Šta je novo?

Gigabyte R9 270 OC

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Imam problem sa gigabyte R9 270 kartom. Naime kada je opteretim (furmark, igrica....) zamrzne mi se ekran kao sto se vidi na slici. Interesuje me da li je neko imao ovakav problem. Da li bih mozda resio nesto promenom biosa? Grafika nije overklokovana. Ima garanciju u Madjarskoj pa ne bih da se cimam ako nekako mogu sam da resim problem...

Prilozi

• IMG_20140510_120042.jpg
    IMG_20140510_120042.jpg
    434 KB · Pregleda: 164
  • IMG_20140510_211238.jpg
    IMG_20140510_211238.jpg
    1 MB · Pregleda: 185
Kako to u jednu 270 da idu dva sestopinca?

Inace, probaj da podignes voltazu, smanjis taktove, drugi pciex slot, da se proceni da li je hw ili sw problem. Onda novi drajveri, probas na drugom racunaru...

Probao sam nove drajvere,menjao slot,ubacio sam grafiku u drugi racunar... Voltaza je defaultna, 1,2V cini mi se, ne bi trebalo da je malo napona....
Mogu probati da smanjim taktove, mada sumnjam da je fo toga. Bukvalno istog momenta kako pokrenem furmark komp zakuca, probao sam i drugi gpu test i isto se desava....

A igre? Imao je GB serije gde mu OC verzije karti nisu radile kako treba bas zbog fabrickog OC-a. Probaj, cisto da vidis.

Imao sam ja pre 2 godine Sapphire 7950 Flex-X koji nije voleo furmark. Recimo na 1150 tera sve igrice, a na furmarku na 1010MHz gasi masinu psole 5-10 sekundi.

Pokusaj power target da dignes na +20% moze ti pomoci. Deluje kao da kartica "udari" u plafon potrosnje i onda se zakuca.

Napisao je da u igrama pravi isti problam, ali nije odgovorio na pitanje kojim. Mada nije toliko bitno. Po meni, ili je voltaza mala za taj takt, ili je karta neispravna.

Instalirao sam opet novi win, instalirao13.12 ati drajver (sa novim sam vec pokusao). Takodje sam oborio i gpu klok na 940mhz i isto se desava, cim opteretim gpu, zamrzne mi ekran, samo sto je sad izbacio crnu sliku. Igrica nakon cijeg pokretanja mi je grafika zablokirala je Far cry 3. Nema sta vise da experimentisem, moram slati gpu na servis, samo je problem sto je ta karta ia Madjarske. Ako neko ima bios od Gigabyte r9 270 OC karte neka ga ostavi.

Hvala

Nazad
Vrh Dno