Šta je novo?

Gigabyte PBA Radeon 8500LE

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Sta mislite o ovoj kartici i da li rade original ATI Catalyst drajveri sa njom?

Delija je napisao(la):
Sta mislite o ovoj kartici i da li rade original ATI Catalyst drajveri sa njom?

odlicna je karta,i da rade "original ATI Catalyst drajveri" sa njom,cak i bolje od PBA Cat. drajvera.

U testu ovde na Benchmark sajtu je receno da ne rade originalni drajveri. U cemu je fora? Ako je nema, da li da je pazarim ili da jurim GF3 Ti200?

I ja imam GA R8500 do duse bez LE ali po hobitovoj preporucicheers sam instalirao BBA drivere i sve super radi tako da nemoj da se plasis da ces pogresiti ako je uzmes.

Pozdrav

sve i da ne rade bba catalyst, a rade pba catalyst driveri, pa sta.

ja sam na club3d radeonu 8500 terao i jedne i druge i nije bilo neke razlike

mnogo vaznije je da li kartica ima layout elemenata kao "pravi" radeon, tj da je ispostovana atijeva specifikacija.

pojavile su se neke kartice kao radeon 8500le, ne rade ni sa pba ni sa bba catalyst driverima - power magic, verovatno i axle, a layout potpuno razlicit

za te pare po kojima se sada prodaju proverene (club, ga) radeon8500le kartice (steta sto vise nema ne-LE modela, verovatno cuvaju chipove za radeona9100 :)) , mislim da nema nista bolje

Hvala na savetima.

E sad, ovde u Novom Sadu bih trebao da ga nabavim za nekih 90evra (jos uvek nije 100% sigurno - varijanta preko koleginog drugara...). Kakva je to cena? Meni se cini da je vrlo dobra.

I da, jos jedna stvar, posto mi je TV out vrlo bitan: da li postoji bilo koji nacin da se izbegne taj famozan crni okvir. Neki Tweak, registry modifikacija, bilo sta, nije problem koliko je komplikovano. Napominjem da mi je najbitniji Win98 (jos uvek me dobro sluzi)

p.s. Nemam neki kvalitetan TV - Aiwa 55cm, ali ima i kompozitni i SVHS i komponentni ulaz i sa Voodoo3 3000 mogu da podesim sliku preko celog ekrana bez problema.

Ma samo ga ti uzimaj, imaces fenomenalan tv-out. Ali pazi da bude sigurno gigabyte!
I nece biti nikakvog crnog okvira, imaces full-screen 1024x768!

Ja nisam uspeo da instaliram BBA drajvere na svom GA 8500le (mada se nisam nešto ni trudio - čim izađe nova verzija BBA drjvere, tu je i nova verzija PBA drajvera).

Međutim, problem je sa Linuksom. ATI nema zvanične drajvere za Linuks (kao nVidia), ali su ljudi provalili da drajveri za neki od njhihovih profesionalnih FireGL kartica baziranih na rv250, savršeno radi sa 8500 karticama. Probam ja da instaliram taj drajver, instalacija lepo prođe, resetuje se, i - i dalje nema OGL-a. Pogledam log, kad ono, drajver je počeo da se inicijalizuje, provalio da nije BBA kartica, i kulturno se, uz prigodno obavaeštenje u logu, "povukao" :) Situacija je nekako bila baš ironična, baš me iznerviralo (da je bar nešto puklo, ili da sam bar ostao bez X-a, pa ajde onda...)

golum je napisao(la):
I ja imam GA R8500 do duse bez LE ali po hobitovoj preporucicheers sam instalirao BBA drivere i sve super radi tako da nemoj da se plasis da ces pogresiti ako je uzmes.

Pozdrav

cheers (D)

pozdrav

Nazad
Vrh Dno