Šta je novo?

Gigabyte GeForce GTX980Ti G1 Gaming

Oukej, eto probao onako iz glave +139 power limit, +87mV voltaza, + 100 core, mislim da je bio 1504.5mhz core, ali je throttlovao iz nekog razloga na 1492mhz, prosao Heaven, dobio nekih 6fps-a.

Eto testova kojih sam se prvih dohvatio:

Rise of the tomb Raider FXAA + ULTRA

Rise of the tomb Raider SMAA 4x + ULTRA

Witcher 3 Hairworks OFF / ON

Unigine Heaven 4.0

Unigine Valley

Again nekih 7fps-a gain od 1380 na 1503, medjutim uradi grafika throttle na 1490. Da li da iskuliram to ili da ostavim tako ? Cudi me da je power limit sve do +139. Mozda je MSI izbagovao, sada cu reinstall Win 10 pa budem video. U svakom slucaju i na stocku grafa radi perfektno ali ajde da utvrdim gde joj je limit.
2.png

+100/+200 / +87mV / +110 Power Limit jer kontam da je preko toga zabagovan. Trottluje 1503 na 1492 i dalje, ali ako je to okej ovo je meni vise nego dovoljno zasada, cak sta vise nepotrebno ali why not. Prebio sam 100-tku u valley-u to sam mogao da sanjam :)

3.png

Poslednja izmena:
U Firestrike-u imam throttle cak do 1468mhz na core-u (od 1503).

Rezultat daleko bolji, ali me zanima da li throttle pravi neku "stetu" performansama generalno ? Ovo je max power limit i voltaza, ne vidim da moze bolje.

http://www.3dmark.com/3dm/11197986 - Ovo je clock +100/+200 +87mV +110Power

http://www.3dmark.com/3dm/11192242 - Ovo je stock

Ajd ovako,
Power Limit je i kod mene na 139%, dakle, to je okey. Throtlllovanje je neizbezno, sa default bios, jer se dostigne zadati TDP i u kombinaciji sa Voltage i temperaturama kartice, dolazi do obaranja kloka.....i kod mene slicno obara klok kao i kod tebe, sve u zavisnosti od visine temperature, prvi trotl ide na oko 60C i iznosi 13ghz, drugi je na oko 70C i moze da bude visi, do oko 30 - 40ghz...... i to je to ponasanje kartice, sa custom bios se ukida throtll i karta radi na konstantim klokovima.
Ne vidim na kolikom kloku ti radi memorija, trebalo bi da sljaka na oko 8.000mhz - 8.200mhz i u memorijskim zahtevnim igrama i testovima, moze da donese dosta perfomansi.
I, ajd, kazi mi kolika ti je maximalna voltaza, to je i mozda najbitnija stavka...

Poslednja izmena:
Da, 60c pada 13mhz, ja to nisam znao da tako radi kod ovih kartica a igrao se sa 970-icom kao ******.. :smash: 60-63c je meni max temp jer drzim 70% fan na 60c tako da daljeg trotlovanja nema a 1500/1488mhz clock na core je vec nesto sto me odusevilo.

Memoriju sam samo stavio + 300, to mu dodje 7600mhz, strah me da guram dalje :) Ali ajde oplescu sada +500 da ubodem 8000 i obrnem par kruga u valley i heavenu, pa i malo crysisa gde sam se odusevio na max podesavanjima. Sto se tice voltaze kontam mislis da otpratim u gpu-z ? Ovo je klok poslednji bez voltaze, 0, nije +87mV.

bench gpuz.png

Ovo je Valley, 1500/8000 bez throttlovanja, stavio 70% fan na 59c hehe. 105.5fps-a mislim da je bio skor. Voltaza 0, power limit +139.

Poslednja izmena:
Da, moze i u GPU-Z samo postavi da cita maximum.
Ali je bolje po meni da uradis ocitavanja iz MSI AF, samo dodas +87mV, da vidimo maximalnu voltazu..
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.png
Da, ne brini, nadjes maximalni klok za memoriju i spustis za 50mhz i nemas brige, trebalo bi to ici na oko 8.000mhz laganica...

