Šta je novo?

Gigabyte GA-F2A68HM-S1 rev 1.0

Milan1998

Poštovan
Učlanjen(a)
24.01.2017
Poena
54
Pozdrav, imam probelm sa pomenutom maticnom polocom, kada udjem u bios i recimo zelim da overclokujem cpu onaj mnozilac uopste ne reaguje kada klikcem na njega, a svetli, nije onako taman kao da ne moze da se klikne, tako je kod jos nekih funkcija. Verzija biosa je F1. Ploca je inace kupljena nova i jos je pod garanciom par meseci i od samog pocetka je to pristuno, a procesor je black edition A6 6400k i memorija je na 1600mhz a imam 2 plocice od po 4gb na 1866mhz u dual rezimu rada, procesor po specifikaciji podrzava 1866mhz a ploca moze do 2400mhz a meni ne dozvoljava da poteram ram na 1866mhz. Ako neko zna resenje neka mi napise, unapred hvala. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Moraš da znaš.
1. Osnove overklokovanja fm2 platforme.
2. Konkretnu primenu kod msi ploča.
3. Lična iskustva korisnika.

Sve to možeš da saznaš samo dugotrajnim ČITANJEM. Ne postoji objašnjenje ili tutorijal od 5 rečenica.

Cpu mnozilac nema veze sa mnoziocom ram-a, to su dve razlicite stvari.

Pre ulazenja u bios ekstenzivno citanje artikala o klokovanju za procesore kako i sta raditi i gde treba da se pazi, pa za taj konkretno procesor na tom soketu kako i sta.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Niste me razumeli, procitao sam sve o OC na ovoj ploci, ali je izgleda moja ploca nekako ubagovana jednostavno kada klikcem na neke stvari uopste ne reaguje u to me je problem, konkretno e interesuje da li je moguce da bios nije uredu i da li moze to da se popravi. I da zaboravio sam da napomenem da kada pomeram mis, kursor ide onako ubagovano tj. trza.

Poslednja izmena:
Pa ako si procitao sve znao bi da se brojcana vrednost povecava i smanjuje u biosu pretiskajuci + i - dugmice na tastaturi, respektivno.

Pa jednostavno ne moze da se odabere recimo disable turbo kliknem na plavi prozorcic i nista se ne dogadja

Plus ili minus si probao?

Sredio sam sve sa restartovanjem BIOS-a, hvala svima na savetima pozdrav.

Nazad
Vrh Dno