BIOS-om F6 (VRXP) radi sa 1/5 dividerom kako treba tj. može se odmah setovati 166 MHz FSB-a, bez potrebe za setovanjem 153 MHz FSB-a...

delimir je napisao(la):
Revizija 1.1 sa BIOS-om F6 (VRXP) radi sa 1/5 dividerom kako treba tj. može se odmah setovati 166 MHz FSB-a, bez potrebe za setovanjem 153 MHz FSB-a...

ja imam GA-7VAX,shatro kt400,kako tu aktivirati delioc i mnozioc,u advansed meniju nemam nista od tih opcija.

ja imam GA-7VAX,shatro kt400,kako tu aktivirati delioc i mnozioc,u advansed meniju nemam nista od tih opcija.
Imas dva dip swicha kojima odredjujes magistralu (100/133/166) i automatski delioc (3/4/5).

Imas na ploci svicer dole ispod IDE uticnica za kablove, ali ako dizes preko 166 obavezno +5% na core.

Gedza je napisao(la):
Imas dva dip swicha kojima odredjujes magistralu (100/133/166) i automatski delioc (3/4/5).

znci dip swich 2 ukljucim(on) i delioc je automatski 5?
a mnozioc?

znam za te dip sviceve,mislio sam iz biosa,kuciste mi na nezgodnom mestu pa mi na nezgodnom mestu ne mogu svaki put da se "zavlacim" da bi dosao do swicha:(

ali nema ni veze i onako je procesoru zakljucan mnozioc,pa dok ga ne otkljucam nista od occ-a,nece se budi ploca na 166 magistrali.

pozdrav

DIP-switch setovan na 166, setuje delilac 5 (PCI će biti 33 MHz pri FSB-u 166). Ako ćeš da menjaš i množilac, pored otključavanja CPU-u, moraš da šaltaš DIP-svičeve. U ovom slučaju DIP-svič ima 5 prekidača, nalazi se sa desne strane CPU-a (kada gledaš na ploču koja je ugrađena u kućište...). Sve je isto i kod GA 7VRX, ali VRX nema DIP-svič za FSB 166, već samo za 133 MHz.

ma ja , lenji crnogorac , mrzelo me da se cimam do swicheva,ali kada se mora...(shaltanje swicheva= smor)

hvala na savetima,a jel nema mozda neki bios da se skine sa neta pa da ja sve varijante probam sa sa stolice?dok nadjem odgovarajuci mnozioc,ima kicmu posteno izlomim. :D:D

poz.

Nazad
Vrh Dno