EDIT: Da, klasika, na default je Voltaza 1.199V, sa dodavanjem +87mV, mislim da ce biti oko 1.23V. Ja imam custom bios na 1.199v bez throttlovanja....

Poslednja izmena:
+100/+200 / +87mV / +110 Power Limit jer kontam da je preko toga zabagovan. Trottluje 1503 na 1492 i dalje, ali ako je to okej ovo je meni vise nego dovoljno zasada, cak sta vise nepotrebno ali why not. Prebio sam 100-tku u valley-u to sam mogao da sanjam :)

Pogledajte prilog 195202

Evo nekog poredjenja, voltazu nisam dirao, niti mogu osim ako ubacim neki drugi bios, mada mislim da su temperature vaznije nego voltaza na 980Ti konkretno sto se tice OC limita.

Image 024 (2).jpg

Evo nekog poredjenja, voltazu nisam dirao, niti mogu osim ako ubacim neki drugi bios, mada mislim da su temperature vaznije nego voltaza na 980Ti konkretno sto se tice OC limita.

Pogledajte prilog 195254

Et ovo je sa istim klokom samo 42.5mhz manje na core-u.
888valley.png

Ovo je isti klok kao i u Valley 1500/8000
80001.png

Kontam ovo je sve okej na papiru ? E sada zanima me poslednja nedoumica, ako napucam voltazu +87, verujem da cu da dobijem par 10-ina mhz automatski, da li i tada throttluje samo 12-13mhz-a preko 60c ako je klok stabilan ? Jer ako mogu da stignem do 1540mhz recimo sa +87mV na istim ostalim podesavanjima i imam isti throttle onda je to jos bolje. Ili da samo ostavim tako sada par dana dok se naigram ? Necu odmah sa custom biosima da pocnem ali bice i toga.

Mislim da su rezultati za taj overklok , u princupu okey,
moj rezultat za Valley, klok 1.545 - 8100.
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg
Da, sa dodavanjem voltaze mozes dobiti, ne znam, 30-50ghz, trotlovanje ostaje isto kao i na default, na 60C manje 13ghz itd....

Poslednja izmena:
Mislim da su rezultati za taj overklok , u princupu okey,
moj rezultat za Valley, klok 1.545 - 8100.
Pogledajte prilog 195258
Da, sa dodavanjem voltaze mozes dobiti, ne znam, 30-50ghz, trotlovanje ostaje isto kao i na default, na 60C manje 13ghz itd....

Dobio sam nekih 24mhz, 1524, sa trotlovanjem 1512 tako da kontam nije vredno toga. Pretpostavljam ti si ubo 1545 sa custom biosom ? Jer za sada deluje sve stabilno a iz prve sam pucao na 1500/8000 eto. Ostavicu ovo za sada, maltretirati u igrama pa onda vremenom polako custom bios da predjemo preko trotlovanja i da vidim maksimum.

Da, drzi na default, tako je ternutno najbolje, i malo je testiraj u igrama i vidi kako se krecu temperature, rpm ventova, buka itd.....sad malo uzivancija.:,,:
Da, ja imam razlicite custom biose i tako testiram.....

moja G1 980Ti je dolazila u dva kucista sa dva razlicitita napajanja uvek i preko 70C i to sa blagim klokom ~1420mhz sa ventovima i do 74% sto je bucno do yaja... mozda je pasta bila losa ili tako nesto... ti kazes da je oko 60c to je bas bas malo za tu karticu i to jos klokovanu.... ko zna kakvih primeraka ima... isto tako sam i na netu video likove sa hybridima sa +70c temp....

moja G1 980Ti je dolazila u dva kucista sa dva razlicitita napajanja uvek i preko 70C i to sa blagim klokom ~1420mhz sa ventovima i do 74% sto je bucno do yaja... mozda je pasta bila losa ili tako nesto... ti kazes da je oko 60c to je bas bas malo za tu karticu i to jos klokovanu.... ko zna kakvih primeraka ima... isto tako sam i na netu video likove sa hybridima sa +70c temp....

