- Učlanjen(a)
- 11.02.2014
- Poena
- 130
Okey,
ce spremimo tri biosa, sa 1.212v i 1.224 i 1.243V ( ovaj bios za ove dve voltaze vec postoji na overclock.net), pa onda probas svaki i izaberes koji ti najvise odgovara...
Kazi mi, za kontrolu ventova, i dalje ces da postavljas fan krivulju u MSI AF, da bi postavio u biosu fan postavke da budu iste kao i u tvome default biosu ?
Ja sam, recimo, napravio postavke u biosu tako, da mi se u Idle, ventovi okrecu automatski na oko 1.000rpm.( ide leto), a kada treba da cepam neku igru, samo pokrenem MSI AF i postavim rucno da bude konstantno oko 60 -70% ( u zavisnosti od temperatura grafike, a moze i fan krivulja da se koristi) i meni tako sljakaju ventovi.......znaci, samo mi reci da li zelis da imas kao i ja 1.000rpm u idle( znaci cim upalis kompjuter), pa da onda kasnije preko MSI regulises broj obrtaja ventova ili ces da ostavis kao sto i sada koristis ?
Ja u svakom slucaju imam 30% u startu i sa krivuljom..meni bi bilo lakse da mogu da podesim krivulju i ako su to te temperature da se ne cimam vise.. Ali ako je voltaza prevelika i recimo u igri mora 70% da odrzi ispod 70c, onda cu isto kao i ti. Kad vec nema stete a buka nije problem.