Šta je novo?

Gigabyte Radeon 9600 i 3D Mark 2001 SE - los rezultat?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Evo sta uradih

1. Izvadio sam Radeon 9000
2. Zab'o Radeon 9600 8xAGP 128MB DDR na GA-8IPE1000 Pro2 plocu (i865) sa 2.0 Celeronom i 512MB RAM
3. Digo se Windows XP SP1 Catalyst 3.9 DirectX9.0b (frisko instaliran pre 3 dana)
4. Uninstalirao sam kontrol panel i drajver jer nije bilo SmartGart taba
5. Instalirao ponovo drajver i kontrol panel - sad ga ima i pokazuje 8x i FastWrite je on
6. 3D Mark 2001 SE mi daje ~5500 poena sa standardnim podesavanjima za testove sto znam da nije bas dobro za ovu karticu.

Sta raditi? Cuo sam za neki driver cleaner, moze li to da pomogne?

Ma nadjinovije drajvere, ja sa mojim Intelom 2.4A i 9000 non pro imam 7000-7100 sve po defaultu, nadji nove drajvere za karticu, ili reinstaliraj te stare, i probaj kako ti igrice rade, pa ako lepo rade neka bude rezultat i 2000 nije bitno teraj...

EDIT : I da probaj da iskljucis FastWrite, pa vidi onda...

Poz.

Pa koliko je davao Radeon 9000 pre nego sto si stavio taj 9600. ako je R9000 davao jos manje onda ti je to to. R9600 non-pro (a i Pro) i nije neki razbijac kada je 3D Mark 2001 u pitanju. Po strani to sto je taj Celeron 2.0 govance :) Recimo, kod Ananda na testu jeftinih procesora pre par nedelja je Duron 1.6 odrzao lekcije Celeronima na 2.6 :) Intel, je Intel :mrgreen:

Tombraider ajde napravi jedan mali usporedni test 9000 vs 9600. Ja momentalno imam gigabayte 9000pro i hocu da je zamenim sa doticnom 9600. Interesuje me tvoja uskustva, kolio je realno ubrzanje, kakav je overklok kartice itd.

Citate li vi ljudi sta sam ja napisao uopste???

# Ma nadji novije drajvere, ja sa mojim Intelom 2.4A i 9000 non pro imam 7000-7100 sve po defaultu,

Jel to izasao Catalyst 3.10 ili sta? Ja mislim da je 3.9 najnoviji...

# nadji nove drajvere za karticu, ili reinstaliraj te stare

PA REINSTALIRAO SAM IH, u tome i jeste problem sto nema efekta!

# I da probaj da iskljucis FastWrite, pa vidi onda...

Pametan savet do mojega, FastWrite radi na Intelu sasvim dobro i stabilno i ne vidim zasto bi ga gasio narocito ako ga je sam SmartGart ukljucio.

# Pa koliko je davao Radeon 9000 pre nego sto si stavio taj 9600?

Davao je ili oko 4500 ili oko 5500, ne secam se tacno, ali moj ortak je sa OC Radeon 9000 Pro imao 7596 poena!
Neka mi neko kaze da je R9600 toliko djubre da ne moze da stigne OC R9000Pro???

# R9600 non-pro (a i Pro) i nije neki razbijac kada je 3D Mark 2001 u pitanju.

Pa koji rezultat bi trebao da bude otprilike, meni se ovo cini mnogo malo?

# Po strani to sto je taj Celeron 2.0 govance

Necemo se vredjati, taj Celeron radi lepo i na 2.66GHz bez dizanja napona i sa temperaturom ispod 45 celzijusa sa box cooler-om sto se ne bi moglo reci za Athlon pa cak ni za Barton. By the way, kad njega dignem na 2.66 RAM ide na 354MHz (inace Kingston DDR400) i imam 2.6GB/s bandwidth u Sandri sto je meni sasvim dovoljno za ono sto ja radim. Pre metar dana sam pakovao DVD StarWars II u Divx na 2CD-a (stereo ac3->mp3 sa konverzijom 48000->44100 + mpeg2->Divx sa ukljucenim crop i resize) za 2 sata koliko i traje film sto ce reci u realtime (25fps) -- meni je to sasvim ok.

