Šta je novo?

Gigabyte SuperB Power 460W pro et contra

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
u prilici sam da jeftino nabavim gorepomenuto pa mi kazite vasa iskustva sa njim, gurace: intel e 2180 na 3ghz, 2gb rama, 1hdd, 1dvdrw, pci wan, sb live, asus 9600gt ddr3,

e da u pitanju je v1 verzija....

Верујем да не би требало бити проблема са тим компонентама. Што се тиче самог напајања, чини ми се да је идентично овом.

Поздрав.

П.С. Да се не збуниш, напајање има 400 вати, а не 460.

Da, to napajanje ima na 400W deklarisanu snagu (koji red reči :d). I to napajanje proizvodi FSP, i takodje koristi istu platformu sa im napajanjem koje si naveo u linku. ;)
Ima dva 12V rail-a koja kombinovano mogu da isporuče ~29A/~348W, što i nije previše impresionirajuće. Za hladjenje koristi fan 120 mm Yate Loon Electronics D12SH-12. Napajanje bez većih problema može da isporuči ~400W a u peak-u i do 460W (možda otud 460 u nazivu). Kažu da fan pri najvećoj brzini od ~2000-2100RPM-a nije sampion tišine, ali to je i očekivano. Dok na nižem broju obrataja ne bi trebalo da pravi buku. Ripple na railim-a nije ne može da se poredi sa Corsair CX 400 ali je dobar za napajanje ovog ranga, isto važi i za regulaciju/stabilnost napona. U pojedinim trenucima efikasnost ovog napajanja ide i do ~82-83%.

U suštini, napajanje nije ništa posebno ali je za ~40e koliko bi trebalo da košta kod nas prilično dobar izbor, ako ništa kvalitetniji bar od LCP-a iste klase. ;)

A koje su to povoljne cene po kojima ti se nude ta napajanja?

Mogu da kažem da je SuperB 460 (400W) iako deklarisan na manju izlaznu snagu kvalitetnije rešenje. Naime, ovog Xilence-a SPS-XP500 proizvodi Casing Macron, i FSP je sigurno pouzdaniji i provereniji OEM. Još jedna krajnje loša stavka je da to Xilnce napajanje može da isporuči samo ~20A ~240W, što je katastrofa za napajanje od 500W. Pouzdanijih testova nema, pa ne mogu ništa pouzdanije da kažem.

Ali ja bih tu dodao tih 1000 dinara za SuperB 460 i bio miran, a ne posle da razmišljam kakvo sam napajanje kupio. ;)

2k uzmi to 460w ... i miran si !
tesko je kao neko profi napajanje ... =)

+1 preporuka za Gigabyte.
Malo samo ljude buni to sto je "lagano" u ruci,zbog active PFC [nas narod i dalje u odnosu na tezinu,odmerava kvalitet!].
Imam ga skoro 2 godine i teralo je E6750,3xhdd i ATI 2900XT [6+8 pcie power], bez ikakvih problema. Izmereno opterecenje je bilo do 360W, u igrama.
Posto je 2900 krepala ,kupio sam ATI 4830,koja trosi mnogo manje...
pozz

Nakraju nista od navedenog: sutra stize novo cm extreme power 460w za 3800 dinara, uz njega stize i asus 9600gt top, pa ce to sve da sljaka na mom ubogom celeroncetu dok nebude para za nesto tipa e2200, odlucio sam se za novo napajanje jer mi bas nista negarantuje da su ta polovna ispravna i da mi nece poneti pola kompa sa sobom u vecna lovista ako dodje do toga....

Stigli cm extreme power pro 460w i asus 9600gt glaciator, jos da ulovim neki dvojezgarni cpu i bog me veselio...

mislim da bih na tablete zavrsio da sad uzmem da radim na celeronu ...
svaka ti chast kako mozes ...

ako ne bih imao para nesto jace da kupim , lopatu u ruke i zaradio bih ... =)

mislim da bih na tablete zavrsio da sad uzmem da radim na celeronu ...
svaka ti chast kako mozes ...

ako ne bih imao para nesto jace da kupim , lopatu u ruke i zaradio bih ... =)

ja neradim lopatom nego siemens simatic touch panelima i sap softverom i veruj mi da su mi primanja vise nego adekvatna ali imam na toliko mnogo stvari da trosim pare pre nego na komp, igram combat arms i stalkere, kings bounty, cm i 9600 sam pazario zato sto mi crkao zotac 7300gt inace nebih, zacudio bi se sta sam sve igrao na celeronu i tom malom 7300 ddr3,

kako si radio na pentiumu 1,2,3 a nebi mogao na celeronu 3,2 ghz????

pa navikao sam se na brzinu i stabilnost i7mice sad ...

kad mi neko od prijatelja donese stariji komp na reinstalaciju , evo kunem ti se da me zivaca kosta ...
znam ja da je to sasvim dovoljno za obicnu upotrebu racunara , al meni nije , nisam skroman ... =)

Nazad
Vrh Dno