Šta je novo?

Gigabyte H61M, ne mogu da uđem u BIOS

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Apgrejdovao sam bratu kompjuter, sa nekog Athlona X2 itd na Intel G860, Gigabyte GA-H61M-DS2H (v2.1), 2 x 2 GB DDR3-1333 Patriot Signature i MSI GTX 560 (non-Ti). Posle zamene komponenti, butujem računar, stoji ona slika sa Gigabyte dual UEFI BIOS logoom, ja pritiskam Del da uđem u BIOS (kao što piše na ekranu), međutim sistem stoji i ne miče se. Ako resetujem i ne pipam ništa, slika i dalje stoji, ali oko minut i posle toga krene da butuje sa hard diska (srećom stari Windows se uspešno podigao tako da je palo čišćenje starih i stavljanje novih drajvera, inače bih bio u problemu). Uglavnom, ne mogu da uđem u BIOS.

Inače BIOS je najnovija verzija (F5, kaže CPU-z), od USB periferija tu je samo USB miš (jer ploča ima samo jedan PS/2 konektor i u njemu je tastatura). Probao sam bez miša i bez etherneta, isto se dešava. Problem nije USB tastatura, jer je ona zakačena na PS/2. CMOS clear nije pomogao.

Da li se neko susreo sa ovakvim slučajem?

Poslednja izmena:
Izgleda da se ploča i grafička ne vole... ploča radi sa integrisanom grafikom, radi sa Radeonom HD 7850 iz drugog računara, ovaj GTX 650 radi na tom drugom računaru, tako da ostaje samo jedna opcija. Sad će biti jako zabavno rešavati tu reklamaciju... a novog BIOS-a naravno nema.

Rešio sam problem - grafička ima problem sa kompatibilnošću sa pločama koje imaju "hibridni" BIOS (i običan i UEFI). Srećom, na MSI-jevom sajtu ima da se skine novi BIOS za grafičku (i to izašao prošlog utorka :D ) koji rešava ovaj problem. Uflešovao sam ga u grafičku na drugom računaru i sad sve radi kako treba sa ovim Gigabyte-om.

Čisto ako neko naleti na sličnu gremlinariju :)

Nazad
Vrh Dno