# Intel, je Intel

Intel mozda nije brzina ali je kvalitet i stablinost. Pogledajte forum na creative sajtu pa cete videti da 90% vlasnika Creative kartica koji imaju probleme imaju VIA chipset i AMD procesor. Tu je za mene kraj price na tu temu.

Ja sam vas pitao za savet, a vi me zezate. Bas i nije u redu ali ako, vama sluzi na cast.

# Tombraider ajde napravi jedan mali usporedni test 9000 vs 9600. Ja momentalno imam gigabayte 9000pro i hocu da je zamenim sa doticnom 9600. Interesuje me tvoja uskustva, kolio je realno ubrzanje, kakav je overklok kartice itd.

Meni su rekli da je bolje uzeti 9600 pro i da vredi svaku paru ali mi je falilo 70 poena za tu opciju. Doduse nisam ocekivao da ce mi zbog toga faliti vise od 70 poena u 3d Marku. Ja ti ne mogu dati savet dok ne potvrdim da mi kartica radi kako treba, a i ja nisam imao pro nego obican noname 9000 (maxsun - china) koji prodajem onom ko da vise.

Pa onda furaj 5500 poena sa tim stabilnim Intelom i ne kukaj ovde. Usko grlo ti je procesor, a to sto verujes prodavcima kojima stoje na lageru mesecima Celeron-i, pa moraju da pricaju kojestarije to je tvoj problem...Ja Bogu hvala sa mojim Radeonom 9000Pro imam ~9700 poena u 3D Mark-u 2001, ali vozim AMD (to je jos rezultat sa starim Tbredom i KT333, nisam ni merio na Bartonu i NF2) :beat:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=6277806

Pozdrav.

I Celeron jeste govance to je zvanicno potvrdjeno :mrgreen:
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927

Aquamark3 Performance
For Aquamark3 (and all our subsequent game tests), we followed the same procedure that we used in our recent video card articles. For this test, we only looked at the free version of Aquamark3, as that is what our readers use. Aquamark uses DX8 and DX9 pixel and vertex shaders.

The P4 1.8A is able to nudge out the 1.6GHz Duron processor in this benchmark, but everything else falls in favor of AMD.

Da ne bude zabune u konkurenciji je bilo i par Celeron procesora tj. pokusali su da konkurisu, ali Duron na jadnih 1.6 GHz ih je sve oduvao. Jedino je u par testova P4 1.8A bio nesto brzi. Test se odnosi na jeftine procesore (sub. 100$).

Zao mi je zbog tvog problema. Ali tih 5500 poena ti je plafon na toj platformi :)

# Pa onda furaj 5500 poena sa tim stabilnim Intelom i ne kukaj ovde.

Znam da si moderator al' cu da rizikujem i da ti kazem da si PEDERCINA pa me ti banuj ako hoces - ionako ste vi gomila nadobudnih seljaka (cast izuzecima) koji se samo kurce visokim rezultatima, a kad ih covek nesto konkretno pita za pomoc onda znaju samo da seru.

# a to sto verujes prodavcima kojima stoje na lageru mesecima Celeron-i, pa moraju da pricaju kojestarije to je tvoj problem...

Ne verujem ja nikom nista, a hvala bogu sklapao sam dosta racunara i imam dosta prijatelja koji se time bave pa ne ucim samo na svojim greskama. Meni Intel treba zbog SSE2 instrukcija jer radim optimizacije u asembleru za 3D rekonstrukciju u tomografiji ako uopste imas pojma sta bi to moglo da znaci. Zaradjujem sasvim pristojno radeci za americku firmu (7 US$ na sat za programiranje kod kuce kad ja hocu i koliko hocu), a nisam od onih ******a koji cim izadje neki novi hardver otrce i puknu dve prosecne srpke plate da bi mogli da se kurce skorom u 3d marku na ovom izvikanom forumu punom strucnjaka od kojih nijedan ne moze da mi odgovori na najprostije pitanje.

