Šta je novo?

Gigabyte GA-F2A68HM-S1 FM2+

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moze li ova ploca da radi sa npr procesorima iz AMD A-4 serije, koristeci procesorovu integrisanu grafiku, bez dodavanja PCI-x graficke?

Sve ploče FM2+ rade sa integrisanim grafikama iz prosecora serije A4- A10, ako uzimaš seriju Athlon onda mora diskretna grafička kartica u PCI-E slotu.

To je i meni bilo logicno, ali na jednom sajtu gde su radili review ove i jos jedne slicne ploce pise: "The GIGABYTE GA-F2A68HM-DS2 (rev. 1.0) and the GIGABYTE GA-F2A68HM-S1 are not compatible with CPUs with integrated graphics. Dedicated graphics cards (GPUs) will be required for both boards."

slagali su,jeste da su apu plojke bez bar dvi i hdmi konekcije besmislene,ali ako te d sub zadovoljava nece biti problema.ako je nisi vec uzeo ocepi se za neku sa krstenim izlazima.

Ispalo mi povoljno ploca+procesor, MSI a55m-e33 i A4-4000 za 4500 pa sam to uzeo. Mogu reci da je ovaj apu prihvatljivo brz za osnovne potrebe. Ali ne znam isplati li se upariti ga sa nekim radeonom hd 6450, pod uslovom da se nadje 128-bitni?

Ne, ne isplati se sa tim procesorom, A8-A10 i HD 6xxx bi imalo nekog smisla jer bi malo povećalo frejmove u gejmingu. Dobro si napisao A4 je samo za osnovne potrebe.

Danas sam uzeo GTS 250 graficku i ocekivao da ce procesor smanjiti radnu temperaturu s obzirom na to da vise ne koristi svoju integrisanu. Ali temperatura je potpuno ista, ide cak do 67C, iako sam mu iskljucio turbo overklok funkciju, imam masivan bakarni hladnjak od fenoma i kvalitetnu termalnu pastu. Jel ovo normalno za taj procesor?

pipni hladnjak kulera rukom, da li je vruc ili hladan, mlak, vreo?

Gde čitaš temperature? Sa tim kulerom ne bi trebalo do 50-55C da dođe.

Hladnjak je na dodir mlak. Temperature citam u CPUID HWmonitor i u AIDA64 i u oba programa je ocitavanje isto.

Capture.JPG
Evo kod mene A10 ali sa nezahtevnim stvarima, mada zna da ode na 50-60 C.
Probaj sa progamčićem HWiNFO 32.
Imaš ovakav kuler " http://www.benchmark.rs/artikal/test_amd_wraith_kuler-4096" ?

Poslednja izmena:
Upravo probao. Ista prica..

Možda očitavanja nisu tačna.
Što napisa nešić1 pipni rukom ako nije vruće dobro je onda, meni očitava sada 38C i kada pipnem rukom nemam osećaj da računar radi jer nije ni toplo a koristim isti hladnak kao i ti .

Moguce je da sensor nije bas tacan, citao sam da amd ima problema sa ocitavanjem temperature na novijim procesorima. Neka radi, pa sta mu bude.. Ionako mu uskoro sledi zamena.

Probao i Amd Overdrive, raspon voltaze procesora ionako nije previsok. A posle menjanja vrednosti preko AOD-a ne mogu se vratiti default vrednosti tako lako. U tom softveru uopste ne postoji mogucnost vracanja na default, ili bar ja nisam uspeo da pronadjem. Izgleda da je u pitanju lazno ocitavanje temperature, jer hladnjak je perfektno fiksiran sa kvalitetnom pastom i na dodir je samo mlak pri maksimalnom opterecenju procesora.

Nazad
Vrh Dno