Pazi na auto kontam da stize do 70c, ali 70% fanova joj ne daje da predje od 55 do 65c barem koliko sam ja testirao ni stepen vise. Mozda taj jedan stepen dok fanovi ne udare 70%. Sad je fora jeste dosta bucna na 70%, ali kad imam 6 fana na kucistu na 80% i to nisu bas silent, to mi dodje neprimetno sa sluskama. Plus volan/TV su mi na drugom kraju sobe sa produznim usb-om imam mis/tast tako da 50% vremena provedem jedno 2m od kucista :) Ovako mi je iznad monitora, da nisam imao 970 i nisam video sta je coilwhine i nemam ovoliko fanova definitivno bih se zalio. A sto se tice temperatura ovako je hladnija za 5c od 970-ice na daleko jacem kloku sa istim fan profilom.

xxxx.png

Kontam fanovi su fanovi ne mogu da odu u out ako rade konstantno, o tome sam vec vodio diskusiju zbog moje paranoje. Sigurno skrate "zivotni vek" ali to je daleko od onog vremena koliko cu je ja koristiti valjda.

Poslednja izmena:
Pa, sta ce fali ventovima ako rade i u Idle, pa do skora su sve kartice sljakale tako...:trust:
Kada je Gigabyte izbacio ovu G1 kartu, sljakali su na preko 1.100rpm. u Idle (kasnije su iskljucili ventove putem biosa u Idle), ja sam postavio da rade na oko 980rpm. putem bios postavki, i samo postavim kada igram, custom na oko 2.200-.2500rpm konstantno da okrece, (u zavisnosti od temperatura) itd..

Sad mi Hitman crash drajvere, ali googlam da kad radi stuck na 75% to je do dx12 opcije. Spustio mi klok na 400mhz i istripovao da nesto otislo u pm. Iz nekog razloga mislim da me zeza kada prikacim TV kao treci monitor preko dvi to hdmi adapter ali sta znam. Ostalo je sve perfektno, oduseevljen !

Naravno, pa bas, bas je dosta jaca ova 980ti od 970 karte..
Kolko se secam, tvoja 970 je radila i na ispod 1.500ghz, sa ovom 980Ti na 1.500 - 8.000, imas jacu kartu od bivse 970, za sigurno 60%, a u 2K i 4K i vise, onda 980Ti ima dosta bolji frame time od 970 itd.......uzivancija, sve postavis na maximum, zakljucas na 60fps i cepas......:p

Poslednja izmena:
Naravno, pa bas, bas je dosta jaca ova 980ti od 970 karte..
Kolko se secam, tvoja 970 je radila i na ispod 1.500ghz, sa ovom 980Ti na 1.500 - 8.000, imas jacu kartu od bivse 970, za sigurno 60%, a u 2K i 4K i vise, onda 980Ti ima dosta bolji frame time od 970 itd.......uzivancija, sve postavis na maximum, zakljucas na 60fps i cepas......:p

1482mhz je bio max clock ali sam imao siv ekran sa greskom da su drajveri crash na bilo kom kloku tu i tamo. To je bilo do LC napajanja 99%. U svakom slucaju ovo melje, vidi se bukvalno 60%+ poboljsanje u 1080p sa istim podesavanjima koje ja koristim. AC Syndicate sa PCSS Ultra Shadows je zapeo na 40-ak fps-a, ostalo pa cak i crysis su razvalili :)

Sada znas ono vuce me da jos malo po malo klokam, medjutim kada sada znam kako radi throttle i sve to, zadovoljan sam ovim brojkama samo da ne popijem neki nvidia driver error koji je bas zbog kloka :(

