Šta je novo?

Gigabyte radeon9250... zakucavanja...

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Imam ovu karticu i cesto mi se u windowsu (nista igre, samo desktop) desava da mi se windows zakucava, restartuje, slika nestaje itd, ponekad se pojavljuje ona VPU recovery poruka, nekad vidim djubre na ekranu...

Imao sam ove probleme pre jedno tri, cetiri meseca. Nekada mi se zakucavala masina posle nekoliko sati, nekad posle 15 minuta, nekad nisam uspevao ni mail da proverim, skroz random. Onda sam slucajno otvorio kuciste i onda su se problemi jednostavno izgubili. Problem je ocigledno bio u pregrevanju kartice, posto ova kartica ima samo pasivni hladnjak na sebi. Medjutim ovih dana su se problemi ponovo pojavili, cini mi se bez nekog pravog razloga. Prezivela je i najvece vrucine i nista, a danas opet jedva sastavljam 15 minuta rada. Kuciste je i dalje otvoreno, cak sam danas skinuo i Ati Tool i downclockovao karticu na neka minimalna setovanja ispod 100mhz i za CORE i za MEMORY... i opet se zakucavala masina na isti nacin...

Iscitao sam dosta tema u kojima su opisivani ovi problemi i sve moguce i nemoguce sam ispodesavao, ali me zanima jedna stvar. Da li je moguce da su ovi problemi izazvani necim drugim, a ne samom karticom? Posto nemam neku drugu da probam, nego bih morao da kupim novu karticu, a u slucaju da nije do same graficke to ce biti bacene pare.

PS. Evo sada sam sastavio preko pola sata rada i nista, ali samo cekam da se zakuca... Inace ati tool je na toliko mizernim setovanjima da imam mnogo artefakata na ekranu...
Core: 48mhz, Memory: 70mhz

edit: Da evo upravo je zakucao...

Poslednja izmena:
Jos jedna stvar. Da li bi neko mogao da mi posalje telefon od nekog servisa, gde bih mozda mogao da uzmem neku AGP karticu narodski receno na "revers"...? Platim pa ako radi, super, ako ne da mogu da je vratim...

nisi naveo ni lokaciju gde zivis, ni koja karta (cenovni rang) ti treba ni nista. Kako da ti pomognemo :S: ?

Za te stare verzije kartica tj. sve do modela 9250
ATi preporucuje catalyst drajvere do verzije 6.4 ili 6.5 cini mi se.
Novije verzije drajvera se ne preporucuju za instalaciju u kombinaciji sa
tim karticama jer mogu dovoditi plavih ekrana i drugih problema.
Takodje AGP fast write opcija u bios-u se kod ATi kartica uglavnom iskljucuje
izuzev u retkim slucajima.
Pre instalacije drajvera imati instalirane AGP Gart drajvere koji
zavise od ploce do ploce, tacnije od cipseta do cipseta i naravno neki sveziji DirectX.
Poz

Vrh Dno