Apgrejdovao sam bratu kompjuter, sa nekog Athlona X2 itd na Intel G860, Gigabyte GA-H61M-DS2H (v2.1), 2 x 2 GB DDR3-1333 Patriot Signature i MSI GTX 560 (non-Ti). Posle zamene komponenti, butujem računar, stoji ona slika sa Gigabyte dual UEFI BIOS logoom, ja pritiskam Del da uđem u BIOS (kao što piše na ekranu), međutim sistem stoji i ne miče se. Ako resetujem i ne pipam ništa, slika i dalje stoji, ali oko minut i posle toga krene da butuje sa hard diska (srećom stari Windows se uspešno podigao tako da je palo čišćenje starih i stavljanje novih drajvera, inače bih bio u problemu). Uglavnom, ne mogu da uđem u BIOS.
Inače BIOS je najnovija verzija (F5, kaže CPU-z), od USB periferija tu je samo USB miš (jer ploča ima samo jedan PS/2 konektor i u njemu je tastatura). Probao sam bez miša i bez etherneta, isto se dešava. Problem nije USB tastatura, jer je ona zakačena na PS/2. CMOS clear nije pomogao.
Da li se neko susreo sa ovakvim slučajem?
Inače BIOS je najnovija verzija (F5, kaže CPU-z), od USB periferija tu je samo USB miš (jer ploča ima samo jedan PS/2 konektor i u njemu je tastatura). Probao sam bez miša i bez etherneta, isto se dešava. Problem nije USB tastatura, jer je ona zakačena na PS/2. CMOS clear nije pomogao.
Da li se neko susreo sa ovakvim slučajem?
Poslednja izmena: