Šta je novo?

Gigabyte k8 Triton (k8vm800m)

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
Imam plocu iz naslova i na njoj ata hdd, e sada planiram da zamenim postojeci hdd sa nekim sata II hdd-om koji cu kasnije moci da prebacim u neki noviji racunar. Na ploci postoje izlasi za Sata (verovatno Sata I)

Pitanje glasi sta bi se desilo kada bih na moju plocu stavio sata II hard da li bi to radilo?

Hvala.

sad si me zbunio.
znaci radilo bi ako imam taj cip da mogu da smanjim brzinu ili ako kupim wd ili seagate pa smanjim dzamperom, a ako nemam taj cip nebi radilo???
ili sam nesto pogresno shvatio?
hvala

Sada sam otvarao kuciste i imam taj VIA VT 8237 ali nema (R)

Poslednja izmena:
Radiće (automatsko dogovaranje brzine) možda uz flešovanje novog BIOS-a, kao kod mene na drugoj mašini iz potpisa (V8237R sa sve +).

Ako ne prepozna, staviš džamper između pina 5 i 6 na WD disku (za Seagate nisam 100% siguran), i mora da radi.

ok pouka glasi da kupim wd sata II i stavim dzamper i da ne brinem. ne radi mi se bas flesovanje biosa (malo sam skeptican povodom toga) ploca me je lepo sluzila do sada ali je vreme da polako krene u penziju a ja da polako skupljam mladji hardware

Hvala

Da o tome sam i ja razmisljao kada si mi rekao da moze da se sredi sa dzamperom.
Hvala

Nazad
Vrh Dno