Vidi, ovako stoje stvari,
vrlo lako se moze modovati bios i da se postave odgovarajuce Voltaze. Tvoj bios sljaka na 1.199V, okey, napravimo bios na 1.199V i nesto veci TDP i nemas vise trotlovanje i obaranje kloka, .....hoces voltage na 1.212V ili 1.23v bez trotlovanja, okey, napisemo bios i samo flashujes i sve sllaka itd....
Samo je fora, sa vecim voltazama idu i nesto vece temperature, tako da, po ovim prvim testovima koje si postavio, za tebe ce mozda biti najbolji neki bios na 1.199V ili 1.212V sa visim TDP i bez trotlovanja....
Da, Crysis 3 razbija ova 980Ti, ja sam na Max. i na 8XMSA,( preko NV MFAA), mogo da igram na 60fps. lock, na kloku oko 1.530 - 8.100.....

Poslednja izmena:
Kontam to je to.

Ne znam koliko je ovo vezano za G1, ali kada prikacim tv preko dvi - hdmi adaptera sve radi okej, idle temp je veca za nekih 10c sto je ocekivano. Medjutim ako se igra ne startuje u fullscreen-u kada je TV namesten kao primary display onda se desava da uopste ne dobijem sliku na TV-u sve dok ga ne rr, isti slucaj i sa monitorom. To mi se desavalo i na 970-ici. Neki tip ?

Ufff, ne znam tacno,:S:
ja koristim ovaj moj TV za gaming, spojen je sa PC, kvalitetnim HDMI 1.4 kablom, temperature su iste kao i na monitoru, (ne razumem kako je kod tebe visa temperatura), malo se nasteluje NV CP i neke postavke na TV-u i sve sljaka super......

1482mhz je bio max clock ali sam imao siv ekran sa greskom da su drajveri crash na bilo kom kloku tu i tamo. To je bilo do LC napajanja 99%. U svakom slucaju ovo melje, vidi se bukvalno 60%+ poboljsanje u 1080p sa istim podesavanjima koje ja koristim. AC Syndicate sa PCSS Ultra Shadows je zapeo na 40-ak fps-a, ostalo pa cak i crysis su razvalili :)

Sada znas ono vuce me da jos malo po malo klokam, medjutim kada sada znam kako radi throttle i sve to, zadovoljan sam ovim brojkama samo da ne popijem neki nvidia driver error koji je bas zbog kloka :(

Svaka cast na kupovini komso :D

Jel mozes da izvrtis crizu bez tih nvidiinih hbao i na def karte bez OC-a,naravno ako ti nije tesko,hvala unapred :)

Pa, Crysis 3, bese nema HBAO +, nego SMAA, sto je druga stvar i manje zahtevna....Hbao + je samo u GameWorks igrama.

Poslednja izmena:
Moja greska,ja mislio da ima hbao i ostalih nvidijinih zezalica...onda sve na max al na def karte,znaci bez OC-a

Mozes i ti reviewsrb ako te ne mrzi

Poslednja izmena:
Ali ja ne pravim snimke, kazi sta te konkretno interesuje, da znam sta da gledam.:shock:

Zanima me kako se krece fps,unutra i kada se izadje vani,naravno vani ce opasti sigurno za 5-10 frejma..

Ovako,
postavke maximum, shadow na High, 8XMSAA ,vrlo je tesko precizirati, recimo, u zatvorenom bude oko 80-90fps., a na otvorenom oko 70fps., znaci, u proseku manje za oko 10-20 frejma...
Brrrr,:D
odavno nisam probo igru bez 60fps. lock ( sigurno 2 godine),i neverovatno koliko to lose deluje, cepanje slike i los gameplay prosto ne deluju uopste dobro, u odnosu na 60fps....

Overklok je 1.520 - 8.000,
sa Shadow na High, sa ovim klokom ide na 60fps, sa 8XMSAA...:p

Nazad
Vrh Dno