Šta je novo?

Gigabyte radeon 9000pro TV out (razlicit problem)

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Gigabyte radeon 9000pro
imam kupljeni kabl skart ka S/Videu od 10 metara medjutim nema boje
menjao sam sve PALove d,g,k,l,!#!# i NTSC ali nista
jel zna neko nesto o ovome???

bas bih da gledam divxove ali se osecam kao u hiljadudevestotridesetim godinama uz black and white

nemoj menjati PAL-ove :D
stavi setovanje po zemlji-Yugoslavia
i ako ne bude radilo sa bojom,probaj sa originalnim kablom,priblizi TV komp-u,i onda ako ne bude boje sa kablom koji si dobio uz kartu onda nosi kartu na reklamaciju.
a da,da isprobaj zamenu codec-a,vise njih i onda ako ne bude radilo nosi kartu na reklamaciju :mrgreen:

pa radi sa adapterom koji sam dobio sa radeonom
adapter je sa s-videa ka cincu i onda sam pozajmio produzni cinc-cinc i dobio boju.

A sada imam odlican kabl sa jedne strane scart a sa druge s-video i mali stereo dzek za zvuk od 10 metara.
Tako da je kartica ispravna, samo je problem u kablu ili ne znam cemu.
Ubih se od jurnjave po netu

Saznao sam da postoje S-video prikljuccci sa 4 i 7 pinova ?!?!

Pomagajte

ljtruba je napisao(la):
adapter je sa s-videa ka cincu i onda sam pozajmio produzni cinc-cinc i dobio boju.

A sada imam odlican kabl sa jedne strane scart a sa druge s-video i mali stereo dzek za zvuk od 10 metara.

Pomagajte

Pin br 7 (atijev) je video kompozit. Kod Atijevog 4 pinskog adaptera pinovi 3 i 4 (3-luminance+sync; 4-crominance) se spajaju kondenzatorom 470pF i izlazi cist pin 3 kao kompozit. Onda sve radi, mada postoje varijante kada je TV "klon" ili kada je drugi monitor. Ja kod svakog ukljucenja TV-a imam zabavu.

ljtruba je napisao(la):

Pomagajte
Pa sam si sebi odgovorio - ne valja ti kabl ;) ...

Vrh Dno