Šta je novo?

Gigabyte GeForce 7300 GT

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Imam trenutno ovu karticu, sa pasivnim hladjenjem. Posto mi je kuciste prilicno zatvoreno sa svih strana i protok vazduha nije bas sjajan, temeperatura kartice je oko 80 C. Posto ne bih hteo da unistim karticu sa visokom temperaturom, hteo bih da je zamenim za neku drugu, istih performanci ili bolju, uz neku manju doplatu. Bitno je, pored performansi naravno da katica ima dobro reseno hladjenje (bolje od ove sadasnje) i da bude necujna ili sto tisa. Interesuje me i koliko bih mogao da dobijem za ovu moju?

za staru mozes da dobijes ~15-20e max. Ne znam koji ti je ostatak konfiguracije, ali ako je iole pristojna, gledaj da nadjes neku polovnu 8600GT za ~35e, to bi bila dobra kupovina, naravno, sa normalnim, aktivnim hladjenjem.

Kartica je PCI-E. Koliko je bolja 8600GT i da li bi eventualno trebao da razmotrim nesto jos bolje, pod uslovom da opet nije prevelika doplata, recimo do 30 eur? Onda to dodatno hladjenje nije pametan izbor, ili? Da li sve 8600GT imaju aktivno hladnjenje i koliko su glasne? Koji proizvodjac je najbolji?

Inace konfiguracija je prilicno jaka.

Procesor DualCore Intel Core 2 Duo E6320, 1866 MHz (7 x 267)
Naziv matične ploče Gigabyte GA-P35-DS3L (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Chipset na matičnoj ploči Intel Bearlake P35
Sistemska memorija 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM2: Apacer Tech. 78.AAGA0.9K4 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Poslednja izmena:
A, pa dobar si ti. 8600GT je oko 2.5X brza od 7300GT. Ne bih ja doplacivao za hladjenje, opet imas iste performanse, nije to isplativo. Nemaju sve 8600GT aktivno hladjenje, a sto se tice buke, to moze da se regulise Riva Tunerom.
Ali ako si vec spreman za tu doplatu, definitivno bih ti preporucio da kupis MicroStar ATI 3850-T2D256E-OC za ~5100 din, ona je vise nego duplo brza od 8600GT, i nije bucna.
Naravno, ne bi bilo lose da malo overklokujes procesor za nju, recimo 2.4-2.5GHz, ne znam koliko vec mozes da guras sa box kulerom.

Ok, hvala. Razmislicu jos. Vrlo moguce, ako samo nije bucna da cu ici na ATI 3850. Moram samo prvo ovu da prodam. Reci mi samo bez overklokovanja da li bih mogao da je iskoristim?

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Razmislicu jos. Vrlo moguce, ako samo nije bucna da cu ici na ATI 3850. Moram samo prvo ovu da prodam. Reci mi samo bez overklokovanja da li bih mogao da je iskoristim?

Ne moras da klokujes ako se plasis, mada nema razloga da to ne uradis, prosto je, a dobices na brzini. Ima na forumu uputstvo kako da se to odradi, nije nista strasno. :)

Mala dopuna. Imam dve ponude za polovne kartice. Jedna je 8500GT za 3000 dinara, a druga je 8600GTS, sa dodatnim kulerom za 4000 dinara. Prva je ok, ali kada smo je stavili kod mene u racunar, vec posle nekoliko minuta (doduse pokrenuli smo na kratko 3dmark) temperatura je dostigle 72 C sto mislim da je previse i da bi i sa njom verovatno imao problema sa pregrevanjem, a zato i menjam ovu postojecu. Ova 8600GTS ne znam koliko se greje, nisam stigao da probam, ali ima neki ogroman kuler na sebi tako da verujem da se ne greje previse. Opet ona ima neki problem. Covek koji je prodaje i koji radi u servisu tvrdi da je kartica ispravna i da to nije problem, ali ja opet ne znam sta da mislim. Kada je aktivan 3d cuje se neki kratkotrajni zvuk, koji podseca na neko varnicenje, ne znam kako drugacije to da objasnim. On tvrdi da je to prilikom punjenja ili sta vec kartice tako ispalo i da osim tog zvuka nema bojazni od nekog kvara.

Problem je medjutim jos u jednoj stvari. Ja trenutno imam ovo napajanje.

attachment.php

Serviser tvrdi da je napajanje slabo i za ovu konfiguraciju i da moram da uzmem jace, za bilo koju od pomenutih kartica. Predlaze mi lc power od 600W, neku green seriju.

Problem je sto to kosta 5500 dinara, a to mi znacajno kvari planove od juce. Prvo moju karticu ne mogu da prodam jer je neispravna. Zato otpada ona varijanta prodaja+doplata. Sada treba da kupim novu karticu, a tanak sam sa parama, a pored toga moram jos i novo napajanje da kupim. Jel imate nku ideju kako da zaokruzim sve ovo a da ne dam sada previse para?

Iskreno da ti kazem meni masina iz potpisa radi na frontier napajanju "450W" i radi odlichno bez i jednog problema.To napajanje kosta negde oko 1400 dinara.E sada,ja to radim na svoju odgovornost i svestan sam(manje-vise:))da to nije dobro i da moze ceo komp da mi ode zajedno sa napajanjem i tebi to ne preporucujem nego samo prenosim moje utiske.
Sto se tiche te kartice mozes da vidis da ja imam 8600GT i moje temperature su negde do 60 stepeni u full load-u tako da nesto ta kartica nije najsrecnija.Jeste jaca od moje ali da se toliko greje nema potrebe.Bilo je price ranije na forumu vezano za graficke i ta neka zujanja u 3D-u ali nisam bas detaljno pratio pa bi morao sam da potrazis o cemu se tu radi a ako neko zeli da dopise nesto moze slobodno..
Resenje bi ti bila u svakom slucaju neka kartica serije 7300 ili 7600.To bi te kostalo oko 20ak evra a u tom slucaju ne moras da menjas napajanje..Ne bi dobio nikakvo znacajno ubrzanje ali bi imao karticu koja normalno funkcionise..

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno