Šta je novo?

Gigabyte ga-k8nmf-9 POST problem

tartuf

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
304
imam plocu ga-k8nmf-9 kada sam sva stavio u kuciste, znaci plocu procesor memoriju graficku nece da se bootuje. Stalno cujem dugacak beep. U knjizici ploce kaze da je to Refresh faliure. Taj komp je bio u drugom kucistu i radio savrseno izvadjen je pre 20 tak dana i sad stavljen u drugo i ne radi. probao sa i drugi napon ali nista!

Poslednja izmena od urednika:
ako si prebacio i uboo sve na svoje mesto kao sto je bilo, znaci nema razlike
ostaje ti samo da proveris da li si zasrafio sve srafove maticne zobg mase i da nije mozda maticna napregnuta, savijena.
ne znam trenutno sta bi drugo moglo da bude.
koje je kuciste u pitanju, novo, sta ti je sve nakaceno na plocu, koji kuler imas na procesoru,....

Bilo je u kucistu Cooler Master, pa sam ga prebacio u neko kinesko ili tako nesto, a cooler je box na athlon-u 64 3.5ghz, ima 2gb rama 4 modula od po 512mb, graficka ati x1600.
A ploca sad kad si napomenuo da je mozda napregnuta, deluje kao da je malo savijena na sredini!
E sad kuciste u koje ide ima nosace rasporedjene tako da hvata sredinu i zadnju stranu sa srafovima a prednja se oslanja na nekakve skrnave zabice tako da nije ni pricvrscena za kuciste. A kada gledam memoriju sa strane deluje kao da su strane lepo legle a sredina modula nije tj. malo se vide oni zlatni konektori. Pretpostavljam da je to zbog toga sto je ploca blago savijena i sto kuciste nama dovoljno nosaca da se zategne da bi ispravilo plocu.

povadi sve napolje i stavi plocu na neku povrsinu, pobodi sve i upali komp. ako se sve lepo upali, onda obrati paznu na pakovanje u kuciste.
onda je kuciste problem.

Nazad
Vrh Dno