Ja sam video da se ljudima ovde desavalo da stave noviju i bolju karticu (da imali su AMD platformu) i da im je rezultat isti ili gori nego sa starom i zato sam i pitao vas iskusne freak-ove da nisam nesto propustio jer mi je rezultat cudan. Umesto odgovora dobio sam podsmevanje. Priznajem da sam glup jer nista drugo nisam mogao ni da ocekujem od samozvanih eksperata koji diluju svercovan hardver sumnjivog kvaliteta ispod ruke po memljivim gajbama i garazama i balavaca koji po ceo dan igraju counter i cije znanje se svodi na ukljucivanje i iskljucivanje racunara.

Hvala na pomoci, sad me mozete banovati.

bas sam se zaprepastio da vidim takvu karticu a tako slab rezultat!!!
ja na Athlon XP2000+ sa 256DDR(333mhz) i GF4MX-440 imam ~6500 3dmark poena!
elem..... cini mi se da sam na nekom forumu (ne secam se kojem znam da je bio strani ali je to bilo davno , jos pre vojske, a skoro sam dosao i army pa znas kako tamo zaglupave coeka :confused: ) video da treba pri instalaciji novog radeta instalirati i NANOVO ceo sistem???(mislim da je neki tip tako imao problema sa "tadasnjim" R9700Pro)
malo glupo ali.....

tombraider je napisao(la):
# Pa onda furaj 5500 poena sa tim stabilnim Intelom i ne kukaj ovde.

Znam da si moderator al' cu da rizikujem i da ti kazem da si PEDERCINA pa me ti banuj ako hoces - ionako ste vi gomila nadobudnih seljaka (cast izuzecima) koji se samo kurce visokim rezultatima, a kad ih covek nesto konkretno pita za pomoc onda znaju samo da seru.

# a to sto verujes prodavcima kojima stoje na lageru mesecima Celeron-i, pa moraju da pricaju kojestarije to je tvoj problem...

Ne verujem ja nikom nista, a hvala bogu sklapao sam dosta racunara i imam dosta prijatelja koji se time bave pa ne ucim samo na svojim greskama. Meni Intel treba zbog SSE2 instrukcija jer radim optimizacije u asembleru za 3D rekonstrukciju u tomografiji ako uopste imas pojma sta bi to moglo da znaci. Zaradjujem sasvim pristojno radeci za americku firmu (7 US$ na sat za programiranje kod kuce kad ja hocu i koliko hocu), a nisam od onih ******* koji cim izadje neki novi hardver otrce i puknu dve prosecne srpke plate da bi mogli da se kurce skorom u 3d marku na ovom izvikanom forumu punom strucnjaka od kojih nijedan ne moze da mi odgovori na najprostije pitanje.

Ja sam video da se ljudima ovde desavalo da stave noviju i bolju karticu (da imali su AMD platformu) i da im je rezultat isti ili gori nego sa starom i zato sam i pitao vas iskusne freak-ove da nisam nesto propustio jer mi je rezultat cudan. Umesto odgovora dobio sam podsmevanje. Priznajem da sam glup jer nista drugo nisam mogao ni da ocekujem od samozvanih eksperata koji diluju svercovan hardver sumnjivog kvaliteta ispod ruke po memljivim gajbama i garazama i balavaca koji po ceo dan igraju counter i cije znanje se svodi na ukljucivanje i iskljucivanje racunara.

Hvala na pomoci, sad me mozete banovati.

Ha ha...Boli me djoka da te banujem. Da se ja pitam, ovo tvoje lupetanje i vredjanje bi trebalo da stoji ovde, jer najbolje govori o tebi. Ja nisam nikoga vredjao niti bilo sta lose rekao. To da je Celeron govance stoji, ali kakve to ima veze sa tobom.

A da bi moja bila zadnja zakljucacu thread (bas sam gadan, pa jos i moderator).

He he...Nije lako biti fin - to svakog dana shvatim kada posmatram sopstvene sunarodnike

Nemoj da se nerviras - cuvaj zivce, gledaj pozitivno na stvari Nisam te valjda ja toliko iznervirao - pa i ne poznajes me

Thread LOCKED

Nazad
Vrh Dno