Šta je novo?

Gigabyte R9000 (no pro) ovekloking?

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
Naime karta je 250 za cip i 200 (400DDR) memorija, nikako nemogu da je overklokujem. Ne pomaze ni ragetweak, pover stirp, nista. I na kraju se odvazim da modifikujem bios i podignem klok jer sam siguran da moze bar cip da se podigne na 270MHz (znam da je dobitak minimalan, samo hocu da imam occ kartu). Skinem original bios sa sajta podignem klok memorija na 211, cip na 275, i posle ulaska u XP, prijavi kao da nisu dobri drajveri ili mi nevalja kontrol panel, bilo koja verzija catalyst drajvera odbija da se instalira???. I dobijem desktop u 800X600 bez mogucnosti promene frekfencije monitora. Zatim instaliram win98se od pocetka i sve lepo prodje, 3dmark2001 radi, RageTweak radi cak sam je podigao na 300Mhz za cip i 240 za mem. Medjutim kalo kasnije i 3dmark i Unreal2 pocinju da koce mislim sve normalno radi i odjednom padne frame rate na 2-3 fps??? i tako par sekundi i sve je posle ok, to se desava dosta ucestalo na svakih nekoliko minuta. Kartica nebrlja overklokovana ne pojavljuju se tackice niti cetanje tekstura inace stavio sam ventilator na hladnjak?? Sta da radim posto je ocigledno da kartica moze da se overklokuje? Probao sam da stavim originalni ATi bios, i to nije uspelo atiflash kaze da nije kompatibilna kartica sa tim biosem???

Moraces da se zadovoljis 98-icom, jer je to za sad jedini OS u kojem mozes da nesto radis-igras sa overklokovanim R9000NP!

Izgleda da kod doticnih karti nije stvar samo u biosu nego i u drajverima, koje na nesrecu nikako u xp-u ne mozes prevariti!

Ima diskutabilnih "uspeha" OC-a pod XP-om,sa nekom od verzija PowerStripa, ali su dobitci u performansama mizerni!!

Probaj da smanjis vrednosti za klok GPU-a pa vidi da li ces onda imati iste probleme, mada kod U2 i ne treba da cudi pad na par frejmova, a mozda je i swap-ovajne uzrok usporenja!!

P.S. Koliki su ti dobitci u 3DMarku, Q3 demoima u odnosu na default takt??

Pozdrav :wave;

Koliko imas RAM-a?
Ovo mi najvise lici na swapovanje zbog malo RAMa, a mozda je i neki program rezidentan u memoriji (npr. neki AV program)?

moze da se klokuje,pogledaj negde na rage-ovom forumu,imas detaljno uputstvo,znam da sam morao da menjam bios cini mi se da je bio prvi OMEGA,'bem li ga ako se secam oznake davno je bilo.

ajd ako ti je do cimanja srecno!

Hmm

Mislim da ste upravu kada kazete da moze da se occ samo su je zeznuli u drajverima i biosu.
Inace imam 256SDRam-a i to je sasvim dovoljno za 3d mark, tako da swap nije problem. Nemam anti virus niti bilo sta rezidentno. U 3dmarku 2001, sa dx81 sam dobio oko 500 vise znaci 6900, nature test je skocio sa 31 na 35,5 fps.
Unreal2 radi sasvim normalno da default taktu i nikada ne pada na 2-3 fps u 1024x768 sa max detaljima, samo se dugo ucitava.
Mislim da bi sa dobrim biosem i pravim drajverim stvar bila resena, to tvrdim iz razloga zato sto pod 98se uz pomoc rage3dtwek-a sa catalystima 3.1 clore ide i do 300 a mem do 240 (480DDR), naravno nestabilno 3dmark obicno pukne pred kraj, ali imak radi sto znavci da bi trebalo ba 275, 225 da radi bez problema.
Uh da nesreca bude jos veca unistio sam CPU tako dok ne kupim drugi nemogu nista dalje. Ako me pitate kako cista glupost, popunio sam rupe izmedju L1 kontakata kitom koji cale upotrebljava za kola (automehanicar) i posto su tacke spajanja zavucene i kucistu CPU-a i male pokusao sam da malo odgulim plastiku oko njih iglom. To sam i rudaio spojio vodove grafitnom olovkom. I zamislite to je proradilo doduse samo mnozioci 7,8,10,11(default) i 12, polovicni nisu hteli uopste. Tako je radio jedno vece, dok sledeceg dana nije hteo 12 (a to mi najvise treba), skinem kuler ponovim operaciju jos vise odgulim plastiju pored kontakata, progijem u sledeci sloj stampe i tu mu je bio kraj. Vise nece.
Tako ako znate nekog ko prodaje Duron ili Atlon bilo koji (sto jeftiniji) neka se javi na [email protected]

Vrh Dno