Šta je novo?

Gigabyte ploce i Kingston RAM!

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Ne znam jel slucajnost ali sam imao problem kod 2 razlicite Gigabyte ploce i 2 razlicite memorije Kingston 512MB cl2.5.
U oba slucaja ni jedna od memorija nije prolazila goldmemory test.
Ajde da se to desi jednom ali na 2 memorije za redom, to me vec zbunjuje. Jel moguce da je problem do Gigabyte ploca, ponavljam da su razliciti modeli ploca.

Problem može biti do slotova sa memorijom.
Da li si probao sa različitim rasporedom memorije po slotovima?To ponekad rešava stvar.

Mozda da pogledas compatibility memory modul za te ploce na Gigabyte site-u. Zas vaku plocu daju uredno memorije koje se jasu sa plocom.

Problem može biti do slotova sa memorijom.
Da li si probao sa različitim rasporedom memorije po slotovima?To ponekad rešava stvar.

Probao, ali ne radi. Ista memorija samo 256MB radi normalno. I sve druge rade normalno. U pon cu uzeti jos 5-6 modula memorije da vidim jel do njih ili do necega drugog.

Mozda da pogledas compatibility memory modul za te ploce na Gigabyte site-u. Zas vaku plocu daju uredno memorije koje se jasu sa plocom.

Ja ne znam da li sam nekad imao neku od memorija iz specifikacije koje daju proizvodjaci.

Probao, ali ne radi. Ista memorija samo 256MB radi normalno. I sve druge rade normalno. U pon cu uzeti jos 5-6 modula memorije da vidim jel do njih ili do necega drugog.
Ukoliko sve druge memorije sa tim MB rade kako treba ostaje ti samo da proveriš te Kinston memorije na nekoj drugoj ploči pa da ukoliko su ispravne izvedeš zaključak da navedeni moduli jednostavno iz nekog razloga nisu kompatibilni sa pločom.
U vezi predloga koji je dao borab slična sugestija bi bila da ipak i na Kinstonovom sajtu proveriš kompatibilnost predmetnih memorija sa MB.
Nije ovo baš od neke pomoći,ali događaju se takve stvari, ponekad je lakše izmeniti memoriju ili ploču nego se opterećivati pitanjem zašto ne funkcionišu zajedno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno