Šta je novo?

gigabyte m52l-s3 crko tranzistor

drVelinov

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
304
Hteo sam da zamenim kuler i hladnjak, i nakon sto sam ubo drugi kuler i upalio- tranzistor pored konektora za kuler sa oznakom q299 je crko. Ako neko ima ovu plocu mnogo bi mi znacilo da mi procita oznaku tranzistora, ono sto se promenilo crkavanjem je da mi kuler sve vreme vrti na istoj brzini, odnosno nece da poveca brzinu kad se procesor pocne grejati. Nema gasenja i restartovanja, ali me nervira sto znam da se vise greje.
pozdrav

Nazalost kuler je prestao da se okrece i masina se ugasila, zakacio sam ga na konektor od kulera za kuciste, ali on nema dovoljnu brzinu, tako da procesor stalno ima preko 50 stepeni. U prevodu pomagajteeee

Slikaj pa okaci.

http://i.ebayimg.com/t/Gigabyte-GA-M52L-S3-nForce-520LE-DDR2-800-Socket-AM2-AMD-Motherboard-/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/rhoAAMXQsoNRg~b8/$T2eC16Z,!yEE9s5jGJo)BRg+b8N5+Q~~60_57.JPG

Evo na ovoj slici prvi tranzistor desno od konektora za cpu fan, crne boje sa 3 nogice.
pozdrav

Slobo hvala najlepse, nasao sam da je identican kao i q298, to sam provalio po rasporedu za komponenti za sistemski ventilator, pa sam na ploci nasao oznaku, to je neki fet 3310gh, i nema ga u prodaji, jedino da nadjem neku crknutu plocu na kojoj postoji takav pa da skinem. sad sledi potraga.
Pozdrav

Zato sam ti dao datasheet ;)
Uzivaj :wave:

Pricao sa prijateljem koji se bavi elektronikom i kaze da ne mora bas taj fet jer je tesko naci u takvom kucistu fet koji ima snagu 10ampera. Pa sad trazim po nekoj ploci i prepisujem da vidim ima li koji fet.
pozdrav

Vrh Dno