Šta je novo?

GIGABYTE GA-M55S-S3 iskustva?

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Hocu da zamenim moju postojecu plocu ovom plocom, pa me zanimaju vasa iskustva sa njom?

Znam da postoji veliki thread o vrlo slicnoj poloci (S3G) ali me konkretno zanimaju iskustva sa ovim modelom?

Vidim da postoji u 3 revizije: 1.0, 1.1 i 2.0? Da li neko zna u cemu je razlika?

Ono sto mene zanima je da sa njom postignem 2.4GHz za moj CPU i oko 900+ za memoriju. Da li je neko postigao nesto slichno?

Lepo bi bilo ako neko ima neki link ka testu te ploce da ga postuje...

Unapred puno hvala!

Drago mi je da to chujem...

Nema nesto mnogo informacija o toj ploci... vidim da i na gigabyte sajtu ima samo jedna nagrada za nju, i citava kolekcija nagrada za s3g varijantu, pa kontam da ova ploca valjda ima slicne (dobre) osobine .. ;)

A narocito me buni sto ide u 3 revizije. Razlika izmedju 1.1 i 2.0 se jasno vidi na slikama ali me zanima sta donosi i koliko je bitno da chekam na 2.0 da dodje kod nas?

Ta ploca je slicnija SLI i ostalim NF5 modelima nego M55Plus-S3G, danas sam gvirnuo u jednu konfiguraciju sa tom plocom i deluje korektno...

Ploča odlično radi u jednoj gejming kanti koju sam pravio. Zbog limita budžeta, sve ne napucano u grafičku, monitor i RAM (što se mene tiče i najapmetnije rešenje za gejmera), a uštedeli smo na ploči i CPU (athlon 3200+), umesto izvikanog i nepotrebnog C2D.

I sa moje strane preporuka, mislim da ima potencijal i za entuzijaste, mada lično nisam imao vremena da se duže igram sa njom.

Plocu sam drzo u ruci i izrada "na oko" deluje prilicno OK. To je bila revizija 1.1. Sada je aktuelna revizija 2.0 koja se na slikama primetno razlikuje od revizije 1.1 pa sam sada u dilemi da li da chekam 2.0 verziju jer bi po logici stvari morala da bude bolji proizvod verzije 1.1.

Poslao sam support mail gigabyte-u da mi kazu u chemu je rezlika ali jos nema odgovora..

Neverovatno je da po netu uopste ne mogu da naletim na neki detaljan test te ploce...

Ja ciljam FSB od 240-250 sa njom.. vise mi ne treba...

To nasta ti ciljas ce bez problema raditi na M55Plus-S3G isto kao na ploci o kojoj je rec. Ovo ti kazem da ne lupas mnogo glavu jer su razlike minimalne cak mozda i nikakve po ptanju performansi izmedju te dve ploce, a za razliku od M55S, M55PLUS testova imas po netu.

Najbitnije za obe ploce je da ih uparis sa odgovarajucom\kompatibilnom memorijom i to samo zbog OC-ka. Na default podesavanjima ce raditi svaka memorija.
Moja preporuka je Kingmax 512MB DDR2-800 modul. Licno ga imam i vozio sam X2 3600+ bez ikakvog dizanja napona na 240x10=2.4GHz.

nije isti ni chipset (nf4 kod s3g vs. nf550 kod s3) ni layout ploce. nervira me sto nigde ne mogu da vidim koje opcije ima bios! takodje, da li ima 4pinski konektor za CPU fan posto ja imam AC Freezer64Pro.

takodje me zanimaju i OC opcije... precesljao sam net i nista... samo jedan test na Itreview ali nije detaljan, vec samo nekoliko strana grafikona i to je to...

da li neko ko trenutno sastavlja konfe sa ovom plocom moze malo da baci oko u bios pa da mi malo vise kaze o opcijama koje tamo chuche?

Како су разлике минималне кад чак ни чипсет није исти?

Pa to sto cipset nije isti ne znaci nista. Zna se jedno, da su NF5xx cipsetovi brzi od NF4 chipseta i to ponegde za MAX 5% (odnosi se na 550 & 570, za 570U & 590 mozda nabije 10%, mozda ne nisam najsigurniji) Ali sto se tice 550 vs NF4 razlike u performansama mozda i nema, a i ako je ima neprimetna\nebitna je.

Svaka Gigabyte ploca (od novijih serija) koja nosi oznaku -S (M55Plus-S3G, M55S-S3) ili ti SPEED, SMART, SAFE ima O/C potencijala. Tako da sto se tice O/C sa odgovarajucom memorijom (Kingmax, opet ja) neces imati problema 100%.

Ako preferiras noviji chipset mozes da pogledas i BIOSTAR TForce 550 i ako se moze naci (bilo je u Hot Hardver sobi) DFI Infinity NF550-M2/G plocha koju ima gore citirani mitrowsky

Konektor za CPU fan ti je 4pinski
http://www.toxicopc.com/images_reviews/img_242_12_orig.jpg
ovo ti je slika sa M55PLUS-S3G a kad uporedis slike sa Gigabyte sajta plocha M55PLUS-S3G i M55S-S3 vidi se da su dimenzije konektora iste.

Nazad
Vrh Dno