Šta je novo?

Gigabyte Poseidon 310

mr.no.

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Nigde na forumu ne nađoh komentare za ovo kućište. Čini mi se da je za cenu od 5.500 dindži sasvima ok. Imali neko iskustva sa njim i kakva su mišljenja?

Kao dugogodisnji vlasnik Gigabyte 3D Aurora kucista, sa tacke gledista izrade (full aluminium) imam samo reci hvale za taj brend, ALI...

Nazalost i Poseidon i vecina Gigabyte kucista pate od jedne velike mane, "old school" reorganizacije unutrasnjosti, odnosno izuzetan prostor uvis a mala duzina kucista pa velike graficke karte 9.5" staju jedva na "kant" a 10.5" nikako (4870X2).
I ja sam zato upravo uzeo Xigmatek Midgard jer me vise nervira da svaki put kad hocu da utaknem novi SATA kabl u plocu ili ocistim kuciste nemam gde da uturim prste.

Evo ti odlican user review Poseidona sa Xtremesystemsa pa obrati paznju na unutrasnjost i ovo sto sam ti napisao:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=180721

Za te novce, moja preporuka ti je apsolutni novitet i sjajan dea; u vidu NZXT Beta kucista.
Imas ga kod nas u Win Winu i u Novi computers.

* Fits ATX standard motherboards and power supplies
* Fits large 10.5" performance graphics cards
* Expanded cooling directly cools video cards and CPU
* Screwless installation for hard drives and external 5.25" drives
* Black internal finish for sleek look
* Meshed front panel allows for better airflow than traditional cases
* Top mounted Dual USB/Audio/ESATA for convenient usage

casenew.jpg

innerside1.jpg

Jos jedna preporuka za NZXT Beta.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Nhl0BFEoSkM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Nhl0BFEoSkM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]]

Poslednja izmena:
Deluje vrlo zanimljivo. Samo, koliko sam primetio, samo jedan fan dolazi sa kućištem, ili možda grešim? A ima tu jedan veći problem. Stari cd i dvd rezači su mi beli (takvi su samo bili u vreme kada sam ih kupovao:crash:). Nisam bašraspoložen (finansijski) da ih menjam, a ne bakće mi se sa farbom. Inače ovaj NZXT deluje veoma dobro.

Poslednja izmena:
Nigde na forumu ne nađoh komentare za ovo kućište. Čini mi se da je za cenu od 5.500 dindži sasvima ok. Imali neko iskustva sa njim i kakva su mišljenja?
Imam ovo kućište oko 1 godine. Kućište je dobrog kvaliteta izrade, nema oštrih ivica, kvalitetan lim, šrafles tip montaže kartica, diskova itd... Kavez za diskove sa mojim wd 640 aaks vibrira, problem rešen ubacivanjem istog u pasivni cooler za hard diskove. Dubina kućišta po meni nije problem, veći je visina. Ja imam Atija 4870 i ima dovoljno mesta za isti (prilažem sliku). Ako imaš još nekih pitanja, slobodno.

Prilozi

• poseidon2.JPG
    poseidon2.JPG
    219.9 KB · Pregleda: 171
Ima 2 pitanjca. Nisam siguran da sam ovo razumeo "problem rešen ubacivanjem istog u pasivni cooler za hard diskove". Bar kolikosam uspeo da vidim na slici.I rekao si da je visina problem. Koliko , odokativnom metodom, ima od ivice ploče da nosača napajanja, jer je podnožje za proc ne mojoj ploči vrloblizu ivce pa se plašim da mi neće stati kuler kojii sam pazario. Hvala momcima na predlogu za NZXT kužište. Samo me zeza što su mi drajvovi beli.:S:

Hard disk je u pasivnom hladnjaku u lezistu od 5.25 inca i ne vidi se na slici. Dosta ublazava vibracije koje ja imam sa ovim WD-om. Od vrha ploce do nosaca napajanja ima oko 25mm.

Hvala. Uzeo sam OCZ vanquisher pa sam se zabrinuoda li će stati. Uklopiće se ali za malo. Da ne bude :mad::wall::crash:

Da li moze da stane vendeta 2 u ovo kuciste?Ne bih da ne mogu da zatvorim bocnu stranu.Inace,kuciste je veoma dobro,provetreno,kvalitetno,preporuka

Da li moze da stane vendeta 2 u ovo kuciste?Ne bih da ne mogu da zatvorim bocnu stranu.Inace,kuciste je veoma dobro,provetreno,kvalitetno,preporuka
Ne bi trebaloda bude problema. Širina kućišta je 200mm, a po specifikaciju vendetta2 je visoka 159. Ako odbijemo 10mm razmaka od ploče do stranice kućišta,ostaje još 30mm fore.

Nije bas tako jednostavno...bakarni izdizaci za plocu-4 mm;ploca 2-3mm;plasticni ram za proc 3-4 mm..a i nema punih 19cm....merio sam od plast. ivice proc do bocne strane,ima 16.1 cm. A cini mi se da je proc 1-2 mm visi..a ne mogu da probam.U velikoj sam dilemi,jer sam nasao vendetu 2 jako povoljno.A razlika je +-1mm dal moze il ne :sceptic:

Ja još uvek imam drljavo kućište KME CX-6059 koje je široko jedva preko 180mm. U njega bez problema stane OCZ Vanquisher koji ima oko 135mm. Ima oko 15mm lufta. Pošto je Poseidon širok 200mm tu si negde na granici. Venćina kućišta tog cenovnog ranga je široka baš toloko. Ne verujem da bi se tako poneli u OCZ u i izbacili mogućnost da se vendetta koristi u najrasprostranjenije kupovanim kućištima. Mada ko zna. Srećno u izboru u svakomm slučaju i napiši šta si uradio.:type:

U takvom kucistu kod mene je thermalright HR-01 plus, koji je po specifikaciji visok 159.5 mm i staje bez problema.

Nazad
Vrh Dno